Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

«Μια αγία οικογένεια σαν όλες τις άλλες. Αγαπημένη, θεοσεβούμενη, ευτυχισμένη…» (Ανέκδοτο)

Μια αγία οικογένεια σαν όλες τις άλλες. Αγαπημένη, θεοσεβούμενη, ευτυχισμένη. Κανείς δεν ήταν ικανός να διαταράξει την οικογενειακή γαλήνη. Μέχρι που ένα πρωί στο μπρέκφαστ η δεκάχρονη κόρη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν είμαι πια παρθένα»!

ΘΑΝΑΣΙΜΗ σιγή απλώθηκε σ' όλο το σπίτι. Κι ύστερα άρχισαν οι φωνές, οι επιπλήξεις, οι μαχαιριές, το ξεκατίνιασμα. Αφού άλλαξε δέκα χρώματα ο μπαμπάς, άρχισε να ουρλιάξει απευθυνόμενος προς τη μαμά: «Εσύ φταις μωρή! Εσύ την έκανες έτσι. Σε βλέπει που ντύνεσαι σαν πόρνη, που βάφεσαι λες και θα βγεις για πιάτσα στη Συγγρού. Ο,τι είναι η μάνα γίνονται και οι κόρες. Βρίζεις συνέχεια και πετάς σεξουαλικά υπονοούμενα μπροστά στο παιδί. Εσένα μιμείται η μικρή»!

ΜΕΤΑ ήρθε η σειρά της μαμάς να ουρλιάξει διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά της: «Μια στιγμή! Μια στιγμή... Κοίτα ποιος τολμάει να μιλάει! Εσύ, που ξοδεύεις το μισό σου μισθό σε ροζ τηλέφωνα; Εσύ, που γυρνάς κάθε Παρασκευή βράδυ με κόκκινα σημάδια από κραγιόν και ρουφήγματα στον λαιμό; Εσύ, που μας στέλνεις τα Σαββατοκύριακα στη γιαγιά και κουβαλάς εδώ μέσα όλα τα τσουλιά; Τις Ρωσίδες, τις Ουκρανές, τ' αλφαδιασμένα δίμετρα - τις πληρωμένες! Τολμάς να μιλάς εσύ; Που προσεύχομαι μη μας κολλήσεις κάνα "παράσημο"... ».

ΜΕΓΑΛΗ ένταση στο σπίτι πρωί πρωί, μετά τη βόμβα που 'ριξε η κόρη η μικρή. Υπάρχουν οικογενειακά μυστικά που δεν επιτρέπεται ποτέ ν' αποκαλύπτονται μπροστά στα παιδιά.

Αφού ξεσπάθωσε, μαλακώνει η μαμά. Βάζει τα κλάματα με λυγμούς, αγκαλιάζει την κορούλα της και με συμπονετικό ύφος ψελλίζει: «Πες στη μανούλα όλη την αλήθεια. Πώς σου συνέβη αυτό αγγελούδι μου; [...].
Αυτός ο αλήτης ο Θωμάς ήταν. Το φαντάστηκα εγώ... Αυτό το τομάρι,ο σάτυρος, ο συνέταιρος του πατέρα σου! Που 'χει ριχτεί και σε μένα και στην αδελφή σου... Αυτό το τέρας είναι! Θα πληρώσει, θα πληρώσει ακριβά το κάθαρμα, ο παιδεραστής! Πες τα μου μωρό μου. Μη φοβάσαι. Θα σε προστατεύσω εγώ. Πες τα όλα στη μανούλα».

ΕΚΠΛΗΚΤΗ η μικρή με την αναστάτωση που προκάλεσε στην οικογένειά της: «Ο-όχι μαμά. Δεν συνέβη τίποτα απ' όλα αυτά. Απλώς η δασκάλα άλλαξε τον ρόλο που μου είχε αναθέσει για το σκετσάκι των Χριστουγέννων κι από παρθένα Μαρία είμαι πλέον βοσκοπούλα».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/01/2009

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Xa Xaaaa!
mia akoma koinwnikh/oikogeniakh satura ths
Patridas 8rhskeias Oikogeneias?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μη το γελάς Σταυρούλα! Το πράμα μπορεί να είναι είναι πιο σοβαρό:

Να είναι η σάτιρα, και, συγκεκριμένων οικογενειών, φοβάμαι...

...Των οικογενειών… «πρότυπα», - μήτρες, πες - από τις οποίες «αναγεννάται» η... ρασοφορούσα Εκκλησία!

Από εκεί, πιθανώς, να τροφοδοτείται με έμψυχο υλικό…

...Και χειροτονεί δεσποτάδες που μας απειλούν και τη ζωή μας, παπάδες και καλόγερους που μπαίνουν σαν σχολιαστές και μας βρίζουν αισχρά σαν «ανώνυμοι»…

Από εκεί να επιστρατεύει και κάτι τύπους που ζητούν τη φίμωση μας, και τον αποκλεισμό των ιστολογίων μας (και που κάποτε το καταφέρνουν)…

Από τέτοιες οικογένειες, μπορεί να τροφοδοτείται η «Εκκλησία», και, με αρχιμανδρίτες… παιδεραστές!!!..