Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Αγαπητέ Θαλή, χαίρε!

Ο P. MICHALOPOULOS άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας


Αγαπητέ Θαλή, χαίρε!

Αυτό το παράδειγμα με τον Χίτλερ, μου ήρθε και εμένα στο νου όταν διάβασα το σχόλιο του Ανώνυμου φίλου μας, που υποστηρίζει τον Χριστόδουλο. Δεν το χρησιμοποίησα όμως στην απάντηση μου για να μην τον στενοχωρήσω. Αντί αυτού, απάντησα στο σημείο εκείνο στο οποίο λέει ότι δεν ασχολούμαστε με τον αρχιεπίσκοπο αυτόν που έχουμε τώρα. Και τον παρέπεμψα σε ένα άλλο μου ιστολόγιο που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτόν. Αλλά και το παρόν ιστολόγιο έχει πολλά θέματα σχετικά με τον Ιερώνυμο που θα τα βρει κανείς εύκολα αν πάει στην σχετική ετικέτα, δεξιά στην ιστοσελίδα του «χαίρετε».

Εμείς όμως αγαπητέ Θαλή, δεν ανήκουμε στους εχθρούς της Εκκλησίας που χαίρονται με όσα σκανδαλώδη συμβαίνουν. Λυπούμαστε, και γι αυτό τα στηλιτεύουμε! Δεν διαπομπεύουμε κανέναν αλλά και δεν κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας αγνοώντας τις μπομπές των σκανδαλοποιών, αγνοώντας τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας.

Όμως, πιστεύουμε στη θρησκεία, είμαστε πιστά μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας που την ίδρυσε ο Χριστός με το αίμα του!

Έχουμε δε την αίσθηση ότι οι περισσότεροι σκανδαλοποιοί (αυτοί, ναι) δεν έχουν καμιά σχέση με την Εκκλησία αλλά έχουν εισβάλει στον χώρο αυτόν για να κάνουν την προβοκάτσια τους και να τον εκθέσουν, εκπληρώνοντας την αποστολή τους ως προερχόμενοι από σκοτεινές στοές, από εχθρικές προς την Εκκλησία δυνάμεις.

Ασυδοτούν λοιπόν αναίσχυντα, δεν τιμωρούνται αλλά επιπλέουν, και όταν εμείς διαμαρτυρόμαστε μας απαντούν ότι «αυτή» (εννοούν «αυτοί») είναι η Εκκλησία και αν δεν μας αρέσει να φύγουμε από αυτήν!

Δεν θα τους κάνουμε όμως το χατίρι, φίλε!

Ο Χριστός μας, μας είπε ότι έχει κτίσει γερά την Εκκλησία του και έτσι κανένας δαίμονας (εσωτερικός ή εξωτερικός εχθρός) δεν θα μπορέσει να την γκρεμίσει (μη φάτε λοιπόν, έχουμε γλαρόσουπα για εσάς), και ότι θα είναι για πάντα μαζί μας μέχρι την συντέλεια του κόσμου.

Χαίρε!


Ανάρτηση από τον P. MICHALOPOULOS στο XAIRETE τη 28 Οκτώβριος 2008 12:32 πμ

Η stavroula είπε...

Na sumplhrwsw k pali me thn seira mou, opws hdh exw pei.
Oxi, dn eimaste xairekakoi gia to
ti sumvainei mes ton xwro ths
ekklhsias.
Tounantion lupomaste va8utata gia
thn olh katastash ws zwntana melh
ths.
Dn eimaste pleon h genia twn giagiadwn mas, pou exw idiaitero sevasmo k ektimhsh, alla ws
agrammates gunaikes ths epoxhs tous
apodexontan otidhpote...apo ka8ara
agnh pisth k eusevia.
Oi perissoteres genies pou oute
kan to Dhmotiko dn prolavan na teleiwsoun, htan 8eologika apedeutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια: