Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Είπε και κάτι σοφότερο ο αγιότατος Αθηνών,

Εχει λοιπόν απόλυτο δίκιο να δηλώνει και ο πολλά υποσχόμενος, όταν εξελέγη, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης ότι ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους θα είναι «εις βάρος του έθνους». Τα πιο σοφά λόγια στην πιο κατάλληλη περίσταση.
Είπε και κάτι σοφότερο ο αγιότατος Αθηνών, έχει κάποιες επιφυλάξεις για όσα ακούγονται: «μήπως και το Βατοπέδι είναι ένα σύνθημα;» αναρωτήθηκε.
Μπορεί - όπως σύνθημα ήταν ο Βαβύλης και τα περί τα Ιεροσόλυμα αναγουλιαστικά που αποκαλύφθηκαν τότε, και το γεγονός ότι κάποιος μητροπολίτης Αττικής που δεν θυμάμαι το όνομά του βρέθηκε στη φυλακή για κατάχρηση και η Εκκλησία της Ελλάδος θέλει να τον μεταφέρει σε μοναστήρι - το Βατοπέδι να είναι το καλύτερο για να φιλοξενήσει κληρικό με ικανότητες που τις έχει πιστοποιήσει και δικαστήριο, ενώ για τους νυν Βατοπεδινούς πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη.
Το ΒΗΜΑ, 26/10/2008

ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ...

Στο κελί 33 ενδέχεται να βρεθεί ο Εφραίμ, από το (ταπεινό...) ασκητικό κελί της μονής Βατοπεδίου. Με την τροπή που πήραν τα πράγματα, δεν αποκλείεται να γεμίσουν οι φυλακές καλόγερους... Ας τον βάλουν τουλάχιστον δίπλα από τον πρώην Αττικής Παντελεήμονα, ο οποίος είχε υπεξαιρέσει 190.000 ευρώ από τη μονή του Οσίου ...Εφραίμ!
(Από το ιστολόγιο του «Δημοσιολόγου»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: