Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Παντελεήμων Μπεζενίτης: Έχει και παράπονο!


1. Δεν τον καθαίρεσαν από Επίσκοπο για την αποδεδειγμένη (μέσα από κασέτες) ομοφυλοφιλική του δραστηριότητα, και έχει και παράπονο!
2. Δεν ασχολήθηκε η εκκλησιαστική δικαιοσύνη μαζί του (άλλο σκάνδαλο αυτό) που βρίσκεται για κακούργημα στον Κορυδαλλό, και έχει και παράπονο!
3. Δεν τον έχουν σε απλό κελί αλλά σε εκείνο το χώρο όπου έμενε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, χώρο τον οποίον έχουνε μετατρέψει σε παλάτι σύμφωνα με ρεπορτάζ του κ. Σπίνου, και έχει και παράπονο!
Έστειλε (όπως διαβάζω στην Espresso) στις 20 Αύγουστου επιστολή στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζητάει: «να καταβληθεί κάθε προσπάθεια όπου δει και προς κάθε αρμόδιο, ώστε να έχω ευνοϊκή απόφαση», για να αποφυλακιστεί, λέει!
«Ταπείνωσις και ευτελισμός καθημερινώς, όχι μόνο της αρχιερατικής αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αφήνουν επώδυνες πληγές στην ψυχή μου», λέει!

Μπα, τι μας λες, λέω εγώ!

Γράφει: «Θερμώς παρακαλώ και ικετεύω, Μακαριώτατε, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια όπου δει και προς κάθε αρμόδιο, εν όψει μάλιστα και της Συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο τέλος του μηνός, ώστε να έχω ευνοϊκή απόφαση και κατόπιν να εξελιχθούν τα πράγματα κατ’ ευχήν και δικαιοσύνην, διότι έχουν εξαντληθεί τα όρια της υπομονής και της αντοχής μου, εν μέσω περιβάλλοντος, που είναι αδύνατον και να το διανοηθεί κανείς αν δεν το ζήσει».

Τι έχει το περιβάλλον του; Δεν έχει εκεί νεαρούς της αρεσκείας του, διατεθειμένους να κάνουν μαζί του αυτά που έκανε ελεύθερος;

Γράφει, ο κ. Κώστας Ζαφειρίου:
«Στο μεταξύ, η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη δείχνει αναποφάσιστη για το θέμα του κ. Παντελεήμονα. Έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από την ημέρα που ο μητροπολίτης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και η Σύνοδος δεν έχει προχωρήσει σε εκκλησιαστική ανάκριση για τα αδικήματα που φέρεται ότι διέπραξε. Η ανάκριση που διενεργούσε ο μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ «πάγωσε» με εντολή της Ιεράς Συνόδου πριν από περίπου ένα χρόνο. Πολλοί αρχιερείς εκτιμούν ότι η υπόθεση στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη καθυστερεί αδικαιολόγητα…»
«Αδικαιολόγητα», ε; Ή είναι αυτό που λένε ότι: «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»! Έτσι δεν είναι;


Μετά από όλα αυτά, ποιος νορμάλ χριστιανός θα θέλει να συνεχίζει να ανήκει σε αυτήν την τοπική (ομοφυλοφιλική;) «εκκλησία» με την επωνυμία «Εκκλησία της Ελλάδος» και να συνεχίζει αμέριμνος να εκκλησιάζεται στους ναούς της;

Τι καπνό φουμάρει η "Ιερά" Σύνοδος;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Yπάρχει σχετική είδηση και σχολιασμός καλός στο www.athens.indymedia.org
στις Αναδημοσιεύσεις
και στο σατυρικό
www.orthodoxos.wordpress.com