Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Πώς καταντήσατε «λοχία»! Για κοίτα τη φωτογραφία…

Κάνετε “κλικ” επάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος!

1. ΙΡΑΚ - ΙΡΑΚ!
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2003
Κύριε Διευθυντά,
Η επίθεση στο Ιράκ, για όσους την είδαν σαν μια καλά σκηνοθετημένη τηλεοπτική παράσταση, «έλαβε τέλος»! Και όλοι, όσοι έχουμε μια στάλα ανθρωπιάς μέσα μας, αναρωτιόμαστε: Γιατί Θεέ μου τόση καταστροφή, γιατί τόσο αίμα;
Όταν έγινε το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ, κάποιοι ανέτρεξαν στην Αγία Γραφή, στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Έκπληκτοι τότε διαπίστωσαν ότι και το όνομα της περιοχής, και το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής, είχε εκεί προφητευτεί.
Άραγε για την επίθεση στο Ιράκ, πια προφητεία υπάρχει; Διάβασα στην Αποκάλυψη ότι ο Ιωάννης είδε ένα φίδι! Το φίδι είχε επτά κεφάλια και δέκα κέρατα, και πάνω στα κεφάλια, είχε χρυσά στεφάνια – στέμματα. Και το δέκα και το επτά, ερμηνεύονται ότι συμβολίζουν την πληρότητα. Συμβολίζουν άραγε στην περίπτωση μας, και την συντριπτική υπεροπλία της συμμαχίας των Αμερικανοβρετανών; Τα κέρατα, να είναι άραγε οι «έξυπνες» βόμβες που σκότωσαν, ακρωτηρίασαν και γέμισαν τα νοσοκομεία με χιλιάδες αθώους αμάχους; Και ο χρυσός στα κεφάλια του φιδιού, να συμβολίζει μήπως το τρόπαιο και την αιτία του νέου αυτού «πολέμου», που είναι ο λεγόμενος μαύρος χρυσός; Ας μας απαντήσουν οι επαΐοντες!
Δηλαδή, τι έχει να πει για όλα αυτά ο οικολόγος οικουμενικός πατριάρχης μας; Για τη μόλυνση με καρκίνο από το απεμπλουτισμένο ουράνιο μιας περιοχής είκοσι εκατομμυρίων ανθρώπων… Τι έχει να πει η διπλωματία του πάπα της Ρώμης, του και αρχηγού κράτους υπάρχοντος; Τι έχουν να πουν οι ευαγγελιστές - προτεστάντες ομοϊδεάτες του άλλοτε χτενιζομένου και άλλοτε φωτογραφιζομένου κάτω από την εικόνα του Χριστού, κ. Μπούς; Τι έχουν να πουν τέλος, οι αρχηγοί των αγγλικανών, οι και ομοφυλόφιλους παντρεύοντες, για τη «συμμαχία» αυτή, τη νέα σταυροφορία, του δικού τους του κ. Μπλέρ;
Εγώ, έχω να (τους) πω, ότι το πάντα αδικοχαμένο αίμα του αθώου Άβελ, (είτε από την τρομοκρατία είτε από την τάχα αντιμετώπιση της), πάντα θα βοά και προς τον Θεό, και προς τους επί της γης «εκπροσώπους» της θρησκείας της Αγάπης Του!..
ΠΑΝΑΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ



2. Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥ
Τρίτη, 22 Απριλίου 2003

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ( Προς: vangelis@jesuslovesyou.gr )

Αγαπητοί Ευαγγελικοί,
Είπαν χαριτολογώντας και με διάθεση πικρού χιούμορ ότι ο «πλανητάρχης», με την επίθεση στο Ιράκ, κατάφερε τελικά να επιβεβαιώσει τον τίτλο του: Ένωσε, τις μέρες αυτές, όλο τον κόσμο, σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις!
Όλο τον κόσμο; Και τον χριστιανικό; Πιστεύω πως ναι (στο μεγάλο του μέρος), αν εξαιρέσουμε κάποιες ηγεσίες του.
Ο Πάπας τη φορά αυτή ήταν πολύ πιο εκδηλωτικός και όχι χλιαρός όπως ήταν με τον πόλεμο κατά της Σερβίας. Από τους Ορθόδοξους πάλι, είδα Έλληνες Ιεράρχες μας να συμμετέχουν ακόμα και σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Και οι Αγγλικανοί του κ. Μπλερ; Πού να ξέρω; Μπορεί και να προσεύχονταν στο θεό του πολέμου, όπως προσεύχονταν τις προάλλες στο θεό της μπάλας υπέρ μιας ποδοσφαιρικής τους ομάδας.
Και τώρα, σχετικά με τη δική σας θέση. Έτσι, από περιέργεια, επισκέφτηκα την ελληνική ιστοσελίδα σας. Δεν κουράστηκα να ψάξω. Αμέσως με ένα τρέιλερ προτροπής, με παραπέμψατε σε «ένα επίκαιρο άρθρο» σας, «με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράκ». Η ανάγνωση του, με γέμισε θλίψη γιατί κατάλαβα ότι προσπαθείτε με «χίλιες λέξεις» να δικαιολογήσετε τον μακελάρη κ. Μπούς.
Το άρθρο σας αυτό, θα έλεγα ότι «αξίζει» όσο και μια εικόνα: Εκείνη του κ. Μπους όταν με γκριμάτσες και χτενίσματα – ψαλιδίσματα προετοιμαζόταν μπροστά στις κάμερες για να αναγγείλει την επίθεση – σφαγή. Αν κατάλαβα καλά, το ίδιο ανέμελη και «πέρα βρέχει», είναι και η θέση σας για τον «πόλεμο» αυτό κύριοι ομόδοξοι(;) του κ. Μπους.
Αγαπητοί Ευαγγελικοί,
Τι κρίμα που αποτελείτε εξαίρεση στον χριστιανικό κόσμο, ταυτιζόμενοι με τους Αγγλικανούς του κ. Μπλέρ. Τι κρίμα και άδικο!
Με ευχές για ένα Πάσχα ειρηνικό, με ειλικρινή μετανοια και επιστροφή σας στην Εκκλησία του Χριστού.
ΠΑΝΑΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Xa Xa!
Molis teleiwsa na to diavazw(an kai
anaferetai en eth 2003, krinontas me ta shmerina apotelesmata...
profhtikotato:D
H de fwto teleia!
Oso gia to ti mas etoimazei to mellon uparxoun k allou profhteies
me kapoia logikh.
H agaphmenh mou istoselida enos
a3iologou(kata thn gnwmh mou)
"economist and stateman"
Xreiazetai arketh meleth. Endeiaferon vid to "1932"
www.larouchepac.com

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστώ Σταυρούλα, και για την επίσκεψη, και για το σχόλιο. Βλέπω (από το φωτάκι στον χάρτη) πως είσαι ακόμα μαζί μας.

Μεγάλη μας τιμή, αλλά είναι αργά και για σας, και πρέπει να ξεκουραστείτε...

μη κοιτάς εμάς εδώ τους διαχειριστές (πληθυντικός μεγαλοπρέπειας) που το ξενυχτάμε! Είμαστε παράδειγμα προς αποφυγή...

ΧΑΙΡΕ Σταυρούλα! :-)