Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Γαλάζιο πάρτι στη... χάρη του Βατοπεδίου

Γαλάζιο πάρτι στη... χάρη του Βατοπεδίου

Εκατοντάδες φοιτητές στο ΑΕΙ Πειραιά διασκέδασαν, χόρεψαν και τα... έψαλαν σε κυβέρνηση και Ρουσόπουλο

Για τα μέλη της ΔΑΠ το Βατοπέδι είναι σκάνδαλο. Τέτοιου βαθμού μάλιστα, που στα «γαλάζια παιδιά» μπορεί να δημιουργεί συμπλέγματα, ανασφάλειες και τάσεις αποσταθεροποίησης... Και για να το ξορκίσουν οργανώνουν τεράστια πάρτι στη... χάρη του.

Εκατοντάδες ΔΑΠίτες βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Πειραιά για το πρώτο μεγάλο πάρτι της χρονιάς, το οποίο είχε τίτλο και καυστικό για την κυβέρνηση -και ειδικότερα για τον Θ. Ρουσόπουλο- περιεχόμενο: ήταν το «πάρτι Βατοπεδίου» που είχε ως προσκλητήριο ένα σεξιστικό αφισάκι φτιαγμένο από τη «Μονί... Πανεπιστημίου Πειραιά».

Τόσο η πρόσκληση, όσο και αυτό καθαυτό το πάρτι για κάποιον που δεν γνώριζε παρέπεμπαν τουλάχιστον σε... αριστερές συσπειρώσεις.

Κι όμως, ήταν η «γαλάζια γενιά» που βρέθηκε να διασκεδάζει, περισσότερο όμως να συζητά, να προβληματίζεται και να οικτίρει υπουργούς και στελέχη για το «πού έχουν καταντήσει την παράταξή μας».

Η κριτική για τις αποκαλύψεις από το σκάνδαλο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης έδιναν και έπαιρναν στις φοιτητικές συντροφιές.

«Εδώ ο κόσμος χάνεται, περνάμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση παγκοσμίως, και αντί να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, κοιτάμε πώς θα πληρώσουμε τα σπασμένα των πνευματικών των υπουργών μας!», σχολιάζει ο Πέτρος από το τμήμα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«Φοβόμαστε για το τι δεν έχει βγει ακόμα στη φόρα! Ο Καραμανλής πρέπει να τους βάλει σε μια τάξη. Μας κάνουν ρεζίλι», συμφωνεί ο φίλος του.

Με χιουμοριστική διάθεση
«Η αφίσα ήταν σαν ένα γιουχάισμα για τον Εφραίμ και τους παρατρεχάμενούς τους. Πέρα από τη χιουμοριστική διάθεση των διοργανωτών, ήταν και ένα σχόλιο για την επικαιρότητα και σίγουρα μας τράβηξε το ενδιαφέρον», είπε στο «Εθνος της Κυριακής» η Βέρα, πρωτοετής φοιτήτρια Οικονομικού στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Πα.Πει.).

Οσο περνάει η ώρα, οι συζητήσεις φουντώνουν στα πηγαδάκια. «Εχουμε σιχαθεί τον Εφραίμ και τους ανθρώπους του, όσο ψηλά κι αν είναι στην κυβέρνηση» λένε ο Αρης και ο Βαγγέλης.

«Είναι δυνατόν να βγαίνουν τα γκάλοπ και να λένε να διώξει τον Ρουσόπουλο και να μην τον διώχνει; Καλά τα λέει ο Τατούλης, ας τον ακούσει και κάποιος!», συμπληρώνει ο τρίτος της παρέας.

Στο προαύλιο του Πανεπιστημίου, όπου από τις 11 το βράδυ και μετά επικρατούσε το αδιαχώρητο, κυριαρχούσε η νέα αφίσα που... σχολίαζε την προηγούμενη: «το πάρτι που έκανε θόρυβο πριν γίνει».

«Σίγουρα κάποιοι επιτελείς της κυβέρνησης θα δυσαρεστήθηκαν από την κίνηση των ΔΑΠιτών της σχολής μας να βγάλουν μια αφίσα που ουσιαστικά τους κορόιδευε», λέει η Μαρία.

«Τους ξεφτίλισαν και μας άρεσε αυτό, γιατί καταλάβαμε ότι έχουν χιούμορ», συμφωνεί ο Γιώργος. Οι δυο τους δεν ανήκουν στη ΔΑΠ, δεν είναι καν φοιτητές του Πα. Πει. Αποφάσισαν να πάνε στο πάρτι γιατί τους φάνηκε πολύ... αριστερή η απόφαση των φοιτητών να «την πουν» -όπως χαρακτηριστικά μας είπαν- στη ΝΔ.

Δεν ήταν βέβαια όλοι τόσο... προβληματισμένοι. «Είναι το πρώτο πάρτι της χρονιάς και έτσι κι αλλιώς θα ερχόμασταν», συμφωνούν η Ελευθερία και η Κωνσταντίνα. «Πάντοτε οι αφίσες στα πάρτι του Πα.Πει. έχουν σχέση με την επικαιρότητα και τη σατιρίζουν.

Πρόπερσι ήταν το σκάνδαλο με το γάλα και τους κουμπάρους και η αφίσα αφορούσε σε εκείνο το θέμα. Φέτος, τα παιδιά θέλησαν να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την υπόθεση Βατοπεδίου», λένε.

Η αποκαθήλωση της... ιερόσυλης αφίσας

Επί μέρες γύρω από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά και στο Διαδίκτυο, η αφίσα της ΔΑΠ καλούσε στο πρώτο μεγάλο πάρτι της χρονιάς, το οποίο είχε συγκεκριμένο τίτλο: «Ρarty Βατοπεδίου». Είχε και οικοδέσποινα... πολλά υποσχόμενη.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, κυρίως στο εσωτερικό της οργάνωσης κι έτσι από την Πέμπτη η αφίσα αποκαθηλώθηκε από το Διαδίκτυο και αντικαταστάθηκε από άλλη πρόσκληση για «το πάρτι που έκανε θόρυβο πριν γίνει».

Η νέα αυτή αφίσα γέμισε και τους πέριξ του πανεπιστημίου δρόμους, για να καλυφθεί οριστικά η... ιεροσυλία που διέπραξαν οι γαλάζιοι φοιτητές έναντι των πνευματικών τους.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
mapsara@pegasus.gr


Πάρτι …Βατοπεδίου (από ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πειραιά)!!!

Κόντρα στη ΔΑΠ για το «πάρτι Βατοπεδίου»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AYΓΗ Κυριακής
Ο Βενιζέλος και ο Εφραίμ
http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=413747
Μάρτυρας του δημοσίου ή του Εφραίμ; 19/10/2008

Kόλαφος είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο-και κατ'επέκταση για τις κυβερνήσεις του κ. Σημίτη- το έγγραφο που έφερε την Παρασκευή στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, αναφορικά με τη στάση που είχε ως υπουργός Πολιτισμού (το 2003), στη διαμάχη της μονής Βατοπεδίου με τον υπουργείο Πολιτισμού για τις περίφημες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας. Ο Αλ. Αλαβάνος κατέθεσε στη Βουλή την αναφορά του Κ. Τσουρή, επικεφαλής της 12ης Εφορείας Αρχαιοτήτων. Συγκεκριμένα το 2003 ο κ. Τσουρής παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπιστης του δημοσίου, εκπροσωπώντας το υπουργείο Πολιτισμού. Στην αναφορά του δηλώνει "δεν είχα στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού". Ταυτοχρόνως, όπως ο ίδιος αναφέρει, στις 4 Νοεμβρίου του 2003 έλαβε με υπηρεσιακό τρόπο το πρωτότυπο έγγραφο του ορισμού ως μάρτυρα του δημοσίου, αλληλογραφία που συνοδευόταν από φάκελο του υπ. Πολιτισμού. Και λέει ο κ. Τσουρής: "Ο φάκελος περιείχε όλα τα έγγραφα με τα οποία διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους ανεγνώριζαν πανηγυρικά και παραχωρούσαν αμαχητί τις επίδικες εκτάσεις στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου του Άγιου Όρους Άθως. Προφανώς επρόκειτο για τα νομικά όπλα με τα οποία με εφοδίαζε η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπ. Πολιτισμού για να ανταπεξέλθω στην επικείμενη δικαστική μάχη". Με περισσή δόση ειρωνείας, ο κ. Τσουρής, προσθέτει εκθέτοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο: "Πάω στο δικαστήριο εκ μέρους του υπ. Πολιτισμού με όλα τα νομικά έγγραφα υπέρ της Μονής Βατοπεδίου και υπέρ του Εφραίμ και της κλίκας του. Προς στιγμή αναρωτήθηκα μήπως το υπ. Πολιτισμού με όριζε μάρτυρα υπέρ των συμφερόντων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, αλλά μόλις ξαναδιάβασα το έγγραφο του ορισμού βεβαιώθηκα ότι εν τέλει είχα ορισθεί ως μάρτυς υπέρ των συμφερόντων του δημοσίου".

Με βάση τα παραπάνω ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να κάνει αυτοκριτική και ταυτόχρονα έγιναν παραπάνω από σαφείς οι λόγοι για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξεταστική που να ξεκινά από το 1998.

Α.Π.
Συντάκτης : Παπαδόπουλος Α.