Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Τα παιδιά της Ρώμης, και… τα «παιδιά» - της Ελλάδας τα «παιδιά»

ΡΩΜΗ.

«Θρησκευτικό μενού» στα σχολεία της Ρώμης για τη Σαρακοστή (των παπικών) επέβαλε η Λάουρα Μαρσίλιο, δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για εκπαιδευτικά θέματα.

Ζήτησε απ΄ όλα τα δημοτικά και τα γυμνάσια της Ρώμης να σταματήσουν να σερβίρουν κρέας στους μαθητές ως το τέλος της Σαρακοστής.



Παρασκευή, 20 Φεβρουάριος 2009

Βιέννη (πρωτοκλασάτοι, από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ): Έφαγαν λουκάνικα (την Τετάρτη), και διασκέδασαν με αισχρά ανέκδοτα!


ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ταβέρνα στη Βιέννη, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει θέση στην ταινία του Όρσον Ουέλς «Ο τρίτος άνθρωπος». Όπως ήρθαν τα πράγματα, φιλοξένησε την Τετάρτη το βράδυ μια ελληνική πολιτική συνεστίαση.

ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ πρωτεύουσα βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη για την κοινοβουλευτική σύνοδο του ΟΑΣΕ, του οποίου έχει την προεδρία η Ελλάδα. Η υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε λοιπόν έξω τους Έλληνες βουλευτές που μετέχουν σε αυτήν- Μάξιμο Χαρακόπουλο και Τάκη Σκανδαλάκη από Ν.Δ., Πέτρο Ευθυμίου και Γιάννη Δημαρά από το ΠΑΣΟΚ, τον Θανάση Πλεύρη από το ΛΑΟΣ. Στην παρέα και ο Θόδωρος Πάγκαλος που βρέθηκε στη Βιέννη ως πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι Κύπριοι βουλευτές που μετέχουν στον ΟΑΣΕ.

Ευγένεια ΠΑΣΟΚ

Η ΠΑΡΕΑ έφαγε καλά. Το πρώτο πιάτο ήταν λουκάνικα. Το δεύτερο ήταν κότσι. Και το τρίτο ήταν σνίτσελ.

Έρευσε άφθονη η μπίρα μεταξύ των ανδρών, ενώ η Ντόρα προτίμησε το κρασί. Η συζήτηση αφορούσε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Εξετράπη όμως στα εσωτερικά, όταν ο Πάγκαλος σέρβιρε λουκάνικα την Ντόρα. Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ, έμπειρος σε τέτοια, πήγε αμέσως το θέμα στο κοινωνικό. «Κοιτάξτε τι ευγενείς που είμαστε στο ΠΑΣΟΚ», είπε. Αλλά ο Κύπριος βουλευτής Στυλιανίδης, που είχε ακούσει τον Καραμανλή, το είδε διαφορετικά: «Νομίζω πως όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης», είπε πονηρά. Οπότε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δεν κρατήθηκε: «Όχι, είναι στο πλαίσιο του μεγάλου συνασπισμού», είπε γελώντας, αναφερόμενος στα σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.

Γάιδαρος με γραμμές

ΚΑΘΩΣ οι του δικομματισμού είχαν βρεθεί σε προφανές αδιέξοδο, το γύρισαν στα ανέκδοτα. Πρωταγωνιστής ο Πάγκαλος.

Αναπαράγω ένα από τα λιγότερο σόκιν ανέκδοτά του:


«Οικογένεια επιστρέφει από το πρώτο της σαφάρι στην Αφρική. Τους φωνάζουν γείτονες και τους ρωτούν για τις εντυπώσεις τους.

- Είδαμε διάφορα άγρια ζώα! - Δηλαδή;

- Να,είδαμε τη ζέβρα. - Πώς είναι αυτή; - Είναι σαν γάιδαρος με γραμμές. - Α.Τι άλλο; - Είδαμε και καμηλοπάρδαλη; - Πώς είναι αυτή; - Σαν γάιδαρος με ψηλό λαιμό! - Α.Τι άλλο; - Είδαμε και βόα. - Πώς είναι αυτός; - Είναι όπως ο γάιδαρος όταν θέλει να ζευγαρώσει,αλλά χωρίς τον γάιδαρο...».

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ενθουσίασε την παρέα. Και οφείλω να πω ότι Πάγκαλος και Σουφλιάς μπορεί να μην τα πάνε καθόλου καλά αυτή την περίοδο. Έχουν όμως ένα κοινό. Λένε και οι δύο πολύ ωραία ανέκδοτα.

(ΤΑ ΝΕΑ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΙ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Από ό,τι κατάλαβα (από το ρεπορτάζ) αγαπητέ Μιχάλη, μόνο το κρέας, και μόνο την Παρασκευή - έλεγε η εγκύκλιος να νηστέψουν τα παιδιά.

Επιτρεπόταν όμως το ψάρι!..

Τόσο... "αυστηρή" νηστεία, έχουν φαίνεται στην Σαρακοστή τους...

...Και όμως - από ό,τι λέγεται - …έπεσαν να την φάνε την κυρία αυτή για την εντολή της αυτή στα σχολεία, δηλαδή να μη σερβίρουν κρέας την Παρασκευή!..