Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Τι γίνεται με τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (Καρδίτσας), κ. Κύριλλο;

Τι γίνεται με αυτήν την μητρόπολη στην Καρδίτσα, την μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων; Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο πηγαίνει;

Θυμόμαστε τον Θεόκλητο Κουμαριανό που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον θρόνο της μητρόπολης αυτής; Τον είχαν πιάσει λέει, με πολιτικά, μαζί με κάποιον άλλον ιερωμένο της μητρόπολής του, σε κάτι ύποπτα κέντρα, αργά τη νύχτα. Και ποιος ήταν ο ιερωμένος; Ο Κουλουσούσας; Ο διάκος (με την «χαρακτηριστική» φωνούλα) που τον πήρε μετά στη βίλα του ο Χριστόδουλος (λένε ότι είχε αποπειραθεί, και, να αυτοκτονήσει) και που μετά πέταξε τα ράσα και άφησε σύξυλο τον Χριστόδουλο, μόνο μέσα στη βίλα;

Τέλος πάντων, ο κ. Θεόκλητος, τότε, είχε παραιτηθεί επικαλούμενος το σκάνδαλο το παραδικαστικό (Γιοσάκης κ.λπ.) που τον έφερνε, και, αυτόν μπλεγμένο…

Τώρα, μητροπολίτης εκεί, είναι ένας άλλος, ο κ. Κύριλλος!



Τι γίνεται και με αυτόν;


Όπως διαβάζω σήμερα στο Έθνος,
ένα σκάνδαλο ξέσπασε πάλι στη μητρόπολη αυτή .

Το ρεπορτάζ (της κ. Μαρίας Ριτζαλέου) κάνει λόγο για απίστευτες αποκαλύψεις σχετικά με τον πιο στενό συνεργάτη του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (Καρδίτσας), κ. Κύριλλου. Πρόκειται για τον (λαϊκό) γενικό διευθυντή της μητρόπολης...

Η υπόθεση που συνταράσσει την Καρδίτσα, ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου με μια ανώνυμη επιστολή ιερέων, η οποία έφτασε στη μητρόπολη.

Σύμφωνα με αυτήν, ο γενικός διευθυντής της μητρόπολης, «πήρε κληρικούς για να του φτιάξουν το σπίτι του (ανέγερση εξοχικού), αλλά και για να τρυγήσουν το αμπέλι του», ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για εκβιασμούς και πιέσεις προς τους ιερείς.


Μετά (αρχές Φεβρουαρίου), 15 αρχιερατικοί επίτροποι της μητρόπολης, που ασχολήθηκαν με τις καταγγελίες αυτές, με υπόμνημά τους επιβεβαιώνουν πολλές από αυτές. Λένε μάλιστα σε υπόμνημα τους, σχετικά:

«Σίγουρα πήγαν κάποιοι ιερείς στην ιδιαίτερη πατρίδα του γενικού διευθυντή, προκειμένου να εργαστούν στο σπίτι του». Και απευθυνόμενοι στον Δεσπότη, προσθέτουν: «καλό θα είναι να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα υπό των άμεσων συνεργατών σας. Σίγουρα δημιουργούν υποψίες περί εκβιασμού για να πετύχουν κάποια πράγματα για τους εαυτούς τους. Η τιμιότης των συνεργατών σας πρέπει και να φαίνεται».


Πώς όμως αντέδρασε στις καταγγελίες αυτές ο ίδιος ο Δεσπότης;

Θαυμάστε γλώσσα (γραφίδα) που χρησιμοποίησε, διότι του έθιξαν τον κύριο που είναι το δεξί του χέρι:
Γράφει λοιπόν, έξαλλος ο Κύριλλος, απευθυνόμενος προς όλους τους ιερείς του νομού:

«Δεχτήκαμε ανώνυμες και κατάπτυστες επιστολές άνανδρων ανθρωπίσκων, οι οποίοι προσπαθούν δολίως να αμαυρώσουν υπολήψεις εντίμων κληρικών και λαϊκών συνεργατών μου».

Παρομοιάζει δε ο… «καλός» αυτός Δεσπότης τους αποστολείς (της επιστολής με τις καταγγελίες) με τους κουκουλοφόρους, «που κατά καιρούς διαπράττουν εγκληματικές πράξεις»!

Τέλος, χαρακτηρίζει την επιστολή, ως… «ό,τι πιο αισχρό και άτιμο».


Να τι λένε για τη γλώσσα αυτή του μητροπολίτη, στο υπόμνημα τους οι 15 αρχιερατικοί επίτροποι της μητρόπολης, απευθυνόμενοι προς τον ίδιο:


«Σεβασμιώτατε, αυτή η γλώσσα δεν σας εκφράζει. Ανησυχούμε, θλιβόμαστε και πονούμε!».

6 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αγαπητέ "lykourgos nanis", καλησπέρα σας!

Έλαβα την ειδοποίηση (με μέηλ, από το σύστημα) για να εγκρίνω ή να απορρίψω το σχόλιο που αφήσατε πριν από λίγο, εδώ, για το θέμα αυτό.

Ξέρετε όμως τι γίνετε;

Εγώ είμαι γνωστός, και εσείς (σε μένα προσωπικά) είστε άγνωστος.

Δεν μπορώ λοιπόν να καταχωρήσω το κείμενο σας, διότι αναφέρεστε σε εκκλησιαστικά θέματα που εμένα μου είναι άγνωστα, και επομένως δεν μπορώ να τα υιοθετήσω – δημοσιοποιώντας τα, ούτε και να τοποθετηθώ θετικά ή αρνητικά πάνω σε αυτά.

Όταν λοιπόν αναφέρεστε σε εκκλησιαστικά πρόσωπα, και όχι μόνο, θα πρέπει αυτά τα πρόσωπα να ξέρουν ποιος είστε ώστε να μπορούν να σας ζητήσουν τον λόγο στην περίπτωση που πιστεύουν ότι θίγονται, ότι τα αδικείτε.

Ποιος είστε λοιπόν (για να ξέρω άλλη φορά), ποια η διεύθυνση σας, ποιο και το τηλέφωνο σας;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αγαπητέ "lykourgos nanis", καλησπέρα σας!

http://xairete.blogspot.com/2009/11/lykourgos-nanis.html

lykourgos nanis είπε...

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!ΝΑΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ,ΙΑΤΡΟΣ,ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ,ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 14,ΤΑΧ ΚΩΔΙΚΑΣ 53100,ΦΛΩΡΙΝΑ.ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2385025627,ΚΙΝΗΤΟ 6972231157

P. MICHALOPOULOS είπε...

Στο XAIRETE στις 23 Νοεμβριου 2009 (8:43 μμ)

Ο lykourgos nanis άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Τι γίνεται με τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φα..."

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Σαν πολύ ψηλά έχει πάρει τον αμανέ ο Κύριλλος Χρηστακης,ο μη διστασας ζώντος του κανονικού μητροπολίτη Θεσσαλιωτιδος Κωνσταντίνου να σπεύσει αγαλλομενω ποδι να καταλάβει το μητροπολιτικό θρόνο της Καρδίτσας, γενόμενος έτσι μοιχεπιβατης!

ΑλΛα τι περιμένεις από έναν άνθρωπο που πήγε πρόσφατα στη Ζάκυνθο και το Διδυμότειχο για να τιμήσει τις προσωπικότητες,τον Χρυσόστομο Συνετό και το Δαμασκηνό Καρπαθακη!

Ένας στυγνός δεσποτοκρατης είναι γι αυτό φέρεται έτσι στους ιερείς!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ: Η ετικέτα μας

http://xairete.blogspot.com/2009/11/blog-post_2276.html

lykourgos nanis είπε...

Τελικα μας προεκυψε και πανηγυρτζης ο αντικανονικω τω τροπω αναρριχηθεις στη μητροπολη Θεσσαλιωτιδος Κυριλλος Χρηστακης!Διαβασα στη δεσποτοφιλη ρομφαια του Πολυγενη(που αλλου!)οτι και φετος θα παραστει στο δεσποτικο φεστιβαλ στην Πατρα επ ευκαιρια της εορτης του Αγιου Ανδρεα!Μετα τη Ζακυνθο και το Διδυμοτοιχο σειρα εχει η Πατρα!Πως να μην εχει μετα αναγκη απο βοηθο επισκοπο ο αγιος Θεσσαλιωτιδος αφου τρεχει στα πανηγυρια και μενει η μητροπολη αποιμαντη?