Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου (Κύπρου) θα μεταφερθεί το Άγιο Φως, όπου «όσοι επιθυμούν μπορούν να το παραλάβουν».

Ιεροσόλυμα

Πτήση για το Άγιο Φως

Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα αναμένεται να μεταφερθεί το Μεγάλο Σάββατο, με αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών.

Με ανακοίνωσή τους, οι Κυπριακές Αερογραμμές αναφέρουν ότι η μεταφορά θα γίνει με την πτήση CY337 (Αθήνα - Λάρνακα), γύρω στις 20:30.

Την πρωτοβουλία για τη μεταφορά ανέλαβε ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Όμιλος «Οι φίλοι των Αγίων Τόπων», μέλη του οποίου θα συνοδεύουν στο αεροσκάφος το Άγιο Φως μαζί με έναν ιερέα.

Το Άγιο Φως θα ληφθεί από την κυπριακή αντιπροσωπεία αμέσως μετά την επίσημη άφιξή του με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος του Κώστα Καραμανλή, από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα.

Από το αεροδρόμιο Λάρνακας, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Πλατύ Αγλατζιάς, όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να το παραλάβουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΠΟΛΙΤΗΣ - 15/04/2009



Σάββατο, 14 Φεβρουάριος 2009

«Ιερό τσούρμο»: Θα βγάλουν, μαζί, το «άγιο φως»;



Την περασμένη Πέμπτη, προσευχήθηκαν όλοι μαζί στην Βασιλική της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού στην Βηθλεέμ. Ποιοι; Ένα τσούρμο, με επικεφαλής τον Θεόφιλο, πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Ήταν εκεί (στην συμπροσευχή), εκπρόσωποι από διαφορές αιρέσεις, ήταν και ο Μουφτής της Ιερουσαλήμ, κλπ, κλπ.

Προσευχήθηκαν όλοι μαζί, λοιπόν, και μετά πήγαν (όλος ο θίασος) στο στο "Palais des Congres" της Βηθλεέμ, για να συνεδριάσουν λέει…

Αφού είναι όλοι ίδιοι (ίδια μούρη θρησκευτική), αφού προσεύχονται μαζί (ορθόδοξοι, αιρετικοί, και αλλόθρησκοι), γιατί δεν τους καλεί ο Θεόφιλος (όλο το τσούρμο), και, το Πάσχα, να πάνε και στο άλλο
θέατρο (σκιών), που γίνεται στον τάφο του Χριστού, ώστε να βγάλουν μαζί και το …«άγιο φως»;

Έτσι δεν γίνεται και στην επιθεώρηση, με όλους τους θεατρίνους μαζί, στην λεγόμενη ..."αποθέωση";




Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2009

Το ταξιδάκι του ψευτοΘόδωρου στο Καμερούν, και οι γλείφτες…


Διαβάζω σε ελληνική ιστοσελίδα που συστηματικά διαφημίζει τον ψευτοΘόδωρο, τον πατριάρχη Αλεξανδρείας, διαβάζω για το ταξιδάκι του στο Καμερούν...

Εκεί λοιπόν, στην πόλη Ντουάλα, στον Άγιο Κωνσταντίνο, ο Πατριάρχης λέει, «προέστη σήμερα το πρωί πατριαρχικού συλλείτουργου», στο οποίο λέει «τιμητικά παραβρέθηκε και ο Ιμάμης της περιοχής»!..

«Τιμητικά»!

Γιατί οι Ορθόδοξοι τιμούν έναν Ιμάμη, και μάλιστα με… «πατριαρχικό συλλείτουργο»; Ή μήπως εννοούν οι γλείφτες ότι, και, εκείνος τους τίμησε που πήγε στο ναό;



"Ελληνική ιστοσελίδα που συστηματικά διαφημίζει τον ψευτοΘόδωρο, τον πατριάρχη Αλεξανδρείας"???

ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ
(για τον καθαρισμό οθόνης ηλεκτρονικού υπολογιστή, και όχι μόνον αυτού)

Καθαριστε την οθονη σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: