Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

«Ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης έχει το προνόμιο της αφής»!!!

1 Απρ. 07


Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος. Λίγες ημέρες μόνο πριν από την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός ο κ. Θεόφιλος διαμηνύει μέσω του «Βήματος» ότι «το ιερό προνόμιο της αφής ανήκει στον ελληνορθόδοξο Πατριάρχη και δεν παραχωρείται σε κανέναν».


- Πολλοί φοβούνται τη δημιουργία επεισοδίων κατά τη διάρκεια της τελετής αφής του Αγίου Φωτός. Η πλευρά του κ. Ειρηναίου σάς κατηγορεί ότι εκχωρείτε δικαιώματα στους Αρμενίους.

«Δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα σεβαστούν την ιερότητα της υψίστης αυτής θρησκευτικής τελετής. Αλλωστε έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε, εφόσον εμφανιστούν τυχόν ασεβείς ιερόσυλοι, να απομονωθούν. Είναι παράλογος και ύποπτος ο ισχυρισμός για δήθεν παραχωρήσεις προς τρίτους.

Το ιερό προνόμιο της αφής του Αγίου Φωτός ανήκει στον ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και δεν παραχωρείται σε κανέναν. Οι Αρμένιοι κατά καιρούς εκφράζουν δικές τους διεκδικήσεις, οι οποίες όμως δεν συνάδουν προς την παράδοση και εμείς τις απορρίπτουμε.

Το Αγιο Φως θα ανάψει στον Ναό της Αναστάσεως από τον ορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, όπως γίνεται πάντοτε, και το χαρμόσυνο μήνυμα θα σταλεί σε κάθε σημείο του πλανήτη. Πληροφορούμαι δε ότι στον ναό θα υπάρξει η παρουσία εκπροσώπων κυβερνήσεων που οι χώρες τους είναι ορθόδοξες».

http://forums.pathfinder.gr/Religion_Beliefs/Christianity/thread.html?thread=87028&id=96946


«Πρώτο θέμα» το ξύλο κάτω από τη σκιά του… «αγίου φωτός»!!!..


Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος: Ναι μεν μας έδωσε ξύλο μια ομάδα 50 Αρμενίων κληρικών σήμερα το πρωί στο Ναό της Αναστάσεως, αλλά… φάγαμε κι εμείς!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: