Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Πάνος

TO kafenedaki άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας


Αγαπητέ Παναγιώτη,

Το θέμα της «εκκλησίας» και των εκπροσώπων της (ανεξαρτήτου θέσης και βαθμού), είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα και χωράει ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση.

Δεν είμαι αφοριστής των πάντων, εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχουν και κάποιοι ιερωμένοι που παραμένουν προσηλωμένοι στο πνευματικό τους έργο, αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι.
Για να επανέρθω στον μακαριστό, εδώ στο Κορωπί ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει όταν μετά από επίσκεψη του ακολούθησε γεύμα που κόστισε (κατά τα λεγόμενα) 25.000 €!!!

Αυτό που με ενόχλησε στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι άλλο. Είναι το θέμα της «εμπάθειας» και της προσπάθειας που καταβάλλουν κάποιοι για να προβληθούν. Φυσικά και κάνει την πάπια ο εν λόγω θεολόγος και εύχομαι να μην είχε ποτέ την δυνατότητα να διδάξει (είναι βαρύ αυτό που λέω), γιατί ως γονιός που είμαι, δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθεί καθηγητής που θα μάθαινε στο παιδί μου να παραποιεί την αλήθεια!!

Έχοντας πικρή εμπειρία από τον περιβάλλοντα χώρο της «εκκλησίας» και των συναθροισμένων πέριξ αυτής κοράκων, έχω φτάσει πλέον στο σημείο να αγνοώ παντελώς τα όσα συμβαίνουν. Δεν με εκπλήσσουν τα πλούτη, τα Βατοπέδια και όλα αυτά. Με εκνευρίζουν ως πολίτη και πιο πολύ με εκνευρίζει το γεγονός ότι ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση και ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν είχε ποτέ το σθένος να βάλει το χέρι βαθειά στο κόκαλο!

Μιλάμε για τα πλούτη του Χ μακαριστού ή μακαριότατου… Γιατί κανένας δεν άγγιξε ποτέ τους εκκλησιαστικούς δορυφόρους όπως την ΖΩΗ εκεί που γίνεται το χοντρό παιχνίδι;

Γιατί μιλάμε για τα πλούτη του μακαριστού και δεν μιλάμε για τα χιλιάδες ευρώ που σπαταλήθηκαν για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και όλους τους παρατρεχάμενους του στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κρήτη; Ήμουν εκεί, είδα την κουστωδία, είδα την αστυνομική δύναμη που είχε επιστρατευτεί, είδα τις λιμουζίνες και τα πούλμαν… Όλα αυτά γιατί; Φαντάζομαι ότι μια επίσκεψη του Οικουμενικού αρκεί για να κτιστεί ένα σχολείο ή για να αγοραστεί ένα μηχάνημα σε κάποιο κέντρο υγείας στην «άγονη» περιφέρεια κλπ.

Για να προλάβω τους κακεντρεχείς, είμαι πιστός…αλλά πιστεύω στον Θεό και όχι στους εκπροσώπους του και στις αποφάσεις / κανόνες κλπ που ασπάζονται (αλλά δεν τηρούν) στο όνομα του Θεού. Όταν πηγαίνω σε εκκλησία, το κάνω σε ώρες που δεν λειτουργεί και δεν ανάβω κερί…

Το εάν είμαι σωστός «χριστιανός» ή όχι (κατά τα πρότυπα της εκκλησίας), αυτό θα το κρίνει Άλλος και όχι ο Χ δεσπότης ή ο Χ παπάς!!


Με εκτίμηση

Πάνος

Ανάρτηση από το kafenedaki στο XAIRETE (23 Οκτώβριος 2008 12:28 μμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: