Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Από την ιστοσελίδα του Πατριαρχείου

Δημοσίευση : 28 Νοεμβρίου 2007


Μάλιστα! ...Διωγμοί ορθοδόξων μοναχών εν έτει 2006 για λόγους πίστεως.
Δεν θέλουν να μνημονεύσουν τον Οικουμεν(ιστ)ικό Πατριάρχη πράττοντας κατά συνείδηση και έτσι βαφτίστηκαν αντάρτες και καταληψίες κλπ. Εμφανίστηκε μια ωραία ημέρα μία ομάδα μοναχών εντελώς ουρανοκατέβατη και αυτοαποκαλούμενη ως "Μονή Εσφιγμένου" η οποία χωρίς να έχει πατήσει ποτέ το πόδι της στο μοναστήρι ΑΠΑΙΤΕΙ, με την συνενοχή και των υπολοίπων μονών και φυσικά το αβαντάρισμα από το Πατριαρχείο, να εκδιωχθούν από εκεί οι μοναχοί , πολλοί από τους οποίους έχουν άνω των πενήντα ετών μοναχικής ζωής στο συγκεκριμένο μέρος.
Και μπορεί οι αυτόκλητοι "εσφιγμενίτες" χάρις στα μέσα που διαθέτουν, μιλάμε για το δίκιο του ισχυρού, να πετυχαίνουν πρόσκαιρα να περνάνε στον κόσμο τη δικιά τους "αλήθεια" όμως "Θεός ού μυκτηρίζεται". Και όσοι εξακολουθούν να πολεμούν τους πραγματικούς Εσφιγμενίτες ή να νίπτουν τας χείρας τους ας αναλογιστούν έστω και την ύστατη ώρα, τώρα που ο Πατριάρχης ετοιμάζεται να συνεορτάσει του Αγίου Ανδρέα μαζί με τον αιρεσιάρχη Πάπα Ρώμης μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ότι τα ψέματα τελείωσαν και οφείλουν να συνταχθούν στο πλευρό της Αλήθειας.


Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου :

«Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, εδέχθη: Τόν Σεβ. Αρχιεπίσκοπον κ. Piero Marini, μετά τού Οσιολ. κ. Konrad Krajewski, συνοδευόμενον υπό τού Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Antonio Lucibello, Νουντσίου τού Βατικανού εν Αγκύρα, μεθ'ών συνειργάσθη διά τήν προετοιμασίαν τής ενταύθα επισκέψεως τής Α. ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ, τού Πάπα Βενεδίκτου τού ΙΣΤ΄, κατά τόν προσεχή Νοέμβριον.
Τούς Οσιωτάτους Ιερομόναχον κ. Γαβριήλ, εκ τών αδελφών τής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, καί Μοναχόν κ. Νικόδημον, εκ τών αδελφών τής Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, ελθόντας ενταύθα εκ μέρους τής Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους πρός συνεργασίαν επί τού προγράμματος τής επικειμένης Πατριαρχικής επισκέψεως εις τόν Άθω...»

Μεγάλο γεγονός πλησιάζει για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ιστορικό θα λέγαμε. Την εορτή του αγίου Ανδρέα κανόνισαν να την συνεορτάσουν με τον αρχιαιρεσιάρχη πάπα της Ρώμης.
Θλιβερή ημέρα για την Ορθοδοξία και άλλη μία πτώση για τον ίδιο προσωπικά τον κ. Βαρθολομαίο (και όχι βέβαια για τον Πατριαρχικό θεσμό)..
Τι κι αν βοούν οι ιεροί κανόνες και ολόκληρη η Ιερά Παράδοση για το πόσο παράνομο είναι να κάνει κάτι τέτοιο ορθόδοξος ιεράρχης.
Και άντε αυτός έχει πάρει το δρόμο του και τον ακολουθεί με συνέπεια. Να θυμίσουμε ότι ήταν ο διάκονος το 1965 στην τελετή (ψευδο)άρσεως των αναθεμάτων μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

«Ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος έσται» φωνάζουν οι Άγιοι Απόστολοι αλλά ποιος τους ακούει. Και αν τους ακούει ποιος κάνει κάτι τελικά γι αυτό;.

«Ο μη λέγων πάσι τοις αιρετικοίς ανάθεμα , ανάθεμα έστω» βοούν οι Οικουμενικές Σύνοδοι δια Πνεύματος Αγίου. Ο τωρινός Πατριάρχης όμως όχι μόνον δεν αναθεματίζει τους αιρετικούς αλλά αποκαλεί και τον αρχιαιρεσιάρχη πάπα Ρώμης Αγιώτατο όπως φαίνεται στην παραπάνω ανακοίνωση αλλά και αλλού δεκάδες φορές ως τώρα.
Κατά τα άλλα το μνημόσυνό του συνεχίζεται κανονικότατα στις λεγόμενες Νέες Χώρες αλλά και όλοι οι άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, πηγαίνουν κι έρχονται στο Φανάρι συλλειτουργώντας μαζί του και παίρνοντας την ευλογία του.

Γράφτηκε, ότι ένας «εκ των αδελφών τής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου» επισκέφτηκε τον Πατριάρχη.
Πρόκειται φυσικά όχι για πραγματικό Εσφιγμενίτη μοναχό αλλά για έναν αυτοαποκαλούμενο Εσφιγμενίτη.
Το μοναδικό μοναστήρι του Αγίου Όρους, η μονή Εσφιγμένου, που πράττει κατά συνείδηση εδώ και δεκαετίες και δεν μνημονεύει τους οικουμενιστές πατριάρχες, διώκεται ως γνωστό για τον λόγο αυτό. Στα πλαίσια του διωγμού αυτού μια άλλη αδελφότητα του Αγίου Όρους ονομάστηκε «μονή Εσφιγμένου» και με την δύναμη του Καίσαρος λαμβάνει την αλληλογραφία, τις συντάξεις των γερόντων που βρίσκονται στο μοναστήρι, τα χρήματα από τα μετόχια, ακόμα και τα αγροτικά μηχανήματα που χρησιμεύουν για τις δουλειές άμεσης ανάγκης επιβίωσης. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για είδη που αγοράστηκαν με τις οικονομίες των μοναχών από το εργόχειρό τους ή την πρότερη εργασία τους.
Ποιο ήταν το έγκλημά τους; To ότι κατά την συνείδησή τους πράττουν αυτό που κατά τους κανόνες είναι το ΣΩΣΤΟ.
Κατακρίνονται εντελώς αβάσιμα ως σχισματικοί ενώ ο Πατριάρχης που υποδέχεται τον «αγιότατο» αδελφό του τον Ρώμης , συνεχίζει να ψάλλεται στα υπόλοιπα 19 μοναστήρια ως «ορθοτομών τον λόγο της αληθείας»...


Παναγιώτης Μιχαλόπουλος


Βρωμάει και ζέχνει Παπίλα, το κατάπτυστο σάητ Βαρθολομαίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: