Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

LEIPSANA


Δριμύ κατηγορώ κατά ιεραρχών και υπευθύνων των Μονών του Αγίου Όρους, ότι μεταφέρουν ιερά λείψανα και κειμήλια από πόλη σε πόλη με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Χρυσόστομος. Αφορμή για το ξέσπασμα του Μητροπολίτη αποτέλεσαν τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην εκκλησία του Αγίου Κοσμά της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η Αγία Ζώνη της Παναγίας.

Συνεχίζοντας το κατηγορώ του ο Μητροπολίτης λέγει:

"Σε μια ευτελή αργυρολογία που προσβάλει τη χριστιανική πίστη, διασύρει το κύρος της Εκκλησίας και τραυματίζει βαρύτατα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια... η ηθική και θρησκευτική ζωή του λαού δέχεται κατά καιρούς ισχυρά πλήγματα, τα οποία τείνουν να γενικευθούν και να θεσμοθετηθούν...
Αυτό είναι το μήνυμα του Αγίου Όρους προς τον σύγχρονο κόσμο; Έτσι αντιλαμβάνεται την αποστολή του; Αυτή είναι η Ορθοδοξία μας; Έτσι θα καλλιεργηθεί και θα αναγεννηθεί ο ελληνικός λαός; Αυτή την τροφή θα προσφέρουμε στον σύγχρονο άνθρωπο; Οι ναοί μεταβάλλονται πραγματικά σε οίκους εμπορίου, όπου τα όσια και τα ιερά προσφέρονται ως εμπορεύματα. Γι' αυτό ο γνήσια πιστός λαός αντιδρά με τις λέξεις: Χριστέμποροι, θεομπαίχτες, αγυρτία, λειψανολατρεία, αγιογδύτες κ.λ.π." "... ενταλμένοι κατασκευάζουν και μερικά θαύματα, ιάσεις και θεραπείες για να είναι η παραπλάνηση, η εκμετάλλευση και η απάτη του απλοϊκού λαού πλήρης και ολοκληρωμένη"

(ΕΘΝΟΣ: 31-5-95)

Σχόλιο στο θέμα:

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ «ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»;



Σχετικά:

Πουλάνε θρησκεία μαϊμού? Να τους πληρώσουμε με κάλπικο χρήμα


Διάλογοι, σε ιστοσελίδα του Χριστόδουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: