Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ηγούμενος κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικα καλογεροπαίδια

«Αν μιλήσετε θα σας επιβληθεί η θεία τιμωρία», τους έλεγε. Και εκείνοι σιωπούσαν. Πριν από λίγες μέρες, όμως, τέσσερα από τα θύματά του έσπασαν τη σιωπή τους και έτσι ο 68χρονος ηγούμενος -που κατηγορείται ότι «μετέδιδε το χρίσμα της χριστιανικής απάθειας», βάζοντας τους γυμνούς ανήλικους δόκιμους μοναχούς να τον θωπεύουν στα γεννητικά του όργανα- βρέθηκε αντιμέτωπος με την τιμωρία... των ανθρώπων.

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης Κερατέας συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ανατολικής Αττικής ύστερα από ένταλμα του ανακριτή και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για «κατάχρηση ανηλίκων σε ασελγείς πράξεις κατ' εξακολούθηση από κληρικό με τον οποίο οι ανήλικοι διατηρούσαν πνευματική σχέση».

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά οι καταθέσεις τεσσάρων εκ των θυμάτων του, ηλικίας από 14 έως 18 χρόνων, που αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος στη... χριστιανική του δράση, είναι αποκαλυπτικές. Το ίδιο και η αστυνομική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι τα θύματά του είναι τουλάχιστον 21 και ότι ο ηγούμενος είχε προβεί σε αυτές τις ασελγείς πράξεις από το 1988 έως το 2007, σε βάρος ανήλικων μοναχών που διέμεναν μόνιμα ή προσωρινά στη μονή.

Οπως κατέθεσαν τα θύματά του στην αστυνομία, ο 68χρονος εκμεταλλευόταν την ιδιαίτερη πνευματική σχέση εμπιστοσύνης με τους ανήλικους δόκιμους μοναχούς και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις είτε στο ηγουμενείο του είτε στον χώρο των κελιών της μονής. Μάλιστα, αναζητούσε νέα θύματα, όταν τα προηγούμενα ενηλικιώνονταν και ανέπτυσσαν τριχοφυΐα.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο ηγούμενος είχε ασελγήσει σε βάρος και άλλων ανηλίκων και στα υπόλοιπα μοναστήρια από τα οποία είχε περάσει στο παρελθόν. Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας.

Α.Κ.Μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: