Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Μάριος Ματσάκης VS Βαρθολομαίος


Στην επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο ευρωβουλευτής αναφέρει: «Τίποτα δεν είπατε για το διωγμό του Πατριαρχείου, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία, το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Xάλκης ή για τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου και τη βεβήλωση εκατοντάδων χριστιανικών ορθόδοξων εκκλησιών στα Κατεχόμενα».

Ο κ. Ματσάκης αναφέρει ότι «γι’ αυτά τα θέματα πολλοί από εμάς τους ευρωβουλευτές κάνουμε συνεχώς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο», προβάλλοντας το ερώτημα «κατά πόσο τώρα θα γίνουμε πιστευτοί όταν εσείς, μια καθ’ όλα αρμόδια προσωπικότητα, επιλέξατε να μην τα θίξετε ούτε καν ακροθιγώς;»

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης στην επιστολή του γράφει πως κατανοεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φοβάται τυχόν αντιδράσεις των Τούρκων, αλλά υπογραμμίζει ότι έχει την εντύπωση πως «οι πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες της Ορθοδοξίας έλεγαν πάντοτε την αλήθεια χωρίς δισταγμό και φόβο».

«Φαίνεται ότι έκανα λάθος» τονίζει ο κ. Ματσάκης και προσθέτει: «Φαίνεται ότι οι πνευματικοί ηγέτες έγιναν σήμερα κι αυτοί διπλωμάτες πολιτικοί».

«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν αυτό είναι μια αλλαγή προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι. Αυτό που μπορώ να πω χωρίς δισταγμό είναι ότι ακούγοντάς σας χθες στο Ευρωκοινοβούλιο απογοητεύτηκα βαθιά. Γιατί άλλα περίμενα και άλλα άκουσα» αναφέρει ο Μάριος Ματσάκης.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
www.espressonews.gr

Εσπρέσο: «Στριμώχνει» τον Πατριάρχη ο ευρωβουλευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια: