Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Εκκλησία Χίου (χριστιανοί, παπάδες, επιχειρηματίες, τοπικοί παράγοντες, κλπ): Σε τι θεό πιστεύει;

Εκκλησία Χίου
(χριστιανοί, παπάδες, επιχειρηματίες, τοπικοί παράγοντες, κλπ):

Σε τι θεό πιστεύει;



Διαβάζω δηλώσεις:

1. Δηλώσεις του Δήμαρχου Ομηρούπολης Γιάννη Μαλαφή στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ότι...

«Το έθιμο του ρουκετοπόλεμου θα συνεχιστεί κανονικά και φέτος. Μοναδική περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα είναι αν θα υπάρξει καταδικαστική απόφαση για τα 3 άτομα που κατηγορούνται ότι έφτιαχναν ρουκέτες και συνελήφθησαν το βράδυ της Πρωταπριλιάς. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η απλή λογική για το συνολικό καλό της τοπικής οικονομίας».


2. Δηλώσεις της προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου, κ. Λίτσας Λύκου, ότι...

«Η οικονομία του νησιού στηρίζεται την περίοδο του Πάσχα στο ρουκετόπολεμο, αφού χιλιάδες επισκεπτών επιλέγουν τη Χίο για να παρακολουθήσουν το έθιμο αυτό».



Διαβάζω για τις υλικές ζημιές:


1. Ότι εδώ και 2 εβδομάδες τοποθετούνται συρματοπλέγματα και ειδικές κατασκευές για την προστασία των σπιτιών, εκκλησιών και λοιπών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στη «ζώνη πυρός» των ρουκετών.

2. Ότι υπάρχουν παράπονα των ιδιοκτητών, σχετικά με τις ζημιές και το «μαύρο Πάσχα» που περνούν με το «έθιμο», αφού γίνονται σοβαρές ζημιές στα σπίτια τους.

3. Ότι παρά τις μεγαλοστομίες του Δήμου ότι «γίνεται έλεγχος και αποκατάσταση των ζημιών», οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι ότι ο Δήμος τους ξεχνά, και ότι «ακόμα σε λούκια, παράθυρα, τοίχους κλπ, φαίνονται
καθαρά τα σημάδια από τις ρουκέτες».

Διαβάζω ότι τι ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής παίρνει "μέτρα προστασίας" (για τραυματισμούς και ζωές;), και τα οποία είναι:

α.
Η δημιουργία ζώνης ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες όπου θα απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και η προσέγγιση πολιτών θα γίνεται με μεγάλη προσοχή.

β. Η προτροπή προς τα «μέλη των συνεργείων» (τους ρουκετοβόλους) να μην καταναλώνουν πολλά οινοπνευματώδη ποτά, το βράδυ της Ανάστασης!..


Εκκλησία Χίου (χριστιανοί, παπάδες, επιχειρηματίες, τοπικοί παράγοντες, κλπ): Σε τι θεό πιστεύει;


Δεν υπάρχουν σχόλια: