Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Τι είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού, και τι το… Αντιευαγγέλιο του Σατανά; (8) [τελευταίο]

«Ει τις έρχεται προς υμάς και ταύτην την διδαχήν ου φέρει, μη λαμβάνετε αυτόν εις οικίαν, και χαίρειν αυτώ μη λέγετε. Ο γαρ λέγων αυτώ χαίρειν κοινωνεί τοις έργοις αυτού τοις πονηροίς» (Β΄ Ιωάν. 10-11).

Φοβερώτατος λόγος του Ευαγγελίου διά της γραφίδος του αποστόλου Ιωάννου, του μαθητού της αγάπης.

Τον διδάσκαλο αιρέσεως, λέγει ο απόστολος, όταν έρχεται προς εσάς, να μη τον δέχεσθε στο σπίτι σας, και «χαίρετε» να μη του λέτε. Όποιος του λέγει «χαίρετε», γίνεται συμμέτοχος στα πονηρά του έργα, και συνένοχος βεβαίως.

Ένας Οικουμενιστής παπάς του Εξωτερικού, τιμημένος με οφφίκιο από τον Οικουμενιστή δεσπότη του, είπε θρασύτατα στους πιστούς: «Λένε για τον απόστολο Ιωάννη, ότι είναι ο μαθητής της αγάπης. Ψέμα! Εμείς έχουμε αγάπη, που αγκαλιάζουμε τους συνανθρώπους (τους αιρετικούς), όχι ο Ιωάννης, που συνιστά να μη τους λέμε «χαίρετε».

Αν αυτός ο παπάς είχε πίστη και κόκκο συνειδήσεως, δεν θα έκανε τον εαυτό του ανώτερο από τον απόστολο. Ο απόστολος μισούσε την αίρεση, όχι τον αιρετικό. Και μίλησε αυστηρά από αγάπη προς τον αιρετικό, μήπως έλθει σε συναίσθηση, αλλά και από αγάπη προς τους πιστούς, για να προφυλαχθούν από τον αιρετικό διδάσκαλο.

Η αγάπη γνωρίζει και την αυστηρότητα. Αλλ’ οι αγαπολόγοι Οικουμενιστές, εφαρμόζοντες το Αντιευαγγέλιό τους, προσκαλούν αιρετικούς και αιρεσιάρχες, οργανώνουν θερμές υποδοχές και τιμούν αυτούς και συμπροσεύχονται και συλλειτουργούν μ’ αυτούς. Επίσης προσκαλούν και υποδέχονται και τιμούν Οικουμενιστές «εκπροσώπους» της Ορθοδοξίας, που κατασκανδαλίζουν με τις αντορθόδοξες δηλώσεις και ενέργειές τους τον ευσεβή λαό…

Το Αντιευαγγέλιο των Οικουμενιστών συνηγορεί και υπέρ των άλλων Θρησκειών και υπέρ των αβρών σχέσεων με τους αλλοθρήσκους. Αλλά περί αυτού άλλοτε.

Επισφραγίζουμε το παρόν άρθρο με ένα λόγο του Ευαγγελίου φοβερώτατο για τους αιρετικούς, αλλά και για τους Οικουμενιστές, οι οποίοι εμφανίζονται ως Ορθόδοξοι, ενώ στην πραγματικότητα αιρετίζουν.

«Πας ο παραβαίνων (=παρεκκλίνων) και μη μένων εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν ουκ έχει» (Β΄ Ιωάν. 9).

Ας τρομάζουν οι Οικουμενιστές από τη θεόπνευστη βεβαίωση, ότι Θεό δεν έχουν. Υπάρχει τίποτε φρικτότερο, υπάρχει τίποτε απαισιώτερο από το να μη έχει κανείς Θεό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: