Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Άγριοι Τόποι: Βγήκαν μαχαίρια για τα… χρυσόβουλα!!!..



Οι πραγματικοί λόγοι της σύγκρουσης, σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ήταν η προσπάθεια εκ μέρους των Αρμένιων κληρικών να ανατρέψουν το διεθνώς κατοχυρωμένο προσκυνηματικό καθεστώς -που εδράζεται σε βυζαντινά χρυσόβουλα, αραβικά και οθωμανικά φιρμάνια- και αναγνωρίζει την πρωτοκαθεδρία των Ελληνορθοδόξων στους Αγίους Τόπους.

Πελώρια μανουάλια ρίχθηκαν κάτω, λάβαρα με την Ανάσταση του Χριστού ποδοπατήθηκαν, ιερά σκεύη μετατράπηκαν σε «όπλα», ...ακόμα και μαχαίρια βγήκαν…

ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος που καταδίκασε τη στάση των Αρμένιων κληρικών προτίθεται τις επόμενες ημέρες να ενημερώσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αλλά και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

(Από ρεπορτάζ του Νικου Παπαχρηστου, στην Καθημερινή.)



Ο Ελεύθερος Τύπος για τα επεισόδια στους Αγίους Τόπους (στα Ιεροσόλυμα, στον χώρο του Ναού της Αναστάσεως και του Παναγίου Τάφου):


«Στη συμπλοκή αναμίχθηκε και η ισραηλινή αστυνομία, η οποία στην αναφορά της σημειώνει ότι οι Ελληνορθόδοξοι και οι Αρμένιοι μοναχοί αντάλλαξαν γρονθοκοπήματα και κλοτσιές και δύο μοναχοί από κάθε πλευρά οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά τα επεισόδια σκίστηκαν υφασμάτινα παραπετάσματα και ρίχτηκαν κάτω διακοσμητικά στοιχεία του Ναού της Αναστάσεως.»


Αυτό το Άγιο φως που είναι και δημιούργημα τους, θα τους κάψει τη γούνα (και όχι μόνο) τελικά!!!..

Η μεγάλη κονόμα με την επιχείρηση «Άγιο φως», ο Μαμωνάς αυτός στον οποίον πιστεύουν, οι «αγιοταφήτες», θα τους ξεφτιλίζει όλο και πιο πολύ κάθε φορά!

…Και δεν αποκλείεται (ανθρωποκτόνος είναι ο διάβολος που έχει μπει μέσα τους) να έχουμε στο μέλλον ακόμα και θύματα με νεκρούς από τις συμπλοκές αυτές…

Συμπλοκές, όπως αυτή η άγρια που έγινε την περασμένη Κυριακή στον ναό της Ανάστασης (ή Αναστάτωσης;) ανάμεσα σε ορθόδοξους μπράβους παπάδες που είχαν μαζί τους και ένα καλογεροπαίδι… 15 χρονών που δέχτηκε μαχαιριά (!!!), και ανάμεσα σε Αρμένιους μοναχούς που ήταν εκεί για την ετήσια λιτανεία τους που θέλησαν να ματαιώσουν οι «δικοί» μας με βίαιο - όπως φαίνεται στο βίντεο - τρόπο…

Διαβάζω σήμερα στα ΝΕΑ:

"Μάλιστα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια οι Αρμένιοι έχουν αμφισβητήσει το προνόμιο της Αφής του Αγίου Φωτός που ανήκει στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Το πιο συνηθισμένο επεισόδιο είναι τη στιγμή της Αφής, το Μεγάλο Σάββατο, όταν Αρμένιοι κληρικοί προσπαθούν να πάρουν το Άγιο Φως".


Αυτό το Άγιο φως που είναι και δημιούργημα τους, θα τους κάψει τη γούνα (και όχι μόνο) τελικά!!!..

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Ti 8a legame n afhname k merikous
amhrous xristianous Or8odo3ous
araves pou to xreiazontai toso polu
Allwste auth einai h gh tous!
Aman m auta t autokratorika firmania olous pane na mas kapsoun
meta aporoume gt dekades Or8odo3a
xristianika xwria ths Palesthnhs
erhmwsan...mono to Taybeh exei meinei...
Eimaste h dn eimaste;
"Mia, Agia Ka8olikh k Apostolikh Ekklhsia".

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ανήκει σε αυτήν την "Mia, Agia Ka8olikh k Apostolikh Ekklhsia", ο πατριάρχης Ιεροσολύμων;

Από ποιους είναι αναγνωρισμένος;

Από το Ισραήλ λέει, και μάλιστα πρόσφατα μετά από μεγάλο διάστημα που ο Θεόφιλος ήταν ικέτης προς αυτό! Και αναγνωρίστηκε με τη χάρη των Η.Π.Α., μετά από μια εξευτελιστική (και προδοτική) μετάβαση του, πρόσφατα, εκεί!

Και τώρα; Από πού ζητάει βοήθεια για να διατηρήσει το αποκλειστικό του δικαίωμα να… κατεβάζει το «Άγιο φως» από τον ουρανό; Θα καταφύγει λέει, στο… «Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών»!!!..

«Δοξάστε τους!» (και όχι φτύστε τους), όπως θα έλεγε και ο Χάρρυ Κλυν…