Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

flash.gr: «Το θαύμα του Αγίου Φωτός» (Απορία blog: Ποιο «θαύμα»;)

Το θαύμα του Αγίου Φωτός

"Με τιμές αρχηγού κράτους η Ελλάδα υποδέχτηκε το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου έσπευσαν δεκάδες πιστοί. Το αναστάσιμο φως έφερε στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος." (πώς το έφερε;)

"Κατά το τελετουργικό, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μπήκε στον Πανάγιο Τάφο, ο οποίος νωρίτερα είχε ελεγχθεί και σφραγισθεί με κερί, για να βγει λίγο μετά, κρατώντας στα χέρια του το φως της Ανάστασης του Κυρίου." (γιατί όλο αυτό το θέατρο με τον "έλεγχο" και δεν πήγαινε και μια κάμερα μέσα για να δούμε τι απάτη γίνεται;)

"Αμέσως μετά την τελετή..." ("Τελετή", σωστά! Το θέατρο φυσικά!)

"...ο πατριάρχης Θεόφιλος ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη» στους πιστούς..." (Ευχή είναι το «Χριστός Ανέστη»; Ευχή, είναι το "καλή Ανάσταση". Αλλά πώς να ευχηθεί αφού ήταν 12 το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου και αυτός "είχε φέρει" το φως τής Ανάστασης που... θα γινόταν 12 ώρες μετά; Χα, χα, χαααα!)

"...και λίγο αργότερα, στην αίθουσα του Θρόνου, παρέδωσε το Άγιο Φως στον κ. Κασσίμη, ο οποίος μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Δαμιανό, τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, Μητροπολίτη Μαντινείας, Αλέξανδρο, και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, το μετέφεραν στην Αθήνα." (Θαύμα - θαύμα! ; Χα, χα, χαααα!)



Σάββατο, 14 Φεβρουάριος 2009

«Ιερό τσούρμο»: Θα βγάλουν, μαζί, το «άγιο φως»;



Την περασμένη Πέμπτη, προσευχήθηκαν όλοι μαζί στην Βασιλική της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού στην Βηθλεέμ. Ποιοι; Ένα τσούρμο, με επικεφαλής τον Θεόφιλο, πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Ήταν εκεί (στην συμπροσευχή), εκπρόσωποι από διαφορές αιρέσεις, ήταν και ο Μουφτής της Ιερουσαλήμ, κλπ, κλπ.

Προσευχήθηκαν όλοι μαζί, λοιπόν, και μετά πήγαν (όλος ο θίασος) στο στο "Palais des Congres" της Βηθλεέμ, για να συνεδριάσουν λέει…

Αφού είναι όλοι ίδιοι (ίδια μούρη θρησκευτική), αφού προσεύχονται μαζί (ορθόδοξοι, αιρετικοί, και αλλόθρησκοι), γιατί δεν τους καλεί ο Θεόφιλος (όλο το τσούρμο), και, το Πάσχα, να πάνε και στο άλλο
θέατρο (σκιών), που γίνεται στον τάφο του Χριστού, ώστε να βγάλουν μαζί και το …«άγιο φως»;

Έτσι δεν γίνεται και στην επιθεώρηση, με όλους τους θεατρίνους μαζί, στην λεγόμενη ..."αποθέωση";

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατά την ταπεινή σου γνώμη Παναγιώτη, δεν πρόκειται για θαύμα; Ποια είναι η άποψή σου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα;

Ιδομενεύς

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χα, χα!

Είναι τόση η ταπεινοφροσύνη μου, τόση η συστολή μου, που από σεμνότητα, …λέω να κρατήσω και μια πισινή (στο σχόλιο αυτό), και να μη κρίνω δηλαδή (μια φορά κι εγώ) όλα αυτά τα σχετικά με το άγιο φως!

Χα, χαααα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Ιδομενεύς είπε...

http://xairete.blogspot.com/2009/04/blog-post_7100.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

3 σχόλια

http://xairete.blogspot.com/2009/04/3.html