Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Re: Η Εκκλησία υπάρχει αγαπητέ...

Re: Η Εκκλησία υπάρχει αγαπητέ...

Δευτέρα, 27 Οκτώβριος 2008, 13:54
Από:
Προς: "ilias d" dingo243@gmail.com

«Τα καλά» της Εκκλησίας φίλε, το να κάνουμε το καθήκον μας, είναι υποχρέωση των μελών της Εκκλησίας.

Και τα μέλη αυτά, δεν είναι μόνο οι δεσποτάδες, δεν είναι μόνο οι καλόγεροι και μάλιστα οι αγαπημένοι σας που είναι στο Άγιο Όρος!

Εμείς οι χριστιανοί, δεν είμαστε ηθοποιοί, φίλε, που στο τέλος μιας καλής παράστασης που δώσαμε περιμένουμε την «αποθέωση» στη σκηνή, δηλαδή το χειροκρότημα των θεατών μπροστά στους οποίους και υποκλινόμαστε για αυτήν τους την αποδοχή… Συμφωνείτε;

Έτσι λοιπόν και οι «καλοί» χριστιανοί (κληρικοί και λαϊκοί) δεν έχουν ανάγκη τη διαφήμιση μας, το να βγούμε δηλαδή εμείς με μια ντουντούκα στις γειτονιές για να τους ονοματίσουμε σαν να ήταν «μπουλούκια» ενός περιφερόμενου στην επαρχεία θιάσου της δεκάρας…

Πώς αλλιώς να σας το εξηγήσω;

Όταν φίλε μου, όλα είναι «νόμιμα», όλα «ωραία και καλά», τότε δεν ανησυχούμε, τότε τίποτε δεν μας ταράζει, αλλά είμαστε ήσυχοι και ήρεμοι…

Όταν όμως εμφανίζεται ένας κακοποιός (σκανδαλοποιός στην εκκλησιαστική γλώσσα) που μας απειλεί, τότε αντιδρούμε για να τον εμποδίσουμε. Αντιδρούμε ενάντια στους σκανδαλοποιούς διότι εξ αιτίας τους χάνονται ψυχές.

Χάνονται μέλη της Εκκλησίας που τα κερδίζει η αθεΐα και η αίρεση. Διότι εξ αιτίας των σκανδαλοποιών βλασφημείται η Εκκλησία από τους εχθρούς της οι οποίοι λένε ότι όλοι οι χριστιανοί είναι ίδιοι, ότι όλοι είναι υποκριτές σαν λαός και σύγχρονοι γραμματείς και φαρισαίοι σαν κλήρος, που συνειδητά ξανασταυρώνουν τον Χριστό, στην πράξη.

Ε, λοιπόν φίλε!

Εμείς, δεν θα παίξουμε αυτόν τον υποκριτικό ρόλο. Δεν θα παριστάνουμε ότι όλα είναι καλά, δεν θα βαφτίζουμε σαν "καλά" ακόμα και όλα αυτά τα πάμπολλα τα… επιπλέοντα τα «κακά»!

Θα φωνάζουμε για τα κακώς κείμενα και θα ζητάμε κάθαρση, για να μπορούμε ανερυθρίαστα μετά να λέμε στη θ. λειτουργία: «Αγίασε Κύριε αυτούς που αγάπανε την ευπρέπεια του οίκου Σου»!



Δευτ., 27/10/08, ο/η ilias d έγραψε:
Από: ilias d dingo243@gmail.com
Θέμα: Re: Η Εκκλησία υπάρχει αγαπητέ...
Προς: panag_michal@yahoo.gr
Ημερομηνία: Δευτέρα, 27 Οκτώβριος 2008, 8:36

Γιατί δέν γραφεις τότε γιά τά καλά τής Εκκλησίας και τού Αγίου Ορους πού είναι καί τά περισσότερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: