Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΧΕΙΟ: Βαρθολομαίος: Πιόνι Τουρκίας-ΗΠΑ, κατά Ορθοδοξίας & Ρωσίας;

Η σφήνα του Φαναρίου


Ο αμερόληπτος παρατηρητής όσων συμβαίνουν σήμερα στο χώρο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, συνεκτιμώντας και τις προθέσεις του Προκαθημένου του Φαναρίου, οδηγείται αβίαστα στο συμπέρασμα ότι το σκηνικό όλων αυτών που συντελούνται στην Ουκρανία και όσων είναι στις προθέσεις του κ. Βαρθολομαίου να συμβούν, έχουν την αναφορά τους σε τουρκικό δάκτυλο, για να μην πούμε ότι γίνεται περισσότερο ορατό το μακρύ χέρι που περνάει πάνω από τον Ατλαντικό.

Και όλα τα ανωτέρω συμβαίνουν για να ψυxθούν οι ζεστές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, να μείνουν ανεφάρμοστες οι συμφωνίες για τους αγωγούς αερίου και πετρελαίου.


Ο,τι δεν κατόρθωσαν οι Τούρκοι με τους γνωστούς τρόπους τους, επιχειρούν να το πετύχουν με τις κινήσεις του Προκαθημένου του Φαναρίου.

Παλιά τακτική της Οθ. Αυτοκρατορίας. Το δυστύχημα είναι ότι πίσω από τα βήματα του κ. Βαρθολομαίου βαδίζει και ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Έχει, όμως, τέτοια εξουσιοδότηση από την Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας; Ίσως αντιτάξει ο ίδιος, ο κ. Ιερώνυμος, ότι και ο αείμνηστος Χριστόδουλος ανέπτυσσε στενές σχέσεις με το Πατριαρχείο της Μόσχας. Ναι, αυτό είναι αλήθεια.

Με τη διαφορά ότι ο Χριστόδουλος έφερνε την Εκκλησία της Ρωσίας, την πολιτική ηγεσία και τον λαό της πιο κοντά στην Ελλάδα. Ενώ οι Προκαθήμενοι του Φαναρίου και των Αθηνών όχι μόνο θα ψύξουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα, αλλ' ίσως και φέρουν σοβαρές αλλαγές σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας».


Δρ Παν. Γ. Φούγιας
Κ. Ασσος - Κορινθίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/07/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: