Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ένταση στην Ιεραρχία για Παντελεήμονα

Ένταση στην Ιεραρχία για Παντελεήμονα

Εξαιρετικά τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας μητροπολιτών για την απόφαση του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου που έθεσε στο αρχείο την πολύκροτη «υπόθεση πρώην Αττικής». [...]

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 25 μητροπολίτες έως τώρα έχουν υπογράψει κοινή επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο μέσω της οποίας υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, πως και μόνο για την κατηγορία της συμμετοχής του κ. Παντελεήμονα σε υπεράκτια εταιρεία «θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε κανονική δίκη για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της Αποφάσεως του ανωτάτου Εκκλησιαστικού Δικαστικού οργάνου».

«Στην περίπτωση που ο Αρειος Πάγος απορρίψει την αίτηση αναιρέσεως του εγκαλουμένου και η ποινική απόφαση καταστεί αμετάκλητη, η Εκκλησία θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσει την απόφασή του (σ.σ. και να καθαιρέσει τον κ. Παντελεήμονα)» τονίζουν οι υπογράφοντες και προειδοποιούν πως σε αντίθετη περίπτωση οι Συνοδικοί Ιεράρχες «θα υπέχουν ποινική ευθύνη ως φυσικά πρόσωπα για παράβαση καθήκοντος».


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: