Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ιερά Σύνοδος

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Προσπάθεια να πάρουν πίσω την απόφαση με την οποία απήλλαξαν τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα από τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης καταβάλλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Μετά τον σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απαλλαγή του Μητροπολίτη ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Μελέτιος με επιστολή του προς τους μητροπολίτες-μέλη της Ιεράς Συνόδου τούς καλεί την Τετάρτη 6 Μαΐου προκειμένου, όπως επισημαίνει,«να αιτιολογηθεί νομικώς η ληφθείσα νομικώς ανυπόστατος, δηλαδή ανύπαρκτος,απόφασις.Να ληφθεί υπ΄ όψιν η δήλωσις μεταμελείας του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου και να ολοκληρωθούν και να εγκριθούν τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης».

Τον Μάρτιο το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο απήλλαξε τον κ. Παντελεήμονα, ο οποίος είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση από την Ποινική Δικαιοσύνη. Στη συνέχεια ο Αρειος Πάγος, στον οποίο είχε προσφύγει ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής, απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλει κατά των αποφάσεων των ποινικών δικαστηρίων. Πολλοί ιεράρχες είχαν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου και μητροπολίτες όπως ο Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του κ. Παντελεήμονος, ζήτησαν συγγνώμη.

Ο Αρχιεπίσκοπος, όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του, περιμένει να αποσταλεί και επισήμως η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην καθαίρεση του κ. Παντελεήμονος όπως προβλέπουν οι νόμοι.

(ΤΟ ΒΗΜΑ)


ID σχολίου: 75693
Δημοσίευση: 30-04-2009 10:42 από simon
Τους "πήρε σβάρνα" η κατακραυγή του κόσμου τους "άγιους ιεράρχες".


ID σχολίου: 75748
Δημοσίευση: 30-04-2009 12:54 από rainboyjo
Ο διάολος έχει πολλά παγκάρια


Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2009

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: