Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να θέσει στο αρχείο τον φάκελο του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα, τη στιγμή που η πολιτική Δικαιοσύνη είχε διαφορετική άποψη. Εξάλλου, σε λίγες μέρες θα εκδοθεί η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, στον οποίο έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού μητροπολίτης.

Η απόφαση για τον πρώην Αττικής που καθαρογράφεται από το ανώτατο δικαστήριο, αν είναι θετική για τον κ. Παντελεήμονα, θα του ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για τον θρόνο του. Και αυτό πιστεύουν στενοί συνεργάτες του φυλακισμένου μητροπολίτη και κάποιοι ιεράρχες.

Τα δύσκολα όμως για τον Αρχιεπίσκοπο, τον μητροπολίτη πρώην Αττικής και αρκετούς ιεράρχες θα αρχίσουν από τη στιγμή που απορριφθεί το αίτημα αναίρεσης. Τότε εντός δεκαπέντε ημερών θα πρέπει ο μητροπολίτης να καθαιρεθεί, παρά την αθωωτική απόφαση της ΔΙΣ της 9ης Μαρτίου. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε «ράσα εναντίον ράσων», αφού ιεράρχες (Ιερά Σύνοδος Ιεραρχίας) θα ακυρώσουν απόφαση ιεραρχών (Διαρκής Ιερά Σύνοδος).

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει διαρρεύσει, μέσω συνεργατών του, ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Αρείου Πάγου θα συγκαλέσει τη Σύνοδο της Ιεραρχίας, η οποία εν μέσω θυέλλης θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του έγκλειστου στον Κορυδαλλό ιεράρχη.

Υπάρχουν όμως αρκετοί μητροπολίτες που υποστηρίζουν ότι οι ΠΑΠΑΔΕΣ είναι υπεράνω των αποφάσεων των πολιτικών δικαστηρίων». Δηλαδή, ακόμη και αν είναι αρνητική η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον κ. Παντελεήμονα, οι ιεράρχες αυτοί πιστεύουν πως η Σύνοδος θα πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη και να αποφασίσει με γνώμονα το... ΦΙΛΑΔΕΛΦΟ ΑΔΕΛΦΑΤΟ!

Αν υπερισχύσει αυτή η άποψη των ιεραρχών, τότε θα ζήσουμε άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία: θα υπάρχει φυλακισμένος ιεράρχης που θα διοικεί τη μητρόπολή του από τις φυλακές, θα παίρνει άδειες για την τέλεση των ιερατικών του καθηκόντων, και όλα αυτά μέχρι να αποφυλακιστεί.

Ομως, υπάρχει και μία άλλη ισχυρή ομάδα που θεωρεί ότι η Σύνοδος θα πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του Αρείου Πάγου, ακόμη και αν αυτή είναι αρνητική για τον κ. Παντελεήμονα.

Οι μητροπολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και υπέγραψαν σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ιερά Σύνοδο είναι οι Καρυστίας Σεραφείμ, Σταγών Σεραφείμ, Μαντινείας Αλέξανδρος, Γουμενίσσης Δημήτριος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Σάμου Ευσέβιος, Καστορίας Σεραφείμ, Γυθείου Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Αρτης Ιγνάτιος, Φλωρίνης Θεόκλητος, Υδρας Εφραίμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης Συμεών, Εδέσσης Ιωήλ, Θήρας Χρυσόστομος, Πατρών Χρυσόστομος, Κυθήρων Σεραφείμ, Αιτωλίας Κοσμάς, Σισανίου Παύλος, Γόρτυνος Ιερεμίας, Θηβών Γεώργιος, Παροναξίας Καλλίνικος και οι μητροπολίτες Σπάρτης και Γλυφάδας Ευστάθιος και Παύλος, που έστειλαν μεμονωμένα επιστολές. Σύνολο: είκοσι έξι μητροπολίτες.

Σίγουρα, υπάρχουν και άλλοι που (ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΙΣΙΝΗ, και) ...προτίμησαν σε αυτή τη φάση να μην εκφραστούν.


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: