Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Το ΒΗΜΑ: «Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου η Ι. Σ. που στήριξε τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα είναι τώρα υποχρεωμένη να τον καθαιρέσει»



Δύο μητροπολίτες που εξελέγησαν επί Αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου, οι Μεσογαίας κ. Νικόλαος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, είναι οι αρχιερείς που φαίνεται να ηγούνται αυτή τη στιγμή στην προσπάθεια για την ανατροπή του κλίματος που δημιουργείται από την καθαίρεση του κ. Παντελεήμονος και την απόφαση απαλλαγής του από την Ιερά Σύνοδο. Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ήταν ο πρώτος που δήλωσε την άμεση αντίδρασή του και υπέβαλε διαμαρτυρόμενος την παραίτησή του από τη θέση του τοποτηρητή της Μητρόπολης Αττικής την οποία είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όσο δηλαδή διαρκεί η περιπέτεια του κ. Παντελεήμονος.

Ο κ. Νικόλαος αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις, όμως στην υπόθεση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής είχε εξαρχής αποφασίσει να γνωστοποιήσει με υπευθυνότητα τη θέση του. Επί τέσσερα χρόνια, όσο καιρό διαρκεί η τοποτηρητεία του στη Μητρόπολη Αττικής, όπως λένε κληρικοί του περιβάλλοντός του, έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου. Συχνά χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τις μεγάλες και ισχυρές διασυνδέσεις στην Ιεραρχία του κ. Παντελεήμονος και να εξαναγκαστεί να προειδοποιήσει το σώμα της 12μελούς Ιεράς Συνόδου ότι θα παραιτηθεί αν δεν τηρηθούν τα όσα προβλέπουν οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας και οι νόμοι του κράτους.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ είναι ο δεύτερος της Ιεραρχίας που βγήκε να καταγγείλει τη στάση της Ιεράς Συνόδου. Ο 53χρονος ιεράρχης πήρε τη σκυτάλη της αντίδρασης από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και την υλοποίησε με ένα κείμενο το οποίο σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο συνέταξε και απέστειλε σε όλους τους αρχιερείς συγκεντρώνοντας υπογραφές διαμαρτυρίας.


(από το ΒΗΜΑ)


Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2009

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ


Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009

Τριλογία


Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2009

ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΘΩΩΣΕ ΠΑΝΤΕΛΗ;


Δεν υπάρχουν σχόλια: