Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ο Σπάρτης: Κάτι «ήξερε» για τον παιδόφιλο αρχιμανδρίτη του, αλλά…

Παιδιά από την Ελλάδα (;) ανάμεσα στα θύματα


Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας το υλικό που βρέθηκε στους υπολογιστές των συλληφθέντων, για να διαπιστωθεί αν ανάμεσα στα παιδιά που εμφανίζονται είναι κάποια που έχουν εξαφανιστεί

Συναγερμό έχουν προκαλέσει στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας, πληροφορίες από την Ιντερπολ, που τα τελευταία 24ωρα έχουν μετατραπεί σε βαριές υποψίες, ότι ενδέχεται στα νύχια του κυκλώματος, που βιντεοσκοπεί κτηνώδεις σκηνές, με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και μάλιστα βρεφών, ηλικίας τεσσάρων με έξι μηνών, που διακινούνται μέσω του Ιντερνετ, να έχουν πέσει θύματα παιδάκια και μωρά από την Ελλάδα!

Αστυνομικοί, που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό έγκλημα, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο μία προς μία τις περισσότερες από 3.000 φωτογραφίες και εικόνες βρεφών και μικρών παιδιών, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των 12 συλληφθέντων παιδόφιλων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΠΙΚΠΑ Βούλας, αλλά και ο αρχιμανδρίτης, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν κάποια από τα παιδιά και τα βρέφη, που εικονίζονται να βιάζονται από ενήλικες και να βασανίζονται σεξουαλικά, είναι κάποια, για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες ότι κακοποιήθηκαν ή εξαφανίστηκαν!

Εμπόριο οργάνων

Λένε μάλιστα αστυνομικές πηγές ότι τα μέλη του κυκλώματος που αρπάζει παιδιά, με σκοπό την πορνογραφία, ενδέχεται στη συνέχεια να τα σκοτώνει, για να τους αφαιρέσουν τα όργανα, τα οποία επίσης εμπορεύονται...

Για τον σκοπό αυτό, όπως είπαν δικαστικές πηγές στο «Εθνος της Κυριακής» έχουν ανασυρθεί ακόμη και παλιές υποθέσεις καταγγελιών κακοποίησης ανηλίκων, που εκκρεμούν στις υπηρεσίες της Εισαγγελίας Ανηλίκων, καθώς, όπως τονίζουν, «η σεξουαλική κακοποίηση αφήνει ίχνη».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η έρευνα που διενεργείται εστιάζει κυρίως στις εικόνες φρίκης, που βρέθηκαν αποθηκευμένες στους ηλεκτρονικούς δίσκους των προσφάτως συλληφθέντων, στις οποίες εμφανίζονται ακόμη και βρέφη ηλικίας τεσσάρων με έξι μηνών, σε σκηνές τόσο σκληρού πορνό, που ακόμη και οι συνηθισμένοι σε τέτοιες εικόνες αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένιωσαν σοκ και αηδία...

Για τα μωρά και τα παιδάκια, που εμφανίζονται σε αυτά τα βίντεο φρίκης, οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα ανάμεσά τους να βρίσκονται και μωρά από την Ελλάδα, που οι ίδιες οι μητέρες τους «τα δίνουν ή τα πουλάνε», όπως χαρακτηριστικά μας είπε αστυνομική πηγή, που γνωρίζει πάρα πολλά για την κτηνωδία της βιομηχανίας παιδικής πορνογραφίας.

ΤΟ ΥΛΙΚΟ

Βασάνιζαν και βίαζαν ακόμα και βρέφη

Αφωνοι έμειναν με το υλικό παιδικής πορνογραφίας, που αντίκρισαν οι πέντε εισαγγελείς και οι αστυνομικοί, οι οποίοι -μαζί με τον επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Μανώλη Σφακιανάκη- μετείχαν στο κλιμάκιο που έκανε εφόδους στα σπίτια των πέντε παιδόφιλων, που συνελήφθησαν στην Αθήνα.

Περισσότερες από 3.000 εικόνες και περίπου 9.000 ώρες βίντεο με σκηνές που συγκλόνισαν ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ήταν το υλικό της κτηνωδίας που αποκόμισαν.

Βρέφη τεσσάρων με έξι μηνών στις κούνιες τους, εμφανίζονταν σε βίντεο σκληρού πορνό με ενήλικες, αλλά και παιδάκια 2 με 3 ετών, αγοράκια και κοριτσάκια, όπως και μεγαλύτερα παιδιά, δεμένα και φιμωμένα, που βιάζονταν από άγνωστους άνδρες και υφίσταντο σκληρά βασανιστήρια.

Αυτές ήταν μόνο ορισμένες από τις σκηνές - οι περισσότερες από τις οποίες δεν μπορούν να περιγραφούν.

Εικόνες και βίντεο απίστευτης σκληρότητας, που ηδονίζονταν να βλέπουν οι συμμετέχοντες στο κύκλωμα παιδόφιλοι και ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος του ΠΙΚΠΑ Στυλιανός Στυλιανίδης και ο αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης, έκαναν τους αστυνομικούς να ανατριχιάσουν.

Σύμφωνα με όσα είπε στο «Εθνος της Κυριακής» αστυνομική πηγή, «ο βασανισμός και ο βιασμός παιδιών με φίμωμα, δέσιμο πισθάγκωνα, είναι το νέο βίτσιο των παιδόφιλων».

Η ηρεμία του ξάφνιασε τους άνδρες της Ασφάλειας

Ηλικίας 45χρόνων, ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης, διέμενε όλον τον χρόνο στο ιδιόκτητο τριώροφό του στον Πειραιά μαζί με τη μητέρα του, ιερουργούσε στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και έπειτα από κάθε λειτουργία έφευγε για τον Πειραιά. Οταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έφοδο στο σπίτι του, βρήκαν βίντεο και φωτογραφίες υλικού παιδικής πορνογραφίας. Την ώρα εκείνη ο ιερωμένος ψέλλισε ότι «αυτά μου τα έδωσαν οι πιστοί για να ξαλαφρωθούν από τις αμαρτίες τους στην εξομολόγηση».

Ισχυρισμός που δεν έγινε πιστευτός από τους αστυνομικούς, αφού είχε ήδη εντοπιστεί στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας που προηγήθηκε ψηφιακό ηλεκτρονικό αποτύπωμα στον υπολογιστή του. Στο κρατητήριο της Ασφάλειας σε όλους έκανε εντύπωση η «απίστευτη ηρεμία» του σε σχέση με την κατηγορία. Οταν του ανακοινώθηκε ότι προφυλακίζεται είπε ότι επιθυμεί να πάει στον Κορυδαλλό και να μείνει μαζί με τον τέως Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα ο οποίος εκτίει ποινή για οικονομικές ατασθαλίες. Λέγεται ότι στους διαδρόμους των φυλακών και στο κελί του της 6ης πτέρυγας ψέλνει από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος δήλωσε:

«Είμαι βυθισμένος σε έναν μεγάλο πόνο κι αυτό γιατί όταν γίνεται κάτι τέτοιο δεν διασύρεται μόνο ο ένας ιερωμένος, αλλά η Μητρόπολη».

Είπε μάλιστα για τον Αρχιμανδρίτη ότι πάσχει πιθανότατα από ψυχολογική ασθένεια.

Πληροφόρησε ότι αν και είχε εντοπίσει ότι «σε αυτόν τον ιερωμένο κάτι δεν πάει καλά» πρόσθεσε ότι το σύστημα είναι τέτοιο που δεν μπορούσε και να κάνει πολλά πράγματα αφού συν τοις άλλοις είναι και δημόσιος υπάλληλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: