Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Τρέξτε! Σήμερα… «μαλώνω»! …Με την καλή μου φίλη (του παλαιού εορτολογίου), την Αναστασία μας! :-)

Ο P. MICHALOPOULOS άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτηση


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Καλη σου μερα Παναγιωτη»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Καλή σου μέρα Αναστασία μας! :-)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Αληθεια τι να γραψη, πως να το γραψη και τι να πη κανεις, χωρις να χαρακτηριστη απο τους σημερινους "δηθεν" προχωρημενους, για μια τετοια καταντια της εκκλησιας, που δεν υπαρχουν ορια, δογματα, παρα μονον αγαπη!»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Αλήθεια, τι να γράψει! :-(
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Και τι αγαπη, μουσουλμανικη!»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Μωαμεθανική!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Ετυχε αγαπητε μου Παναγιωτη να εχω εγω προσωπικα μια τετοια, περιπτωση κοπελλας μουσουλμανας, που πεθανε στο νοσοκομειο και δεν ξερανε τι να την κανουνε!!!!!!!!!!!
Ετσι λοιπον περιμενε αταφη για 3 ημερες στο ψυγειο του Γ' Νεκροταφειου, αφου δεν γινοτανε να ταφη, σε χριστιανικο νεκροταφειο»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Εδώ μιλάμε για ένα ανθρώπινο δράμα! Γιατί να μην υπάρχει νεκροταφείο για τους ανθρώπους της θρησκείας αυτής, ΚΑΙ εδώ στην Αττική;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: « διοτι δεν το επετρεψαν οι δικοι της, διοτι απαγορευεται»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Τι από τα δυο ισχύει;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Τελικα πηγε η σωρος στην Ξανθη για να ταφη στο μουσουλμανικο νεκροταφειο!»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Τι άλλο να έκαναν οι άνθρωποι;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Το ξερης οταν της εστειλα λουλουδια, με δικους μου ανθρωπους δεν τα δεχθηκαν, διοτι ητανε απο χριστιανη και μεσα στο δικο τους το νεκτοταφειο απαγορευεται, οτιδηποτε απο χριστιανους?????»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Αφού ξέρεις τώρα… τι φανατισμός υπάρχει στις θρησκείες, γιατί τους προκάλεσες κι εσύ με τα λουλούδια; Τέλος πάντων δεν είναι και τόσο σπουδαίο αυτό. Δεν ήθελαν τα λουλούδια σου… αυτοί έχασαν!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Μπραβο λοιπον σε αυτον τον ανθρωπο που εβαλε μεσα σε δικο μας ναο, καταπατοντας καθε οριο δογματος, να κανη σε μουσουλμανα κηδεια!»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Έτσι είναι; Άραγε, αυτή η δημοσιογράφος αποτύπωσε τα γεγονότα ως έχουν; Ή μήπως θέλοντας άραγε να πουλήσει εκδούλευση στον μητροπολίτη έγραψε υπερβολές για να τον ανυψώσει (τάχα) κατά την γνώμη της, …εκθέτοντάς τον όμως στην πραγματικότητα; Ας ελπίσουμε ότι αυτό το δεύτερο συμβαίνει με τον συγκεκριμένο Επίσκοπο , για τον οποίον ακούγονται πολλά καλά λόγια για τα φιλανθρωπικά του έργα και για την αγάπη του στο κήρυγμα για το οποίο φέρνει στο νησί άγιους γέροντες για να κατηχήσουν το ποίμνιο του!..

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Πεσμου εμενα τωρα τι θελης να του απαντησω?»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Ότ,ι θέλεις εσύ, Αναστασία!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Οτι αυτος ο "δεσποτης" φοραη ρασα? και μην αρχισης Παναγιωτη εσεις οι του παλαιου........., φανατισμος κ.λ.π.»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δεν έχετε φανατισμό εσείς! Ποτέ! Μόνο εμείς!!! :-)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Εγινε καταλυσης των οριων στα παντα υπαρχη οριο ναι η οχι?»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Πέστα Χρυσόστομη, πέστα! Όλα τα κακά, στο νέο ημερολόγιο έχουν μαζευτεί! Στο παλαιό, είναι πάντα «όλα καλά και όλα άγια»! «Άγια», ακόμα και αυτή ταύτη η αισχρή ομοφυλία αν επικρατεί, και εκεί, στις τάξεις των παλαιοημερολογιτών δεσποτάδων!!!.. Χα, χα!..

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Να εισαι καλα και θα τα λεμε. Αναστασια»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Να είσαι καλά και εσύ! :-) Χαρά μου και τιμή μου να συνομιλώ με τα πνευματικά μου τα αδέλφια…
Παναγιώτης

Ανάρτηση από τον P. MICHALOPOULOS στο XAIRETE τη 11 Νοέμβριος 2008 2:49 μμ

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Παναγιωτη
Γιατι θα πρεπει να μαλωσουμε εμεις?αυτο δεν το καταλαβα!επειτα αν ειναι ενας ανθρωπος που λεει ,οτι μεσα στο παλαιο ημερολογιο εχουν ερθη,παρα μα παααρα πολλοι αχαρακτιριστοι ιερεις αυτη ειμαι εγω,θα πρεπει να κλεισω τα ματια και να πω οοοοολα καλα,επειδη ειμαι με το παλαιο ημερολογιο?και εσεις του Νεου στον κεαδα!!!!!οχι βεβαια!!
Εμενα προσωπικα ,δεν με ενδιαφερη τι κανη ο καθενας στο σωμα του,δεν θα γινω εγω κριτης κανενος,για αλλο πραγμα εγω μιλησα...για την πραξη αυτη καθ'αυτη,για την εισοπεδωση των παντων,για την απαξιωση ολων των ιερων κανονων.
Τωρα για ομοφιλοφιλους,ετεροφιλους κ.λ.π υπαρχη Παναγιωτη ,ενα ματι και ενα χερι που γραφη,το ματι αυτο δεν κανη ποτε μα ποτε λαθος,ας το αφησουμε λοιπον να βλεπη την δικη μας κατρακιλα,να γραφη την τρελλα μας που δεν ειναι καθολου μικρη και οσο για το νεκροταφειο που θα πρεπει να εχουμε στην Αττικη για τους μωαμεθανους,καμια αντιρηση φτανη μονο να κανουν ενα ορθοδοξο νεκροταφειο και αυτοι στα δικα τους τα κρατη,γιατι θα ηταν αδικο,ετσι δεν ειναι?
Οσο για τα λουλουδια σε τι προκαλεσα εγω,Παναγιωτη?απλουστατα επειδη ετυχε να τους γνωρισω παααρα πολλυ καλα,ξερω τον φανατισμο τους και σε τι πιστεβουν.
Ετσι λοιπον δεν μαλωνουμε ,απλως ανταλασουμε αποψεις και μην νομιζης,οτι θυμωνω οταν με βαζης σε παρενθεση,διοτι η γραμματικη μας ειναι γεματη περενθεσεις που μεσα εκει υπαρχη η ουσια των νοηματων και οι εξερεσεις των κανονων.
Να εισαι λοιπον καλα και θα τα λεμε.
Αναστασια.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Εμενα προσωπικα ,δεν με ενδιαφερη τι κανη ο καθενας στο σωμα του,δεν θα γινω εγω κριτης κανενος,για αλλο πραγμα εγω μιλησα...»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Γιατί να σε ενδιαφέρει; Αίρεση είναι μόνον ο οικουμενισμός (για σας), και όχι, και, ο Νικολαϊτισμός! Δεν ξεχνάμε ότι ο Γιοσάκης, «πέρασε» πρώτα από τα χέρια «σας» και εκπαιδεύτηκε κατάλληλα από «σας», από τον παλαιοημερολογίτη κίναιδο μητροπολίτη σας στη Θεσσαλονίκη… Χα!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «για την πραξη αυτη καθ'αυτη,για την εισοπεδωση των παντων,για την απαξιωση ολων των ιερων κανονων.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: «Των ιερών κανόνων», …κόλλησε η βελόνα! Ο ναός δεν είναι ιερός; Που μολύνεται από τους κίναιδους δεσποτάδες σας/μας; «Αγίασε Κύριε αυτούς που αγαπούν την ευπρέπεια του οίκου σου», λέμε στη θεία λειτουργία. Το ξέχασες; Και ευπρέπεια είναι, και, η κάθαρση από τύπους σαν τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη που τοοοόσο… συμπαθείτε!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: «Τωρα για ομοφιλοφιλους,ετεροφιλους κ.λ.π»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Όλοι… ίδιοι είναι!!!
:-) :-) :-)

stavroula είπε...

Vlepw h suzhthsh exei anapsei gia kala!
3erw oti h sumproseuxh (allo dialogos)einai anti8eth me tous Ierous Kanones. Ti sumvainei se periptwsh pou tuxainei kapoios
allo8rhskos(opws edw) h allodo3os na prepei na tafei k na vrisketai
makria ap thn estia tou.
3erw kala idiaitera se Mwame8anous
k Euraious t agaphmena tous proswpa prepei na entafiazontai thn epomenh mera.
Einai la8os pou egine tetoiou eidous khdeia? O ka8enas 8a to
8ewrouse an8rwpino ef oson o
an8rwpos dn einai pia en zwh.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μα αν δεν είναι λάθος, τότε τι είναι;

Η ίδια η δημοσιογράφος που περιγράφει το περιστατικό, το παρουσιάζει σαν πράξη αγάπης του μητροπολίτη ο όποιος λέει έσπασε τα ταμπού, ξεπέρασε τα δόγματα και ανέβηκε λέει πάνω από την θρησκεία!

Δεν μας ξενίζει το ότι θάψανε οι μωαμεθανοί τον άνθρωπο τους σε ένα χώρο όπου θάβονται και χριστιανοί…

Αυτό είναι καλό, και δείχνει έλλειψη φανατισμού και μισαλλοδοξίας και από τις δυο πλευρές.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι το (κωμικοτραγικό, να το πω;) να γίνει εξόδιος ακολουθία μιας αλλόθρησκης μέσα σε χριστιανικό ναό (του νεκροταφείου) με ψαλμούς ανάμικτους – χριστιανικούς και μουσουλμανικούς – κάτι που το χρεώνει (τιμητικά) η δημοσιογράφος στον Δεσπότη!

Δηλαδή; Συμμετείχαν σε αυτό το θέατρο και δικοί μας ιερείς;

Κάποιος να μας διαφωτίσει τέλος πάντων!..

stavroula είπε...

Mallon dn 8a katalava thn istoria
kala.
Nomiza oti diavasthkan euxes apo
dikous mas mono, xwris thn parousia mwame8anwn k xwris anamikta. Alla sthn sugekrimenh
periptwsh ti ginetai?
Ean dld dn uparxei kaneis dikos
tous (8rhskeutikos ekproswpos).
Poia einai h oikonomia ths Ekklhsias pou polles fores akoume.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω σήμερα στην Καθημερινή, ένα ρεπορτάζ της κ. Μαρίας Δεληθαναση με τίτλο:
«Ο μητροπολίτης Λέρου Παΐσιος έδωσε άδεια για χριστιανική ταφή μουσουλμάνας μετανάστριας»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό: «Χριστιανικοί ψαλμοί σε ώτα μουσουλμανικά και μουσουλμανικά σιγοψυθιρίσματα και ύμνοι από χείλη γεμάτα ευγνωμοσύνη μέσα σε ορθόδοξο, ελληνικό ναό. Μέσα στην εκκλησία του νεκροταφείου της Λέρου…»!

Τι είναι αυτά;

Και μιλάμε για μια νεκρή γυναίκα που στην ουσία αυτοκτόνησε αφού, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η νεκρή αυτή μουσουλμάνα που τάφηκε εκεί στο νεκροταφείο το χριστιανικό: «Μέσα στο νοσοκομείο δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον, αρνιόταν να ζήσει. Τραβούσε τους ορούς με μένος. Τρεις ημέρες νωρίτερα είχε δει το εγγόνι της να χάνεται μέσα στη θάλασσα.»!!!..

Τι είναι αυτά;

Η ρεπόρτερ πάντως, χειροκρότει τον δεσπότη (Λέρου , Καλύμνου και Αστυπαλαίας) Παΐσιο (κατά κόσμον Παναγιώτη Αραβαντινό, από το Ληξούριον Κεφαλληνίας) που είχε την έμπνευση της μεικτής αυτής κηδείας, διότι λέει… έβαλε την αγάπη (???) πάνω από θρησκείες και δόγματα, και έτσι, λέει, τόλμησε τη μεγάλη… «τομή»!!!..

http://xairete.blogspot.com/2008/11/blog-post_7836.html

stavroula είπε...

"arniotan na zhsei"
Mallon ta pragmata ginontai poio
periploka...

P. MICHALOPOULOS είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_07/11/2008_291203

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τόλμησε τη μεγάλη «τομή»
Ο μητροπολίτης Παΐσιος έδωσε άδεια για χριστιανική ταφή μουσουλμάνας μετανάστριας

Της Μαριας Δεληθαναση

Χριστιανικοί ψαλμοί σε ώτα μουσουλμανικά και μουσουλμανικά σιγοψυθιρίσματα και ύμνοι από χείλη γεμάτα ευγνωμοσύνη μέσα σε ορθόδοξο, ελληνικό ναό. Μέσα στην εκκλησία του νεκροταφείου της Λέρου, δεκαπέντε πρόσφυγες από το Ιράκ προσεύχονται για τη μετάβαση μιας ομοεθνούς τους στον άλλο κόσμο. Παρασύρονται στην κατάνυξη της νεκρώσιμης ακολουθίας. Ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας Παΐσιος, με έργο φιλανθρωπικό και αγάπη για τον «άλλον», έδωσε τη άδεια για μια ταφή κανονική, κατά τα ειωθότα. Οταν σου έχουν στερήσει την αξιοπρέπεια στη ζωή, δικαιούσαι τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή θάνατο...

Ενα λευκό σεντόνι που απλώθηκε πάνω από το φέρετρο, όταν πλέον είχε πάρει τη θέση του στη γη, ήταν το συμπλήρωμα της δικής τους παράδοσης. Η μουσουλμάνα τάφηκε σε νεκροταφείο χριστιανικό και η οικογένεια ένιωσε την ευγνωμοσύνη για τον Μητροπολίτη και τους άλλους που βοήθησαν να απλώνεται σαν λουλούδι, να μοσχομυρίζει σαν γιασεμί.

Η νεφροπαθής γιαγιά πέθανε δύο 24ωρα μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο Καλύμνου από το νοσοκομείο Λέρου. Μέσα στο νοσοκομείο δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον, αρνιόταν να ζήσει. Τραβούσε τους ορούς με μένος. Τρεις ημέρες νωρίτερα είχε δει το εγγόνι της να χάνεται μέσα στη θάλασσα. Μετά το χαμό του, δεν ξαναμίλησε. Ούτε στα παιδιά της ούτε στα εγγόνια της. Ο γιος της, η νύφη της, τα άλλα τρία εγγόνια της είχαν καταφέρει να φθάσουν στη στεριά ζωντανά. Ενα βρέφος που θήλαζε τη μητέρα, ένα δυο ετών και το μεγαλύτερο τριών χρόνων.

Τον εγγονό της που χάθηκε τον έλεγαν Νταλμάρ και ήταν έξι χρόνων. Κι όπως γράφει η Ματίνα Κατσιβέλη, συνταξιούχος δικαστικός και μέλος της Επιτροπής Συμπαράστασης και Στήριξης Μεταναστών και Προσφύγων Λέρου, ως επικήδειο για το χαμένο στη θάλασσα παιδί «... βρέθηκε σ’ ένα σαπιοκάραβο μαζί με άλλους σαράντα έξι ξεριζωμένους από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Μέσα στο “φορτίο” ήταν δεκαπέντε βρέφη και μικρά παιδιά. Είχε ανέμους, αλλά η “επιχείρηση” έπρεπε να προχωρήσει κανονικά. Χιλιάδες περιμένουν απέναντι. Μεγάλα τα κέρδη... Το σκάφος βούλιαξε. Οι τραγικοί επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα. Το εξάχρονο αγόρι δεν τα κατάφερε. Η μάνα του έσφιγγε στην αγκαλιά της το πέντε μηνών αδελφάκι του. Ο πατέρας του, το άλλο δίχρονο... Η μάνα κάθεται βρεγμένη, σφίγγοντας το μωρό της. Δεν θρηνεί, δεν νιώθει κρύο. Το αδάκρυτο βλέμμα της τρομάζει. Είναι πέρα από τον πόνο της απώλειας, πέρα από την απελπισία. Ο πατέρας με δάκρυα στα μάτια της αποστά το μωρό από τα χέρια. Προσπαθεί να το ντύσει με στεγνά ρούχα, να το τυλίξει με μια κουβέρτα, να το ζεστάνει. Οι άλλες μανάδες ντύνουν, ζεσταίνουν τα παιδιά τους. Δεν έχουν ώρα για συμπόνια. Τα μάτια τους έχουν δει τόσους θανάτους. Τ’ αυτιά τους έχουν ακούσει τόσους θρήνους».

Πέρυσι, ο νομικός συντονιστής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες Σπύρος Κουλοχέρης είχε πάει στην Μυτιλήνη για να πείσει τις τοπικές αρχές να επιτρέψουν την ταφή ενός δίχρονου παιδιού από τη μητέρα του. Η μητέρα παρακαλούσε, αλλά οι αρχές δεν την άφηναν. Το παιδικό φέρετρο θα βεβήλωσε την πίστη και το νεκροταφείο. Το παιδί τάφηκε σε μια ερημιά...

Ο Μητροπολίτης Παΐσιος, που βιώνει την πίστη ως πανανθρώπινη αξία, πάνω από θρησκείες και δόγματα, τόλμησε τη μεγάλη «τομή».

stavroula είπε...

Hey!
3exasa teleiws auto to ar8ro...
kamia fora otan apousiazeis ap to PC k mesolvoun alla ar8ra
3exnisai.
Na sou pw oti oloi oi Ellhnes metanastes (suggeneis mou epishs)
exoun tafei dipla se allodo3ous k
allo8rhskous. Shmhwteon to nekrotafeio pou einai oi dikoi mou
akrivws dipla einai k oi Euraikhs
katagwghs Amerikanoi ka8ws k alloi
(Amerikanoi protestantes), olh mazi mia parea!
Opws elege k h giagia mou (8eos sxwresthn), "touth h gh pou thn patoume olh mesa 8e na mpoume".

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το θέμα μας, ποιο είναι;

Πού θα θάβονται οι άνθρωποι της κάθε θρησκείας; Αυτό, δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, νομίζω.

Πρέπει όλοι να έχουν μια αξιοπρεπή κηδεία, και ένα χώρο για ταφή. Αν δεν υπάρχουν αρκετά νεκροταφεία για μωαμεθανούς στην Ελλάδα, να γίνουν, και μέχρι τότε ας γίνεται η ταφή τους σε δικά μας κοιμητήρια, αν οι ίδιοι οι αλλόθρησκοι δεν έχουν αντίρρηση.

Πού είναι το πρόβλημα;

Το συγκεκριμένο όμως θέμα, δεν είχε να κάνει με τον τόπο (άλλα με τον τρόπο) που κηδεύτηκε μια μωαμεθανή, που είχε μάλιστα βαρεθεί και τη ζωή της μετά από μια οικογενειακή της τραγωδία...

...Κηδεύτηκε μεν σε χριστιανικό νεκροταφείο (ουδεμία αντίρρηση) αλλά της έγινε λέει... χριστιανική κηδεία στο ναό του κοιμητηρίου!!!..

Και αυτό, χρεώθηκε τιμητικά (από μια δημοσιογράφο) στον τοπικό Επίσκοπο, που η αγάπη του λέει, τον έκανε να ξεπεράσει τα εκκλησιαστικά όρια!

Αυτό κρίναμε εμείς, και επικρίναμε (δεν είχαμε λόγο να χειροκροτήσουμε) τον Δεσπότη!

stavroula είπε...

Got it!

P. MICHALOPOULOS είπε...

:-)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το θέμα μας, ποιο είναι;

http://xairete.blogspot.com/2008/11/blog-post_23.html