Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Καλή σου μέρα, αγαπητή Ηράκλεια! :-)

Η Hera άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας


Το κακό με τους αιρετικούς είναι ο φανατισμός. Έτσι και μπούν σε μιά αίρεση ή και σέχτα, ταμπουρώνονται εκέι και δεν ακούνε τίποτα. Έχουν επενδύσει ψυχικά, δεν θέλουν να χάσουν τα "λεφτά" τους.

Αλλά και όταν κάποιοι απ' αυτούς επιστρέψουν στην ορθοδοξία, πάλι υπάρχει ο κίνδυνος να "ταμπουρωθούν" και εκεί και να γίνουν φανατικοί.

Επειδή είναι οι ίδιοι άνθρωποι, και ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Τα σενάρια απλώς αλλάζουν. Έτσι γίνονται και πάλι αδιάλλακτοι, σκληρόκαρδοι, υψηλόφρονες και απορριπτικοί προς όλους όσους δεν είναι σαν κι αυτούς.Και καχύποπτοι έως παρανοειδείς καμιά φορά. Βλέπουν παντού εχθρούς που τους καταδιώκουν, τους προδίδουν, τους κατασκοπέυουν.

Στην πραγματικότητα καταδιώκονται από τον ίδιο τους τον εαυτό. Τέτοιους ανθρώπους δεν χρειάζεται η Ορθοδοξία μας.


Ανάρτηση από την Hera στο XAIRETE τη 11 Δεκέμβριος 2008 12:05 μμ



Ο P. MICHALOPOULOS άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας


Καλή σου μέρα, αγαπητή Ηράκλεια! :-)

Πολύ δυνατό το σχόλιο σου. Και για όσους δεν κατάλαβαν (για εμάς είναι «τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια»), αναφέρω ότι σίγουρα θα έχεις κατά νουν - γράφοντας αυτά - την διαβόητη (τύπου Βαβίλη) οργάνωση Ο.Ο.Δ.Ε., την ορθόδοξη (τάχα) ομάδα δογματικής έρευνας.

Έτσι δεν είναι;

Πράγματι, κάτι τέτοιους (έχουν και «τέτοιους» μέσα;), δεν τους χρειάζεται η Ορθοδοξία (βαρίδια είναι, για να μη πω τίποτε άλλο), αλλά είναι χρήσιμοι σε Χριστόδουλους και σε Μεταληνούς…


Ανάρτηση από τον P. MICHALOPOULOS στο XAIRETE τη 11 Δεκέμβριος 2008 12:31 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: