Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Αγγλικανική "Εκκλησία"

30-08-08

"Σύμφωνα με την Daily Telegraph 50.000 Βρετανίδες απομακρύνονται από τους κόλπους της Εκκλησίας κάθε χρόνο, ποσοστό διπλάσιο από το αντίστοιχο των αντρών.

Αντίθετα, πολλές στρέφονται στην παγανιστική θρησκεία Wicca (όπου η γυναίκα έχει κεντρικότερο ρόλο) η δημοτικότητα της οποίας αυξάνεται ραγδαία χάρη στην προβολή της μέσα από έργα του σινεμά, της TV και βιβλία.

Σύμφωνα με έρευνα της κοινωνιολόγου του Πανεπιστήμιου του Ντέρμπι Κριστίν Οουν «οι γυναίκες έλκονται από την Wicca διότι εστιάζει στην ενίσχυση της δύναμης και της εξουσίας της γυναίκας».

Η έρευνα παρουσιάζεται την ώρα που η συζήτηση για τη χειροτονία γυναικών επισκόπων προκαλεί σάλο στους κόλπους της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Μερίδα αγγλικανών επισκόπων απειλούν ότι σε περίπτωση υιοθέτησης της πρότασης, χιλιάδες ιερωμένοι και πιστοί θα αποχωρήσουν από τις τάξεις της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ταυτόχρονα ο αριθμός των γυναικών που απομακρύνθηκαν από την Εκκλησία της Αγγλίας φαίνεται ότι υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο απειλώντας τη βιωσιμότητά της."

H KAΘHMEPINH

Δεν υπάρχουν σχόλια: