Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΧΕΙΟ: Αγαπητή Βάσω, καλησπέρα!

Ο Forum EPISKEPTHS έγραψε
(Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 5:24 μμ):

Αγαπητή Βάσω, καλησπέρα!

Μου γράφει ένας φίλος μου δημοσιογράφος:

«Καλό θάναι να μη βιαζόμαστε με τον νέο αρχιεπίσκοπο. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν κάποιοι. Να ...κρατάτε μικρό καλάθι. Ακούστε που σας λέω. Μόλις χθες άκουσα στα κανάλια ότι ο Θηβών ενθάρρυνε τον ...μακαρίτη Μεγαλέξανδρο (σ.σ.: τον Χριστόδουλο) στο άνοιγμα του στον παπισμό και στον οικουμενισμό.

Μην βιάζεστε. Κανένας από αυτούς δεν θάπρεπε νάχει καλές σχέσεις με το Φανάρι μετά από όλα όσα προδοτικά έπραξε κυρίως τελευταία με τον Πάπα. Αυτός όμως έχει καλές σχέσεις. Γιατί; Στόμα δεν είχε να το ανοίξει; Εγώ πως το άνοιξα; Άλλοι πως αντέδρασαν; Λοιπόν, «κάποιο λάκκο έχει η φάβα».

Έχω μαζί του ιστορία εκεί στα της Λάρισας. Δημοσίευσα επιστολές σε εφημερίδες της Λάρισας εναντίον του έξαρχου Θηβών Ιερώνυμου. Εκεί στη Λάρισα επί Σεραφείμ πήγε και αντί να βοηθήσει, έπαιξε ρόλο ...Πιλάτου. Και ενέπαιξε όλους.

Από αυτούς τους Παλαιούς αρχιερείς πρέπει να μην εμπιστευόμαστε κανέναν. Είναι όλοι τους εκτεθειμένοι άγρια. Και εμείς δεν είμαστε χθεσινοί. Τα γνωρίζουμε. Λυπούμαι που τα γράφω, όμως θα δείτε θαύματα από αυτόν. Βλέπω πολύ πονηριά. Είναι μεγάλος διπλωμάτης. Ξεχνώ τα άλλα που έχω ακούσει γι αυτόν. Θέλουν αποδείξεις, όχι ενδείξεις.

Πιστεύω ότι εκκλησιολογικά είναι διεφθαρμένοι σχεδόν όλοι τους. Μην βιαζόμαστε θα τον δουμε και θα δούμε.

Πιστεύω πάνω από όλα βάζουν το φιλάδελφό τους. Φοβούμαι μήπως ...θα αρχίσει να κουκουλώνει τους ομοφυλόφιλους κληρικούς.

Στο παρελθόν τον είδα - ιδίοις όμμασιν - να ασπάζεται θερμότατα έναν κληρικό του Σεραφείμ που κατηγορείτο για ομοφυλόφιλος. Δεν το γνώριζε; Έκανε πως δεν το γνώριζε;

Λοιπόν, μην βιαζόμαστε, μήπως πέσουμε από τα σύννεφα. Για όλα αυτά εύχομαι να διαψευσθώ.».



Τι περιμένεις, ταλαίπωρε φίλε μου Οδυσσέα, από τον Ιερώνυμο?

Σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008 θα γίνει η «εκλογή» του νέου αρχιεπισκόπου Αθηνών. Είναι άγνωστον, ποιος θα είναι αυτός. Πεποίθηση μου είναι ότι γενικά δεν έχουμε ποιότητα αρχιερέων. Δεν έχουμε αρχιερείς με πατερική μορφή. Μας... τρώει η φτήνια. Μπορεί κάποιοι εξωτερικά να έχουν μορφή.. αγίων και οσίων. Μπορεί να αποκαλούνται αποκλειστικά και μόνον αυτοί ...άγιοι και σεπτοί. Συγγνωθί μου, Θεέ και Κύριε, γιατί έχασαν τη σημασία τους οι λέξεις!!!
Άγιοι είναι όλοι οι ευσεβείς, όλοι οι πιστοί άνθρωποι. Αυτοί είναι οι παραλήπτες των αποστολικών επιστολών. Στους «πιστούς αγίους» απευθύνονται τα κείμενα της Γραφής. Σε όλους τους πιστούς. Πως λοιπόν αυτοαποκαλούνται μόνον αυτοί άγιοι; Και, αναρωτιέται κανένας, έχουν σχέση αυτοί, με την αγιότητα;
Ποιος θα ψηφιστεί, λοιπόν, σήμερα, βγαλμένος από τα ..μαγειρέματα όλων αυτών των ημερών, που όλοι μας παρακολουθήσαμε, δεν γνωρίζω. Προσωπικά για όλα αυτά που άκουγα και έβλεπα αισθάνθηκα σαν πιστός άνθρωπος έσχατο εξευτελισμό.
ΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ. Τι ...καραγκιοζλίκια ήταν αυτά; Τι αίσχη ήταν αυτά; Ξεπουπουλιάστηκαν τελείως οι ...άγιοι αρχιερείς μας. Έτρεχαν αλαφιασμένοι και μάζευαν ψήφους. Έβγαιναν και το διακήρυτταν στη διαπασών. --Πήρα τόσους ψήφους. Έχω τόσους ψήφους. -- Ε, όχι «άγιοι και σεπτοί»!!! Έτσι, δεν εκφράζετε την Εκκλησία μας. Σεις δεν εκφράζετε την ιστορία της Εκκλησίας μας. Σεις προκαλείτε εξευτελισμό της Εκκλησίας μας. Η ιστορία της Εκκλησίας μας παρουσιάζει αλλιώτικα φαινόμενα. [...]

Άλλη ανοιχτή πληγή είναι η μεγάλη πληγή των ομοφυλόφιλων κληρικών.

Φούντωσε και αυξήθηκε επί Χριστοδούλου αυτή η αδιάντροπη κάστα. Αυτό τα αναίσχυντο παπαδομάνι έχει πολλαπλασιασθεί επικίνδυνα μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο. Ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος δεν «κυνήγησε» τα, μηδέ την εντροπών του σκύλου έχοντα, όπως έλεγε ο
τέως Πειραιώς κυρός Χρυσόστομος Ταβλαδωράκης, αυτά οντάρια.

Μετά μάλιστα και από εκείνο το πρωτοφανές έγγραφο που εστάλη από την Ιερά Σύνοδο με την υπογραφή Χριστοδούλου προς την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, που αποτελεί μίασμα και εξευτελισμό, και που ακόμα και τώρα που μιλάμε, δεν έχει αποσυρθεί επίσημα, όπως εστάλη επίσημα. Τι αίσχος!!!

Εάν, από τον νέο Αρχιεπίσκοπο, δεν χρησιμοποιηθεί ...θερμοκαυτήρας και κοφτερό χειρουργικό μαχαίρι, για το ζήτημα αυτό των Σοδομιτών κληρικών, και μόνο γι αυτή την πληγή αν κωλυσιεργήσει, θα πρέπει να υποβάλλει παραίτηση, ...την επόμενη της εκλογής του !!!

Οδυσσέας Τσολογιάννης, δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: