Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Ο π. Ευστάθιος Κολλάς, απαντά στην Διαρκή «Ιερά» (τρομάρα της) Σύνοδο…

Για «μεθοδεύσεις, προπηλακισμούς και ειρωνείες» εγκαλεί μέλη της Ιεράς Συνόδου ο εκκλησιαστικός συνήγορος π. Ευστάθιος Κολλάς, για τον οποίο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε «να μην επιτρέψει του λοιπού την παράστασή του ως συνηγόρου σε εκκλησιαστικά δικαστήρια», εξαιτίας της «μη ορθής εκκλησιαστικής συμπεριφοράς του στα δικαστήρια».

Σκληρή ήταν η απάντηση του μαχητικού ιερέα π. Ευσταθίου Κολλά προς την Ιερά Σύνοδο μέσω της «Espresso»:

«Τα όσα όλως αορίστως και με σκοπιμότητα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου είναι εντελώς αντισυνταγματικά και από νομοκανονικής απόψεως απαράδεκτα.

Ο κάθε κατηγορούμενος δικαιούται όχι μόνο της έννομης προστασίας από τη Δικαιοσύνη της χώρας του και των Πειθαρχικών Συμβουλίων, αλλά και με τον συνήγορο της θελήσεώς του και όχι με αυτόν που επιθυμούν οι δικαστές του!

Αν λοιπόν η Ιερά Σύνοδος έχει απώτερο σκοπό να διαλύσει πράγματι τα εκκλησιαστικά δικαστήρια, τότε φυσικό επόμενο είναι να πάψει να υπάρχει και ο εκκλησιαστικός συνήγορος.

Αν μερικά μέλη της Ιεράς Συνόδου νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο συμπεριφοράς, τις μεθοδεύσεις, ενίοτε και τους προπηλακισμούς και τις ειρωνείες τους, αλλά και με ανακρίβειες θα συκοφαντήσουν και θα τρομοκρατήσουν έτσι τον εκκλησιαστικό συνήγορο στην επιτέλεση του ιερού του έργου, τότε δικαιούνται να ηγούνται του παραλόγου».

Και πώς έφθασε στο σημείο η ΔΙΣ να «ξυρίσει» τον π. Ευστάθιο Κολλά από τα καθήκοντά του ως συνηγόρου; Ολα ξεκίνησαν όταν στις 14 Ιανουαρίου σε δικάσιμο του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου κατηγορούμενος κληρικός υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης του προέδρου του, μητροπολίτη Νικοπόλεως (Πρέβεζας) Μελετίου. «Το δικαστήριο -όπως μας εξήγησε ο εκκλησιαστικός συνήγορος π. Ευστάθιος Κολλάς- λόγω μη απαρτίας αδυνατούσε να κρίνει την αίτηση εξαίρεσης, επιχείρησε να πάρει θέση και να ορίσει δικάσιμο για την επομένη. Στο σημείο αυτό παρενέβην ως συνήγορος του κατηγορουμένου και με σεβασμό είπα στον μητροπολίτη ότι “δεν μπορείτε να μιλήσετε γιατί είστε εξαιρετέος” και από εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκαν αψιμαχίες, αλλά εκτός συνεδρίασης».


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
www.espressonews.gr


ΣΗΜΕΡΑ, Η Διαρκής "Ιερά" Σύνοδος:


ΑΡΧΕΙΟ: Τα έβαλες με την «εκκλησία» του Κώλου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: