Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Τι (άλλο) να πεις!

Καταδικάστηκε ιερέας εμπρηστής!

27 Οκτωβρίου 2008, 17:34

του Μανώλη Βάϊα

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών καταδικάστηκε ο… ζηλότυπος ιερέας που, πριν από δύο χρόνια, είχε βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο, επειδή πίστευε ότι ο ιδιοκτήτης του διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την …παπαδιά!

Η πρωτοφανής υπόθεση είχε έρθει στο φως μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ο οποίος κατοικεί σε χωριό της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε σε βάρος του, ο 60χρονος ιερέας ήταν ο πρωταγωνιστής μιας σειράς περιστατικών δολιοφθοράς που έγιναν σε βάρος του μηνυτή από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι τις 11 Ιουνίου του 2006. Μεταξύ αυτών, κατηγορήθηκε ότι έκοψε τα φρένα του αυτοκινήτου του, έριξε πάνω του διαβρωτικό υγρό προκαλώντας εκτεταμένες φθορές και, τελικά, έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο με βόμβα μολότοφ!

Αρχικά, ο ιερωμένος που λειτουργεί σε περιοχή της Χαλκιδικής παραπέμφθηκε στο κακουργιοδικείο με βαριές κατηγορίες για πρόκληση έκρηξης που είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών! Τελικά, όμως, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε πλημμελήματα, επειδή κρίθηκε πως δεν προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο από τη φωτιά…

Ο ίδιος αρνήθηκε όλα όσα υποστήριξε ο μηνυτής και στην απολογία του, που διήρκεσε τρεις ολόκληρες ημέρες, προέβαλε άλλοθι για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες φέρεται ότι προκάλεσε τις φθορές. Όμως, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και τον καταδίκασε για εμπρησμό από πρόθεση, πρόκληση φθορών και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να καταδικαστεί με τις αρχικές κακουργηματικές κατηγορίες! Μετά την απόφαση, πάντως, αφέθηκε ελεύθερος, αφού η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Ftou k ap thn arxh na ftia3w to profil mou...

"Ti (allo)na peis!"

P. MICHALOPOULOS είπε...

"Ti (allo)na peis!" ???

KALHMERAAAA! :-)

http://xairete.blogspot.com/2008/10/0648.html