Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΓΑΜΟΣ, ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΥ...


[assets_LARGE_t_1401_418868_type11620.jpg]
Ο chic γάμος της Μιμής

Γάμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μιας ντίβας.

Η Δήμητρα-Σοφία, κατά κόσμον Μιμή Ντενίση, χόρεψε το χορό του Ησαΐα με τον εκλεκτό της καρδιάς της Σωτήρη Πολύζο με τη μεγαλοπρέπεια που ταιριάζει στο επίπεδο μιας σταρ.

Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη όπου έγινε (την Τρίτη) η γαμήλια τελετή τα πάντα ήταν άψογα οργανωμένα. Από το απόγευμα, οι διακοσμητές είχαν επιμεληθεί το στήσιμο ενός παραμυθένιου σκηνικού, όπου «πρωταγωνιστούσαν» λευκοί λυσίανθοι και κισσοί.

Η Μιμή, φορούσε νυφικό διά χειρός Βασίλη Ζούλια…

Ο μητροπολίτης Βόλου Ιγνάτιος που ευλόγησε το γάμο αποκάλυψε και τα δύο ονόματα της Μιμής: «Παντρεύεται η δούλη του Θεού Δήμητρα- Σοφία».

Τα ασημένια στέφανα άλλαξε η Thes Tzivelli και τις βέρες πέρασε ο Νίκος Αγαπηνός. Η Βιβή μοίρασε τις πανάκριβες μπομπονιέρες του οίκου Βουράκη…

(πηγή: Εσπρέσο)


«Προσέρχονται στο μυστήριο σχεδόν ημίγυμνες.»

«ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ»

«...Βλέπει και θλίβεται το ποίμνιο, η τέλεση των ιερών μυστηρίων, με προέχον "το μέγα μυστήριον" του γάμου, να μεταφέρεται στις ημέρες μας με την ανοχή της εκκλησιαστικής διοίκησης, από την πνευματική ατμόσφαιρα στη φαντασμαγορία της τελετής. Νύφες και κουμπάρες, συνεπικουρούμενες και από ικανό αριθμό προσκεκλημένων γυναικών, προσέρχονται στο μυστήριο σχεδόν ημίγυμνες και με σκοπό την επίδειξη. Αν μάλιστα είναι και "δημόσια πρόσωπα" ακόμη χειρότερα. Και πολλοί ευλαβείς κληρικοί με πόνο αναγκάζονται αδιαμαρτύρητα να ανέχονται αυτές τις θλιβερές και απαράδεκτες καταστάσεις, αφού καμία κάλυψη, ούτε με προφορικές ανακοινώσεις, ούτε με έγγραφες εγκύκλιες διαταγές, τους παρέχεται από την εκκλησιαστική ηγεσία, η οποία σκόπιμα και για να μην προκαλέσει ασύμφορες αντιδράσεις των κοσμικών, όχι μόνο σιωπά, αλλά και ανέχεται και όχι σε ολίγες περιπτώσεις δίνει την εντύπωση ότι τα επικροτεί, όταν βλέπουμε Αρχιερείς να παρίστανται σ' αυτές τις ξένες προς την ιερότητα του μυστηρίου φαντασμαγορικές τελετές "για να ευλογήσουν το μυστήριο", συγχαίροντας και ασπαζόμενοι ενίοτε αμφότερους τους νεόνυμφους.

Βλέπει και θλίβεται ο ευσεβής λαός μας, όταν κραυγαλέες ιδιόρρυθμες συμπεριφορές κληρικών, που έρχονται στη δημοσιότητα από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και από καταγγελίες, η εκκλησιαστική διοίκηση δεν προσφεύγει στην έρευνα, αλλά τις αντιπαρέρχεται, άλλοτε απρακτώντας και αδιαφορώντας, και άλλοτε καλύπτοντας τα φαινόμενα αυτά με προσχήματα και μεθοδεύσεις (βλ. "επαρκείς οι εξηγήσεις"), ακόμα και όταν σοβαρά παραπτώματα ομολογούνται δημόσια από τους ίδιους τους εγκαλούμενους...»


RasoForoi

2 σχόλια:

lykourgos nanis είπε...

Οι ανθρωπαρεσκοι δεσποταδες και παπαδες ανεχονται τη θλιβερη αυτη κατασταση!Αντι να εκβαλλουν του ναου τα κινητα σκανδαλα τουτεστιν τις ημιγυμνες γυνακες περιοριζονται σε γλυκαναλατες συστασεις περι σεμνης ενδυσης!Εννοειται οτι τα θρασυτατα γυναια τις συστασεις αυτες τις γραφουν κανονικα!Αναμφισβητητα μεγαλη ζημια εκανε η φραση του Χριστοδουλουελατε οπως θελετε στην εκκλησια!Το χειροτερο ολων ειναι οτι ακομη και γυναικες που εχουν οργανικη σχεση με την εκκλησια αστοχουν περι την εμφανιση απο φοβο να μην τις πουν θεουσες!Γνωριζω κοριτσια της Εκκλησιας που την ημερα του γαμου τους φορουν νυφικα που τις κανουν να φαινονται ημιγυμνες και παντρευονται με την παρουσια και την ευλογια του δεσποτη!Που εισαι Αυγουστινε Καντιωτη να καμαρωσεις τους λαπαδες σημερινους δεσποταδες!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Θλιβερή κατάσταση!

http://xairete.blogspot.com/2009/11/blog-post_4605.html