Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Βαρθολομαίος: Τουρκικό «κράτος εν κράτει», στην Πατρίδα μας! (ΑΡΧΕΙΟ)

Δημοσίευση (στο παλιό μου μπλογκ): 20 Μαΐου 2008

Από το ρεπορτάζ του κ. Οδυσσέα Τσολογιαννη, το σχετικό με την επίσκεψη του Βαρθολομαίου στη Λάρισα, μαθαίνουμε ότι «για τα μάτια του μόνο» (του τουρκαλά ρασοφόρου) συνέβησαν μεταξύ άλλων και τα έξης:
Πριν ακόμα πάει εκεί ο Βαρθολομαίος, ασφαλίτες μεταβαίνουν σε απόμακρο ερημικό μοναστήρι του Βόλου όπου τελεί αγρυπνία ένας άγιος γέροντας, αντιοικουμενιστής, και τον συλλαμβάνουν (προληπτικά, λέει), μη τυχόν και πάει και αυτός στη Λάρισα, και.. ταραχτεί από την παρουσία του ο Βαρθολομαίος!!!..
Παρένθεση: Πολύ ταράζεται ο τουρκαλάς από τους άγιους γέροντες. Προ ετών, ήταν να επισπευτεί επίσημα τον μητροπολίτη Φλώρινας (Θεόκλητο Πασαλή) και απαίτησε να μην είναι εκεί (στον νομό) ο εκατονταετής πρώην επίσκοπος Φλώρινας π. Αυγουστίνος Καντιώτης. Και το αίτημα του αυτό έγινε δεκτό από τον (λαπά όπως αποδείχτηκε για πολλούς και διαφόρους λόγους) νέο μητροπολίτη που ήταν πρωτοσύγκελος πρώτα και πνευματικό παιδί του κ. Καντιώτη!
Αχ, αξέχαστη κ. Σταυρούλα (μητέρα του μητροπολίτη π. Ιερεμία Φούντα), πόσο δίκιο είχες τελικά που τον κατσάδιαζες, τότε θεολόγο λαϊκό στο ίδρυμα του π. Αυγουστίνου στην Αθήνα (στα μέσα της δεκαετίας του ΄60) όταν καθυστερούσε να έρθει στην κουζίνα να πλύνει τα πιάτα!
Αλλά ας επανέρθουμε στο ρεπορτάζ του κ. Τσολογιάννη:
«Στη Λάρισα, κατά θετικές πληροφορίες μας, κινητοποιούνται από όλη τη χώρα, περί τους 1800 άνδρες των ΜΑΤ για να προστατευόσουν τον Πατριάρχη. Τον Πατριάρχη τον μεταφέρουν με αλεξίσφαιρα συμβατικά αυτοκίνητα, και με φυμέ τζάμια για να μην γίνεται ορατός και αντιληπτός και αποδοκιμάζεται από τους χριστιανούς και πέσει το ηθικό του. Οι καμπάνες του ναού του Άγιου Αχίλλειου, χτυπούν μανιωδώς και ασταμάτητα για να μην ακούγονται οι αποδοκιμασίες του πιστού λαού, τον οποίο λαό τον απομονώνει η αστυνομία στα 500 μέτρα απόσταση από το ναό, μη και στενοχωρηθεί ο «Αυτοκράτορας». Παρόντες και μη εξαιρετέοι είναι 31 βαρυφορτωμένοι και πλουτοστολιστοι δεσποτάδες ενδεδυμένοι όλοι τους, ως Βυζαντινοί αυτοκράτορες απολιθώματα του παρελθόντος. Η παρουσία του Αγίου Αχιλλείου είναι απούσα, από τα μάτια της ψυχής τους. Παπάδες μέσα στο ναό καλούν τους χριστιανούς συνεχώς να τον χειροκροτούν και να φωνάζουν «άξιος».
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ του, ο κ. Τσολογιάννης περιγράφει τα γεγονότα τα σχετικά με τη σύλληψη διαμαρτυρομένων (κατά του Βαρθολομαίου) χριστιανών, και τις συνθήκες κράτησης τους, που τις παραλληλίζει με εκείνες του Γκουαντάναμο!
Εγώ, με τις συνθήκες εκείνες που περιγράφονται στην ταινία «το εξπρές του μεσονυχτίου» (στις φυλακές της Τουρκίας) θα τις παραλλήλιζα κ. Τσολογιάννη, για να είμαστε περισσότερο συνεπείς με το πνεύμα του «Πατριάρχη» μας!
Συμφωνείτε;

1 σχόλιο:

lykourgos nanis είπε...

ΑΝΑΞΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΝΑΞΙΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΠΑΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ!ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΘΥΡΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΥ ΤΟΥ!