Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ιερώνυμος: Κάποιο καζανάκι τράβαγε, την ώρα που περιδρόμιαζε ο Κάσπερ;

Πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στην Αθήνα ο «υπουργός Εξωτερικών» του Βατικανού, ο διαβόητος καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ (Walter Kasper). Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα της πολιτικής του Βατικανού σε όλο τον κόσμο.

Στο ανεπίσημο ταξίδι που έκανε στην Αθήνα, πέρασε από την Αρχιεπισκοπή, συνάντησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και συζήτησε μαζί του.

Τι να συζήτησε άραγε; Πολιτικά θέματα, ή θέματα υποταγής της Ορθοδοξίας στον Πάπα των παπικών; Δεν ξέρουμε!

Μάλλον τίποτε από αυτά δεν θα συζήτησαν. Διότι το ξεπούλημα της Ορθοδοξίας και την είσπραξη όλων των αργυρίων το έχει αναλάβει εργολαβικά το μεγάλο αφεντικό τού Ιερώνυμου, ο Βαρθολομαίος. Οπότε…

Οπότε, δεν μπορούσε να μοστράρει σαν αντ αυτού, του μεγάλου (προδότη) Βαρθολομαίου ο μικρός Ιερώνυμος, ως ντίλερ κι αυτός. Φοβήθηκε μη πάθει ό,τι και ο Χριστόδουλος που τον έβγαλαν από τη μέση για τον λόγο αυτό!

Έτσι, στο δείπνο που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέθεσε προς τιμήν του Γερμανού καρδινάλιου… δεν παρέστη!

Θα προσποιήθηκε μάλλον ότι κάποιο πρόβλημα τον εμποδίζει (κόψιμο, ίσως). Και έτσι ο Κάσπερ έφαγε παρέα με δύο στελέχη της Αρχιεπισκοπής…

Με τον Ιερώνυμο μακριά… που ίσως κάποιο καζανάκι τράβαγε εκείνη την ώρα! Την ώρα που ο παπικός περιδρόμιαζε με δικά μας λεφτά!..


Δεν υπάρχουν σχόλια: