Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Αυστραλία: Νεκροί δύο ομογενείς από τις πυρκαγιές

Στον τραγικό απολογισμό των 180 και πλέον νεκρών ήρθε να προστεθεί, το πρωί της Τετάρτης, η είδηση ότι ανάμεσα τους περιλαμβάνεται και ένα νιόπαντρο ζευγάρι ομογενών. Η αστυνομία βρήκε τα απανθρακωμενα πτώματα της 39χρονης Τάνιας Τσιμικλή και του 35χρονου συζύγου της Δημήτρη.

Πιστεύεται ότι οι άτυχοι ομογενείς παγιδεύτηκαν από τις φλόγες όταν προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στην περιοχή της ορεινής πόλης LingLake της Βικτόρια, κοντά στη Μελβούρνη.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν αποκλείεται ο συνολικός αριθμός των ομογενών που έπεσαν θύματα της πύρινης λαίλαπας να αυξηθεί καθώς υπάρχουν ακόμα πάνω από 80 αγνοούμενοι.


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Εν τω μεταξύ, αστυνομία της Αυστραλίας ερευνά νέες καταγγελίες για εμπρησμούς και λεηλασίες σήμερα Πέμπτη ενώ επιζώντες επιστρέφουν στις πόλεις τους, που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές, και τα πύρινα μέτωπα συνέχιζαν να κατακαίουν μεγάλες εκτάσεις.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτώρια Τζον Μπράμπο δήλωσε πως υπάρχουν «ελάχιστες αμφιβολίες» ότι πολλές από τις πυρκαγιές αποτελούν προϊόν εμπρησμών, ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δύο από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Βικτώρια το Σάββατο, είναι έργο εμπρηστών.

Η αστυνομία της Βικτόριας βρίσκεται πολύ κοντά στην σύλληψη ενός ατόμου το οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την πυρκαγιά που ξέσπασε και μαίνεται ακόμα στο Τσέρτσιλ του Γκιπσλαντ, από την οποία χάθηκαν 21 ζωές και καταστράφηκαν 40.000 εκτάρια δασώδους έκτασης.

Όπως δήλωσε ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας της Βικτώριας, Ντάνι Μαλόνι, αστυνομικοί συλλέγουν αποδείξεις και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από το κοινό. «Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε ακόμα κάποιο σκίτσο. Όταν έχουμε αρκετά στοιχεία θα το κάνουμε», είπε ο κ. Μαλόνι.

Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 181 και αναμένεται να ξεπεράσουν τους 200.

Διεθνής τηλεφωνική γραμμή

Διεθνής γραμμή επικοινωνίας για ερωτήσεις σχετικά με συγγενείς ή φίλους που ζουν σε πυρόπληκτες περιοχές της Βικτώρια λειτουργεί σύμφωνα με ανακοίνωση που φιλοξενείται στον ιστότοπο του Αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, άτομα τα οποία ζουν εκτός Αυστραλίας και ανησυχούν για την ασφάλεια των οικογενειών τους και των συγγενών τους σε περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές στη Βικτώρια και τα οποία δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί τους απευθείας μπορούν να τηλεφωνούν στον Αυστραλιανό Ερυθρό Σταυρό στο τηλ: 0061 3 9328 3716.

Λόγω του μεγάλου όγκου των τηλεφωνημάτων, θα πρέπει να αναμένονται καθυστερήσεις. Οι πληροφορίες δίνονται μόνο στην αγγλική γλώσσα.

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: