Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Υπάρχει κράτος;

Όπως μαθαίνω από την Εσπρέσο, σήμερα, η περιοχή Τσαλαβούτα είναι μια υποβαθμισμένη γειτονιά του Περιστερίου δίπλα στον Κηφισό. Εκεί στεγάζονται ως επί το πλείστον εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες, που με την πρώτη νεροποντή πλημμυρίζουν καθώς η μορφολογία αλλά και η ανυπαρξία υποδομών ευνοούν τη συσσώρευση μεγάλου όγκου νερού.

Ε, λοιπόν, σε αυτήν την… «τσαλαβούτα», σκοπεύει η άπονη δημοτική αρχή του Περιστερίου να εκδώσει άδεια για να πάνε εκεί εργαζόμενες σε οίκους ανοχής, γυναίκες, και να ανοίξουν εκεί δυο «εργαστήρια» τους!

Καταλάβατε;

Αν είσαι ένας σπουδαίος (;) πατριάρχης και σε τιμούν με το παράσημο της Μελίνας, τότε πας στο… «Τέμενος» («Τέμενος» κατά τον ψευτο- Θόδωρο), δηλαδή στο "μέγαρο μουσικής του Λαμπράκη".

Αν όμως είσαι ταλαίπωρο κορίτσι, τότε σε στέλνουν στην… Τσαλαβούτα, για σκυλοπνίξιμο!




"Ευρίσκομαι ανάμεσά σας, υπό τους θόλους του περιλάμπρου τεμένους του πνεύματος και της μελωδίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, προκειμένου να συμμετάσχω της οφειλομένης τιμής που αποδίδει από του έτους 1997 η Νομαρχία Αθηνών, διά του θεσμού “Πρεσβευτές του Ελληνισμού”, προς την μεγάλη και αλησμόνητη πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη..."

(Ψευτο-Θόδωρος, πατριάρχης Αλεξανδρείας. 6/3/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: