Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Πάσχα, 2005


1/5/2005 Πάσχα, 2005

Τι «Συννεφιασμένη Κυριακή», και τι «συννεφιασμένο» Πάσχα, και αυτό! Δεν ήταν μόνο η Μ. Παρασκευή συννεφιασμένη με τη φύση να συμπάσχει και να θρηνεί με εκείνο το «καθιερωμένο» πια ψιλοβρόχι. Βαριά ήταν η συννεφιά, ακόμα και στην πνευματική ατμόσφαιρα της Εκκλησίας μας, από τα σκάνδαλα.

Γι’ αυτό, ας μην αισθάνονται κάποιοι «αυτοϊκανοποίηση» και «δικαίωση» από το γεγονός ότι ο πιστός λαός γέμισε και πάλι τις εκκλησίες τις άγιες αυτές μέρες. Διότι δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους σκανδαλοποιούς, και σε όσους τους καλύπτουν. Δεν τους νομιμοποίησε στις κορόνες τους μέσα στη Μ. Εβδομάδα (!) για «εχθρούς» και για λάκκους, και για… επινίκιες θριαμβολογίες.

Άλλωστε, για επισκίαση της Λαμπρής γιορτής από τα «σύννεφα των δημοσιοποιηθέντων εκκλησιαστικών σκανδάλων», κάνει λόγο σε πασχαλινό μήνυμα του, σεβάσμιος Επίσκοπος της Εκκλησίας μας. Κάνει λόγο, και για «συνεχώς διογκωμένη εκκοσμίκευση» της Εκκλησίας μας! Φαντάζομαι, ότι θα εννοεί και την έκπτωση της Πίστης, πέρα από την καταρράκωση και πάσης έννοιας ηθικής…

Και τι δεν είδαμε το Πάσχα αυτό, το «συννεφιασμένο»!

Είδαμε τον Αρχιεπίσκοπο (που βλέπει «εχθρούς», στο πρόσωπο όσων Ορθόδοξων του λένε την Αλήθεια), τον είδαμε να έχει πάνω στην εξέδρα και αιρετικούς, και να τους φιλάει σταυρωτά, αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη»!

Είδαμε πυρομανή έθιμα: Με εκτοξεύσεις ρουκετών εμπρησμού. Με το κάψιμο του Ιούδα και… του Βαραββά! Είδαμε και έθιμα δαιμονοληψίας: Με σπασίματα στασιδιών, για να γίνει ντόρος, μέσα σε ναούς, είδαμε και παγανιστικά, για «γούρι», με… σπασίματα πιθαριών!

Μέσα στη συννεφιά και το σκοτάδι, ως «σταυρωτές» και όχι ως χριστιανοί (κλήρος και λαός), βιώνοντας και το Πάσχα αυτό, αποδείξαμε ότι δεν πιστεύουμε στο Φως το Αληθινό! Τι και αν ψέλνουμε ότι το… «είδαμε» το Φως αυτό, και μάλιστα ότι λάβαμε και… Πνεύμα επουράνιο! Άλλο πνεύμα, πονηρό, είναι εκείνο που επιτάσσει το… «όλα σπάστα, όλα κάψτα, και αγαπάμε»!

Την είδαμε άλλωστε την «αγάπη», τη ψεύτικη και όχι του Χριστού, στην αφή της φλόγας στα Ιεροσόλυμα… «Σηκωτό» τον πήγαιναν οι μπράβοι τον Πατριάρχη που κράδαινε θριαμβευτικά τα αναμμένα κεριά, σαν να έλεγε: «το πήραμε, το πήραμε», εμείς οι Έλληνες, «το Άγιο το Φως»! Παράλληλα, άλλοι μπράβοι του, έκαναν «ασήκωτους» στο ξύλο, Ορθόδοξους χριστιανούς που διαμαρτύρονταν, αλλά και… ιερείς του κ. Ειρηναίου χαστούκιζαν μια κοπέλα που βιντεοσκοπούσε τη γιορτή!

Άραγε, σε ποιους να απευθύνεται ο σεβάσμιος Επίσκοπος της Εκκλησίας μας, που λέγαμε, όταν γράφει στο ίδιο πασχαλινό μήνυμα του ότι «πρέπει οι πάντες να συμβάλουμε ώστε να διαλυθούν γρήγορα τα σύννεφα» (από τα σκάνδαλα και την εκκοσμίκευση) «για να πλημμυρίσει και η δική μας ψυχή από το φως και τη δύναμη της Αναστάσεως»; Σε ποιους «πάντες»;

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Μετά τιμής,
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος


ΥΓ:
Άραγε, αυτή η τόσο ένθερμη παρουσία του «παπα»- Άγγελου (της Σκιάθου) στο «εορταστικό» - πασχαλινό πρόγραμμα της ΕΤ1 (Κυριακής του Πάσχα, 1 Μαΐου 2005), πρόγραμμα που επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα (Δευτέρα, 2 Μαΐου 2005), του αγίου Γεωργίου (για να μη χάσει κανείς το ακουστικό και οφθαλμο - πορνικό αίσχος), αντιπροσώπευε και επαλήθευε την πλήρη ταύτιση ( βίοι παράλληλοι και επάλληλοι) ενός «τέτοιου» κράτους και μιας «τέτοιας» Εκκλησίας; «Όμοιος, στον όμοιο…», που λέει και ο λαός!..
Και τέλος: Εκείνη η τριμελής επιτροπή ιεραρχών (για τα σκάνδαλα) τι κάνει άραγε; Απλώς… «προεδρεύει» αυτών;



«ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΝΤΑΗΔΩΝ, ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ;
(E-MAIL ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Σ’ ΑΥΤΟΝ.)
Σάββατο, 21 Μαΐου 2005

Στις Αρχές του περασμένου Μάρτη, είχα κάνει μια καταγγελία σχετικά με τη γελοιοποίηση του ράσου από τον «παπά»-Ηλία Κωνσταντόπουλο. Γελοιοποίηση, από εκπομπή της τηλεόρασης με αποδεικτικό της καταγγελίας, την καταγραφή σε βίντεο. Δεν μου ζήτησαν κανένα πρόσθετο στοιχείο πέρα από την περιγραφή στην καταγγελία μου, και φάνηκε ότι επιλήφθηκε η εκκλησιαστική δικαιοσύνη αφού είχα άμεση απάντηση από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας.

Από τότε, «νέα» για την υπόθεση είχα μόλις σήμερα (Σάββατο, 21 Μαΐου 2005) από τον ίδιο τον καταγγελλόμενο που μου τηλεφώνησε στο σπίτι μου για να με καθυβρίσει (με λέξεις όπως «κάθαρμα», «ανεγκέφαλε» κλπ) και να με απειλήσει ότι θα έρθει να με βρει για να… με κάνει «τουλούμι στο ξύλο», διότι λέει, είναι νταής, και ζόρικος, και δέρνει!

Αυτά λοιπόν τα «νέα» από την κάθαρση που εξήγγειλε ο Μακαριότατος!..

Μετά τιμής,
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: