Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ


ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ==============================
 

Ειδησεογραφία από τις εφημερίδες της 27.7.2008.
Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας. Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Αραδιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.
600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.
Πολλές αρχαίες εικόνες. 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυό ακριβώτερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκηπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ. ( Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
Τρείς δεκάδες σέτ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολυτίμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολυτίμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολυτίμους λίθους.
Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας. Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλλες.
Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές μπιζάμες.
Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
Τέσσερες ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβώτερες φίρμες στον κόσμο.
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ ), για να κτιστή ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγωνται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί
και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.

...Και μια ξεραμένη πορτοκαλάδα στο ποτήρι, πάνω στο γραφείο του, την οποία δεν πρόλαβε να πιή, γιατί πέθανε. Είχε μέσα και το καλαμάκι.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόεδρος δημοκρατίας ή πρωθυπουργός, πρώην και τωρινός, ή βιομήχανος ή εφοπλιστής που να έχη σπίτι με τέτοια οικοσκευή και τέτοια ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.

Δεν έρχεται όμως πρώτος στον κόσμο ο Χριστόδουλος, αλλά μόλις τρίτος. Οι δυό πλουσιώτεροί του είναι η βασίλισσα της Αγγλίας και ο σουλτάνος του Βόρνεο.
Υπολογίζεται, ότι τον περνούσε και ο δικτάτωρ της Ρουμανίας Τσαουσέσκου.

Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λ.π), τα οποία όμως παρ’ όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.

Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του.
Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λ.π.
Θα πούν μερικοί κακοπροαίρετοι. «Και τι τα ήθελε όλ’ αυτά ο αρχιεπίσκοπος ;».
Δεν σκέφτονται οι αδιάκριτοι και απερίσκεπτοι ότι ο Χριστόδουλος όλ’ αυτά τα εξοικονόμησε, επειδή του χρειάζονταν για το εισιτήριο του στον παράδεισο;

Οι ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα και συνετή οικονομία, ώστε να ρίχνουν στο δίσκο της Εκκλησίας όσο μπορούν μεγαλύτερο οβολό, διότι είναι κρίμα ένας αρχιεπίσκοπος να μην μπορέση να συγκεντρώση το ποσό που του χρειάζεται για να κόψη ένα εισιτήριο για τον παράδεισο, σαν αυτό του αρχιεπισκόπου
Χριστόδουλου.
Αυτός είναι « Ο Χριστόδουλός σας», όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος.
Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Φαέθων

Ανθιμος: ...κατάφερε να «τα βρει» με τον κ. Ιερώνυμο...

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα ιδανικά της Χρυσοπηγής, χρήμα πολύ, εξουσία(με ίντριγκες), πολιτική υπέρ της Ν.Δ. και όχι Ορθόδοξες αλλά αιρετικές θέσεις σε πολλά βασικά θέματα.
Α! και πολύ ηθοποιία.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα είναι αλήθεια αυτά βρε παιδιά;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το ορθόδοξο εκκλησιαστικό περιοδικό «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» τα δημοσιεύει αυτά, και δεν έχει διαψευστεί.
Επικαλείται μάλιστα όπως βλέπετε, την ειδησεογραφία από τις εφημερίδες της 27.7.2008. Μπορείτε λοιπόν να ανατρέξετε εκεί…

Ή να απευθυνθείτε στον ίδιο τον υπεύθυνο του περιοδικού τον θεολόγο και δημοσιογράφο κ. Οδυσσέα Τσολογιάννη.

Η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι:
otsol@otenet.gr

Αν θέλετε να του στείλετε γράμμα, εδώ:

Οδυσσέα Τσολογιάννη, δημοσιογράφο, Σουρωτή 57006 Βασιλικών.

Ή πάρτε τηλέφωνο το περιοδικό:
Περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ. τηλ 6972-896024

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το Περιοδικό «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ», ο μακαρίτης Χριστόδουλος, και ο δημοσιογράφος Οδυσσέας Τσολογιάννης…

http://xairete.blogspot.com/2008/10/blog-post_6164.html

Ανώνυμος είπε...

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όλη αυτή η ιστορία είναι άκρως περίεργη! Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Αναζήτησα τις σχετικές πληροφορίες στις εφημερίδες της 27ης Ιουλίου 2008 (Κυριακή) και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε μια αναφορά στα εξώφυλλα τους. Υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι οι εφημερίδες - και ειδικά οι "κίτρινες" - θα άφηναν το θέμα έτσι;
Ας μας δείξει τα σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων!!! Όσο για το μήνυμα στο Yahoo, το έχει δημοσιεύσει κάποιος markoseugenikos και αυτός επίσης αναφέρει ότι πηγή είναι το εν λόγω περιοδικό!
Δεν ξέρω ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον εν λόγω κύριο να δημοσιεύσει τα όσα υποστηρίζει, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αγνοηθεί παντελώς έως ότου αποδείξει με στοιχεία δημοσιεύοντας τα σκαναρισμένα τμήματα των εφημερίδων της 27ης Ιουλίου στα οποία βρήκε την είδηση και που τον δικαιώνουν σε όσα αναφέρει.
Στο θέμα της διάψευσης: ο μόνος θιγμένος σε αυτή την περίπτωση, είναι ο μακαριστός...αλλά αυτός δεν μπορεί να βγει να πει τίποτα!! Κανένας άλλος δεν θίγεται για να μπει στη διαδικασία να διαμαρτυρηθεί. Το αξιοπερίεργο είναι, ότι χρησιμοποιεί και δύο ονόματα...αυτά που αναφέρονται και στην επίσημη διαθήκη του που έχει ήδη γνωστοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ.
Έντεχνος ο τρόπος για να γίνει γνωστός ο εν λόγω κύριος, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη άτυχος ως προς το αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Πάνος ... από το kafenedaki στο wordpress

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αγαπητέ κ. Πάνο (από το kafenedaki στο wordpress), χαίρετε!

«…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε μια αναφορά στα εξώφυλλα τους...»

Στα εξώφυλλα κοιτάξατε! Μα ο Χριστόδουλος είναι ακίνδυνος πια για τους εχθρούς του, και επομένως δεν θα έφθαναν στο σημείο να τον κάνουν πια πρωτοσέλιδο αφού πιο βαθειά δεν μπορούν πια να τον θάψουν. Έτσι δεν είναι;

«Όσο για το μήνυμα στο Yahoo, το έχει δημοσιεύσει κάποιος markoseugenikos και αυτός επίσης αναφέρει ότι πηγή είναι το εν λόγω περιοδικό!»

Αυτό το ψευδώνυμο στο συγκεκριμένο κλαμπ του Yahoo είναι σε όλους γνωστό ότι ανήκει (αφού με αυτό υπογράφει) στον σοβαρό θεολόγο και δημοσιογράφο στον πασίγνωστο παλαίμαχο αγωνιστή σε εκκλησιαστικά θέματα κ. Οδυσσέα Τσολογιάννη, που είναι ο αρθρογράφος και ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου περιοδικού και του οποίου τα στοιχεία (τηλέφωνο, διεύθυνση, κλπ) είναι δημοσιευμένα στο Διαδίκτυο.

Φιλικότατα,
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη καλημέρα.

Σε σχέση με το Yahoo δεν το γνώριζα.
Θεωρώ όμως ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου ως προς ένα πράγμα: να δημοσιευτούν τα σκαναρισμένα τμήματα των εφημερίδων που υποτίθεται ότι γράφτηκε το εν λόγω κείμενο. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ αποφάσισα σήμερα να ψάξω και στις δικτυακές πύλες των εφημερίδων. Βρήκα το σχετικό άρθρο στο Πρώτο Θέμα και το κατέβασα.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προσπάθεια αποπροσανατολισμού που κάνει ο θεολόγος - εκδότης! παραποιεί πολλά από τα στοιχεία!!! Δεν κάνει αναφορά στο ότι πολλά από αυτά ηταν δώρα γνωστών οικογενειών (επιχειρηματιών - εφοπλιστών κλπ), γράφει για ενοικίαση πινάκων αλλά το κείμενο λέει για δανεισμό έργων που ήδη είχαν επιστραφεί...
Η προσπάθεια παραποίησης των στοιχείων, εμένα μου δείχνει εμπάθεια και τίποτα περισσότερο.

Έκαστος κρίνεται από τα έργα του. Το αυτό θα γίνει και με τον εν λόγω θεολόγο. Το πόσο σοβαρός είναι κάποιος που παραποιεί την αλήθεια, αυτό είναι κάτι που σίγουρα θέλει συζήτηση!

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας. Κατεβάστε την σε PDF (σελίδες 26-27)

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Αγαπητέ Παναγιώτη καλημέρα.»

Καλημέρα, φίλτατε!

«Θεωρώ όμως ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου ως προς ένα πράγμα: να δημοσιευτούν τα σκαναρισμένα τμήματα των εφημερίδων που υποτίθεται ότι γράφτηκε το εν λόγω κείμενο.»

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, και με προβληματίζει η σιωπή του κ. Τσολογιάννη τον οποίον ενημερώνω καθημερινά για τα εδώ δημοσιεύματα και κάνει την πάπια!.. Άλλοτε, μου τηλεφωνούσε στο κινητό κάθε τρεις και λίγο, και τώρα ούτε μια απάντηση στα μέηλ που του στέλνω, ούτε εδώ έρχεται (στο ιστολόγιο) για να απολογηθεί!..

«ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ αποφάσισα σήμερα να ψάξω και στις δικτυακές πύλες των εφημερίδων. Βρήκα το σχετικό άρθρο στο Πρώτο Θέμα και το κατέβασα. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προσπάθεια αποπροσανατολισμού που κάνει ο θεολόγος - εκδότης! παραποιεί πολλά από τα στοιχεία!!! Δεν κάνει αναφορά στο ότι πολλά από αυτά ηταν δώρα γνωστών οικογενειών (επιχειρηματιών - εφοπλιστών κλπ),»

Εδώ θα τα χαλάσουμε (που λέει ο λόγος) φίλτατε, διότι δεν έπρεπε να συγκεντρώνει θησαυρούς ο μακαρίτης (ξέρετε την περίπτωση του αγ. Ιωάννη του ελεήμονα, με εκείνο το πάπλωμα;) και επίσης δεν έπρεπε να λαμβάνει ακριβά δώρα, που προφανώς τα εξαργύρωνε μετά με διαφορές εξυπηρετήσεις προς τους «ισχυρούς της ημέρας» δωρητές: Δεσποτοποίηση (π.χ.) φιλικού προς τον πλούσιο δωρητή προσώπου με ένα απλό σημείωμα του πλούσιου προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, κ.λπ., κ.λπ.!!!..

«γράφει για ενοικίαση πινάκων αλλά το κείμενο λέει για δανεισμό έργων που ήδη είχαν επιστραφεί...»

Αυτό δεν είναι και τόσο ουσιώδες, εκτός του ότι ο κ. Τσολογιάννης μπορεί να βασίστηκε σε άλλα δημοσιεύματα τα οποία εσείς δεν έχετε ακόμα ανακαλύψει…

Φιλικότατα,
Παναγιώτης

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ (1/2)

http://xairete.blogspot.com/2008/10/p.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ (2/2)

http://xairete.blogspot.com/2008/10/22.html

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Το θέμα της «εκκλησίας» και των εκπροσώπων της (ανεξαρτήτου θέσης και βαθμού), είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα και χωράει ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση.
Δεν είμαι αφοριστής των πάντων, εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχουν και κάποιοι ιερωμένοι που παραμένουν προσηλωμένοι στο πνευματικό τους έργο, αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι.
Για να επανέρθω στον μακαριστό, εδώ στο Κορωπί ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει όταν μετά από επίσκεψη του ακολούθησε γεύμα που κόστισε (κατά τα λεγόμενα) 25.000 €!!!
Αυτό που με ενόχλησε στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι άλλο. Είναι το θέμα της «εμπάθειας» και της προσπάθειας που καταβάλλουν κάποιοι για να προβληθούν. Φυσικά και κάνει την πάπια ο εν λόγω θεολόγος και εύχομαι να μην είχε ποτέ την δυνατότητα να διδάξει (είναι βαρύ αυτό που λέω), γιατί ως γονιός που είμαι, δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθεί καθηγητής που θα μάθαινε στο παιδί μου να παραποιεί την αλήθεια!!

Έχοντας πικρή εμπειρία από τον περιβάλλοντα χώρο της «εκκλησίας» και των συναθροισμένων πέριξ αυτής κοράκων, έχω φτάσει πλέον στο σημείο να αγνοώ παντελώς τα όσα συμβαίνουν. Δεν με εκπλήσσουν τα πλούτη, τα Βατοπέδια και όλα αυτά. Με εκνευρίζουν ως πολίτη και πιο πολύ με εκνευρίζει το γεγονός ότι ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση και ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν είχε ποτέ το σθένος να βάλει το χέρι βαθειά στο κόκαλο!
Μιλάμε για τα πλούτη του Χ μακαριστού ή μακαριότατου… Γιατί κανένας δεν άγγιξε ποτέ τους εκκλησιαστικούς δορυφόρους όπως την ΖΩΗ εκεί που γίνεται το χοντρό παιχνίδι;
Γιατί μιλάμε για τα πλούτη του μακαριστού και δεν μιλάμε για τα χιλιάδες ευρώ που σπαταλήθηκαν για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και όλους τους παρατρεχάμενους του στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κρήτη; Ήμουν εκεί, είδα την κουστωδία, είδα την αστυνομική δύναμη που είχε επιστρατευτεί, είδα τις λιμουζίνες και τα πούλμαν… Όλα αυτά γιατί; Φαντάζομαι ότι μια επίσκεψη του Οικουμενικού αρκεί για να κτιστεί ένα σχολείο ή για να αγοραστεί ένα μηχάνημα σε κάποιο κέντρο υγείας στην «άγονη» περιφέρεια κλπ.

Για να προλάβω τους κακεντρεχείς, είμαι πιστός…αλλά πιστεύω στον Θεό και όχι στους εκπροσώπους του και στις αποφάσεις / κανόνες κλπ που ασπάζονται (αλλά δεν τηρούν) στο όνομα του Θεού. Όταν πηγαίνω σε εκκλησία, το κάνω σε ώρες που δεν λειτουργεί και δεν ανάβω κερί… Το εάν είμαι σωστός «χριστιανός» ή όχι (κατά τα πρότυπα της εκκλησίας), αυτό θα το κρίνει Άλλος και όχι ο Χ δεσπότης ή ο Χ παπάς!!

Με εκτίμηση

Πάνος

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πάνος

http://xairete.blogspot.com/2008/10/to-kafenedaki.html

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας. Κατεβάστε την σε PDF (σελίδες 26-27)

πως μπορω να μπω να το δω αυτό, στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ;
σε ποια ημερομηνία;

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΧΡΥΣΟΔΟΥΛΟΣ

http://xairete.blogspot.com/2008/10/diaha5859yahoo.html

Ανώνυμος είπε...

na koitame ta dika mas halia na diorthosoyme prwta.
mipws xerei na moy pei aytos poy egrapse ayto to arthro,pwsa xrimata toy ellinikoy laoy mpeikan se tsepes dieythintwn trapezwn,politikwn,viomixanwn,politikwn mixanikwn,argosxolwn dimosiwn ypallilwn kai den symazeyetai, apo tote poy dimioyrgithike to elliniko kratos?
to xereis oti ta teleytaia xronia h ellada einai prwti se pwsosto plythismoy APO OLLA TA KRATH TOY KOSMOY stin dimioyrgia yparxis twn legomenwn NEOPLOYTWN POLITWN?
TI ME NOIAZOYN EMENA TA OMORFA KOYSTOYMIA TOY MAKARITI.EMENA ME ENDIAFEREI NA SWSW THN PSYXH MOY

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Νa koitate ta dika sas halia na diorthosete prwta», λοιπόν…

…και μετά να μπαίνετε στο Ίντερνετ και να προσπαθείτε να διορθώσετε εμάς που κάνουμε εποικοδομητική κριτική, κ. Ανώνυμε!

Και αν δεν μας ενδιαφέρει αν καίγεται το σπίτι του διπλανού, θα κινδυνέψει και το δικό μας σπίτι!..

..Που θα πει, ότι αν δεν μας ενδιαφέρει ο σκανδαλισμός από την διαγωγή αυτή των παλιο-παπάδων, διαγωγή που γίνεται αφορμή να χάνονται αθάνατες ψυχές για τις οποίες ο Κύριος έχυσε το πανάγιο αίμα του, ε τότε, αν είμαστε τόσο τυφλοί, τόσο εγωιστές που… «κοιτάμε να σώσουμε μόνο την ψυχούλα μας», να είστε βέβαιος ότι τότε θα την χάσουμε «την ψυχούλα μας» κ. Ανώνυμε, και θα κολαστούμε αιώνια!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο θησαυρός του Κακαριστού Χριστόδουλου

Έργα τέχνης, εκατοντάδες διακοσμητικά, βελούδινα έπιπλα και βαρύτιμοι πολυέλαιοι συνέθεταν ένα σκηνικό, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό.

Ο επισκέπτης της πάλαι ποτέ αρχιεπισκοπικής κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό δεν θα μπορούσε παρά να εντυπωσιαστεί από τα έργα τέχνης και την πολυτέλεια που απέπνεε ο χώρος.

Στα επισκέψιμα τετραγωνικά του σπιτιού εντυπωσίαζαν τα έντονα χρώματα, τα έργα τέχνης, οι εικόνες και τα διακοσμητικά εκθέματα στις βιτρίνες, δώρα προς τον μακ. Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο από αρχηγούς κρατών, Προκαθημένους αλλά και επιφανείς ανθρώπους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Σήμερα, εξωτερικά τουλάχιστον, το αρχιεπισκοπικό μέγαρο δεν θυμίζει και πολλά από την παλιά του αίγλη, όταν τις πόρτες του διάβαιναν υψηλόβαθμοι πολιτικοί, υπουργοί και εκκλησιαστικοί ηγέτες σε επίσημες επισκέψεις. Χωρίς φύλακα στο μικρό κουβούκλιο και δίχως την απαραίτητη φροντίδα στους κήπους, αποπνέει εικόνα ερήμωσης.

Απογραφή

Η απογραφή του περιεχομένου του αρχιεπισκοπικού μεγάρου άρχισε παρουσία δικαστικών και αστυνομικών αρχών πέρυσι τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκε περίπου έναν μήνα μετά.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, τα πολύτιμα αντικείμενα που περιέχει η αρχιεπισκοπική κατοικία, η οποία μάλιστα είχε ανακαινιστεί το 2000 με έξοδα ιδιωτών, κατεγράφησαν ένα προς ένα. Ανάμεσά τους και δύο δισκοπότηρα εξαιρετικής αισθητικής και πολύ μεγάλης αξίας, το ένα δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και το άλλο του Πάπα Βενέδικτου. (σ. "χαίρετε": το δισκοπότηρο του πάπα των παπικών τον έκαψε τον Κακαριστό!)

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, την πρώτη ημέρα της αποσφράγισης επεστράφησαν και τέσσερις πίνακες, οι οποίοι ήταν δανεισμένοι από το Μουσείο Μπενάκη.

Στα εντυπωσιακά «ευρήματα» συγκαταλέγονται επίσης πολύτιμες ποιμαντορικές ράβδοι από χρυσό, ασήμι και πολύτιμους λίθους, καθώς και εγκόλπια και μήτρες μεγάλης αξίας.

Στα πολύτιμα αντικείμενα φέρεται να είναι και αρκετά κηροπήγια. Ακόμη, υψηλής αξίας φαίνεται πως είναι και πολλά από τα σερβίτσια που χρησιμοποιούνταν σε επίσημα γεύματα και δεξιώσεις που παρέθετε ο μακαριστός Χριστόδουλος.


(πηγή: το ΕΘΝΟΣ. 23/3/2009)

http://xairete.blogspot.com/2009/03/blog-post_5007.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το πιο πάνω κείμενο, είναι αφιερωμένο στον κ. anaxafes