Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Ιερώνυμος: Θυμήθηκε, τώρα, την… Ελλάδα, τάχαμου - τάχαμου! (χα, χααα!)


Ο Ιερώνυμος, ρε σεις!
Αυτός ο τύπος που στην ενθρόνιση του είχε δώσει την διαβεβαίωση ότι δεν θα αντιτίθεται ποτέ σε κανέναν και για τίποτα!

Τώρα που λέτε, έχει στριμωχτεί πολύ, και πάει (θεατρικά) να δείξει ένα άλλο πρόσωπο...


Έχει στριμωχτεί πολύ. Πολλοί είναι οι λόγοι: Είναι το Βατοπέδιο (η εικόνα της ρεμούλας τους) που τους ξεφτίλισε πατόκορφα... Είναι ο Παντελεήμονας (η εικόνα του βίτσιου τους) που πάει για καθαίρεση... Είναι (κυρίως) η απειλούμενη φορολόγηση της περιουσίας τους…

Τώρα λοιπόν που εκτέθηκαν τόσο, τώρα που αποκαλύφτηκε σε τόσο μεγάλη έκταση ποια είναι τα "ιερά και τα όσια" τους τα πραγματικά (η φαρδιά τους κωλότσεπη, και όχι μόνο), τώρα που ως παπαδαριό του αίσχιστου είδους, περιθωριοποιούνται, …τώρα λοιπόν ο Ιερώνυμος ξεσπάθωσε!

Διαβάζω σήμερα: «Αιχμηρό μήνυμα απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με το κήρυγμά του την Παρασκευή στην Παναγία Τρυπητής Αιγίου». (City 99,5)

Τι λέτε ότι τάχα τον πείραξε; Τον πείραξε λέει, το ότι "η κοινωνία μας… αφελληνίζεται"! Όπα, και Άνθιμος ο Ιερώνυμος! Όμως, ας μη πάει ο νους σας σε θέματα εθνικά! Όχι!

Ακούστε τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος στο «κήρυγμά» του: «Η κοινωνία μας απο-χριστιανίζεται είτε υπεύθυνα είτε σκόπιμα είτε μεθοδικά από μερικούς και απο-χριστιανίζεται και ανθελληνίζεται»… Στη συνέχεια, συνεχάρη εκείνους που θέλουν να μείνει το μάθημα των θρησκευτικών υποχρεωτικό. (πηγή: City 99,5)

Καταλάβατε; Το κόντρα κόλπο που λέγαμε τις προάλλες. Κόντρα κόλπο (με πρόσχημα το μάθημα των θρησκευτικών) εναντία στην πολιτική βούληση να τους επιβληθεί φορολόγηση!

Τώρα λοιπόν ο κυρ Ιερώνυμος αποφάσισε να το παίξει Χριστόδουλος και Άνθιμος!

Τώρα θυμήθηκε (τάχαμου – τάχαμου) …χριστιανισμό και Ελλάδα!

Τώρα! Χα, χαααα!.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: