Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Κίνημα κατά Παντελεήμονος


Οι μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος (επάνω δεξιά) και Πειραιώς κ. Σεραφείμ (δεξιά), οι οποίοι προέρχονται από το στενό και ευρύτερο περιβάλλον του κ. Ιερώνυμου, είναι ανάμεσα στους ιεράρχες που υπογράφουν το κείμενο στο οποίο επισημαίνονται τα προβλήματα που ανακύπτουν από την απόφαση απαλλαγής του Μητροπολίτη πρώην Αττικής από τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης


Μητροπολίτες συλλέγουν υπογραφές κατά της απόφασης απαλλαγής του Μητροπολίτη πρώην Αττικής.

Ανάστατη είναι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σε μια σπάνια κίνηση στην πορεία της Εκκλησίας της Ελλάδος ιεράρχες συνέταξαν κείμενο στο οποίο επισημαίνουν στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο τα προβλήματα που ανακύπτουν από την απόφαση απαλλαγής του Μητροπολίτη πρώην Αττικής από τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης για τις οποίες εκτίει ποινή καθείρξεως στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Στην περίπτωση που το ανώτατο αναιρετικό δικαστήριο, ο Αρειος Πάγος, απορρίψει την αίτηση αναιρέσεως του εγκαλουμένου και η ποινική απόφαση καταστεί αμετάκλητη η Εκκλησία θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσει την απόφαση του Δικαστηρίου (...) διαφορετικά θα υπέχουν τα μέλη του πρωτοβαθμίου για Αρχιερείς Συνοδικού Δικαστηρίου ποινική ευθύνη ως φυσικά πρόσωπα για παράβαση καθήκοντος» επισημαίνουν στο κείμενο που υπογράφουν γνωστοί ιεράρχες, ανάμεσά τους και δύο αρχιερείς που προέρχονται από το στενό και ευρύτερο περιβάλλον του κ. Ιερώνυμου, οι μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, η κίνησή τους αποτελεί «έκφραση πόνου και αγωνίας του κλήρου,των μοναχών και του λαού των Μητροπόλεών μας και την υπογράφουμε κηδόμενοι του κύρους της Αγιωτάτης μας Εκκλησίας».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 23 υπογραφές. Πληροφορίες όμως φέρουν και άλλους ιεράρχες να αποστέλλουν στην Ιερά Σύνοδο επιστολές διαμαρτυρίας, όπως οι μητροπολίτες Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σερρών κ. Θεολόγος και Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Αλυσιδωτές λοιπόν οι αντιδράσεις, μετά και από την απόφαση του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου να παραιτηθεί από τη θέση του τοποτηρητή της Μητρόπολης Αττικής δηλώνοντας με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ότι δεν δύναται να κωφεύσει «εις την κραυγή αγανακτήσεως του διαρκώς σκανδαλιζομένου υφ΄ ημών λαού της πατρίδος και της Εκκλησίας μας».

(ΠΗΓΗ: το ΒΗΜΑ)


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: