Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Θα απονεμηθεί το Ομήρειο Βραβείο στη διάρκεια επίσημου δείπνου

25/3/2009

Στην Εκκλησία της Ελλάδας θα απονεμηθεί το φετινό Ομήρειο Βραβείο της Χιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά στη διάρκεια επίσημου δείπνου που προγραμματίζεται για τις 14 Νοεμβρίου.

Το βραβείο θα παραλάβει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ -μετά από πρόκληση της Χιακής Ομοσπονδίας - από τις 13 εώς τις 17 Νοεμβρίου.

Η φετινή απονομή συμπίπτει με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση της Χιακής Ομοσπονδίας, επέτειος η οποία θα τιμηθεί σε πανηγυρική εκδήλωση στις 6 Ιουνίου.

Ανακοινώνοντας την ομόφωνη απόφαση για την απονομή του Ομήρειου Βραβείου στην Εκκλησία της Ελλάδος, ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Αλμυρούδης τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που η Ομογένεια αναγνωρίζει επίσημα την συνεχή και άοκνη προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ελληνισμό και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.

Πηγή: Greek News - Greek American Weekly newspaper



Σόδομα και Γόμορρα

Κληρικός καθηγητής της Θεολογικής Σχολής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας των Η.Π.Α. βιάζει σεξουαλικώς και κατ' εξακολούθηση φοιτητή, ο φοιτητής μηνύει το βιαστή κληρικό, η "Εκκλησία'' του τον καλύπτει και είναι έτοιμη να πληρώσει από το ταμείο της το πανύψηλο πρόστιμο για τις σοδομιτικές πράξεις του, και τον διατηρεί στο υψηλό εκκλησιαστικό πόστο του, και ο βιασμένος φοιτητής αυτοκτονεί από ντροπή.

Αρχιμανδρίτης της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. βιάζει σεξουαλικώς πολλά ανήλικα αγόρια, ανάμεσα σ' αυτά και τον ανεψιό του, οι γονείς των ανηλίκων τον μηνύουν, η Αρχιεπισκοπή πληρώνει από το ταμείο της τις αποζημιώσεις, το Αμερικανικό κράτος τον φυλακίζει, και όταν ο βιαστής αποφυλακίζεται, κάποιος τον σκοτώνει κρυφά. Διότι βέβαια η καταδίκη σε θάνατο είναι η δίκαιη τιμωρία για τέτοιο παράπτωμα.

Ο Έλληνας αρχιεπίσκοπος Αμερικής πληρώνει από το ταμείο της Αρχιεπισκοπής 8,5 εκατομμύρια δολάρια ( 7 εκατομμύρια Ευρώ ) ως αποζημιώσεις για τους βιασμούς και τις ανωμαλίες των κληρικών του.

(ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής 25 Μαρτίου 2007).


Σόδομα και Γόμορρα. Νικολαΐτες. Βρωμόσκυλα. Το κεράκι του λαού σε πληρωμές κιναιδιάτικες. Και όλοι αυτοί καίγονται πότε να ενωθούν με τον πάπα. Να ενωθούν τα βρωμόσκυλα και να μην ξεκολλήσουν. Το ταμείο του Βατικανού αντέχει περισσότερο σε τέτοιες πληρωμές, είναι πιο σκληραγωγημένο. Καμιά φορά σκέφτομαι: Ίσως η Εκκλησία του Χριστού, πριν ξεφορτωθή το κιναιδαριό και όλα τα βρωμόσκυλα (Αποκ. ΚΒ΄,15 : " Έξω οι κύνες ( = κίναιδοι) και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι''), πρέπει να χάση όλη την περιουσία της. Η Εκκλησία, για να είναι λαμπρή, πρέπει να είναι φτωχή. Γιατί και ο νυμφίος της Χριστός ήταν φτωχός και ξυπόλυτος. Το χρήμα και η χλιδή ταιριάζουν στα βρωμόσκυλα. Γι' αυτό να μην ξεχάσουν, όταν θα ενωθούν με τα βρωμόσκυλα του πάπα, και θα παν στο διάβολο, και θα μας αφήσουν ήσυχους, να πάρουν μαζί τους και όλη την εκκλησιαστική περιουσία. Θα τους χρειαστεί για τα τέτοια έξοδά τους. Εμάς δεν μας χρειάζεται. Να παν στ' ανάθεμα μαζί με το αργύριό τους (Πραξ. Η΄,20).

Οδυσσέας Τσολογιάννης.
Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Μαΐου 2007
http://groups.yahoo.com/group/Orthodoxia/message/11779

Δεν υπάρχουν σχόλια: