Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ στραμμένο στον Άρειο Πάγο...

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ στραμμένο στον Άρειο Πάγο βρίσκονται τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς τις επόμενες ημέρες το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει αρνητικά ή θετικά στην αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων για τις εις βάρος του αποφάσεις της ποινικής Δικαιοσύνης.

Η Ιερά Σύνοδος έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, γεγονός που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μια μάχη μέσα στην Ιεραρχία κληρικών που επί δεκαετίες είχαν μάθει να μη λογοδοτούν για τις αποφάσεις τους.

Η συντριπτική πλειονότητα
της Ιεραρχίας αντέδρασε έντονα στην απόφαση της 12μελούς Ιεράς Συνόδου και στήριξε τη στάση που τήρησαν οι πέντε μητροπολίτες, Νικοπόλεως κ. Μελέτιος, Αργολίδος κ. Ιάκωβος , Αρτης κ. Ιγνάτιος, Κίτρους κ. Αγαθόνικος και ο φίλος του Αρχιεπισκόπου Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος , οι μόνοι που ζήτησαν την παραπομπή σε δίκη του κ. Παντελεήμονος.

Αλλά ο ασκός του Αιόλου για την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη είχε ανοίξει.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.
Νικόλαος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του τοποτηρητή της Μητρόπολης Αττικής δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να κωφεύσει στη φωνή του λαού.

Και 23 μητροπολίτες με κοινή τους δήλωση εξέφρασαν στον Αρχιεπίσκοπο κ.
Ιερώνυμο την αντίθεσή τους στην απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ιεραρχία.

Ταυτόχρονα άλλοι 10 μητροπολίτες απέστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας ζητώντας από τον κ. Ιερώνυμο την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την απεμπλοκή από την κρίση που ξέσπασε.

tovima.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: