Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Διακοπή της δίκης για το παραδικαστικό κύκλωμα

Δευτέρα, 30.03.09

Για τις 15 Απριλίου διεκόπη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος», με 18 κατηγορουμένους, κυρίως πρώην δικαστές και δικηγόρους.

Πρωταγωνιστικός ρόλος στην υπόθεση αποδίδεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, στη φυγόδικη πρώην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία και στον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, ενώ τα αδικήματα που έχουν απαγγελθεί αφορούν τις κατηγορίες της απάτης, σύστασης και συμμορίας, παράβασης καθήκοντος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πλην της κας Ηλία, φυγόδικος στην υπόθεση είναι και ο συγκατηγορούμενός της, γιατρός Μανώλης Νιώτης.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η ομάδα των κατηγορουμένων επί τέσσερα χρόνια εξασφάλιζε, μέσω «στημένων» εδρών και αλλαγών πινακίων, ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις έναντι αμοιβής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε τη Δευτέρα, λόγω κωλυμάτων παράστασης που δήλωσαν κάποιοι εκ των συνηγόρων.


ΑΠΕ - ΜΠΕ


Σάββατο, 7 Φεβρουάριος 2009

Αντιπαράθεση για τον Γιοσάκη


Σε αντιπαράθεση βρίσκεται ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Αττικής, μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, με επίκεντρο τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.


Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε έγγραφο στη Μητρόπολη Αττικής, με συνημμένη τη γνωμάτευση του ειδικού νομικού συμβούλου Θ. Παπαγεωργίου, και ζήτησε από τον τοποτηρητή να
επιτρέψει στον κ. Γιοσάκη να ιερουργεί, την ώρα που ακόμη δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, στην οποία είναι κατηγορούμενος.


Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής σε έγγραφο - απάντησή του προς την Ιερά Σύνοδο δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τη σύστασή της.


(Ελεύθερος Τύπος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: