Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Kalogero-Paisios (αμπελοφιλοσοφίες)

23 Νοεμβρίου 2007
Τον χάσαμε τον σχολιαστή μας με το εικονίδιο που "θέλει να πει" ότι είναι καλόγερος;
Αλήθεια πώς μας ανακάλυψε; Πάντως, φαίνεται ότι έγινε μέλος μόνο και μόνο για να γράψει εδώ, στο δικό μου το ιστολόγιο (τα «χαιρετίσματα»)!.. Από εδώ έκανε το ντεμπούτο του στον Παθ.
Ελπίζω να επιστρέψει και να συνεχίσουμε τον διάλογο.

Στο μεταξύ, έχει πάει στο φόρουμ και προσελκύει άλλους χρήστες να τον συμβουλεύονται ισχυριζόμενος ότι είναι και θεολόγος... Τι άλλο είναι δεν μας έχει πει, καθαρά, ακόμα. Το καραμπινάτο όμως, το χαρακτηριστικό του στυλ είναι η... μανία του (να ήταν μόνο αυτή!) κατά των ορθοδόξων χριστιανικών αδελφοτήτων που περιφρονητικά τις αποκαλεί «οργανώσεις» σαν να είναι κάτι εκτός Εκκλησίας, ενώ στην πραγματικότητα είναι μέρος της Εκκλησίας, το πιο ζωντανό, το πιο αγνό και το κατ εξοχήν ιεραποστολικό, και έτσι μάλιστα αναφέρονται στα «δίπτυχα» της Εκκλησίας μας. Ανοίξατε παρακαλώ το «ημερολόγιο» της εκκλησίας που θα το βρείτε σε κάθε ναό, σε κάθε αναλόγιο και θα το δείτε ότι έτσι (σαν καθαρά εκκλησιαστικές) αναφέρονται.
Και ενώ το θέμα μας ήταν οι αναφορές του συναδέλφου του (στο ράσο και όχι μόνο) του Παΐσιου οι περίεργες και αμπελοφιλοσοφικές για το πώς γεννήθηκε η Παναγία και για την «σεξουαλικότητα» των πρωτοπλάστων, μπήκε εδώ για να μαλώσει... ΕΜΑΣ ότι τάχα ΕΜΕΙΣ δεν σεβόμαστε την Παναγία! Μετά λέει: «ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ!». Ο Παΐσιος ήταν και ήξερε;
Με αυτόν δεν τα βάζει (το κακώς εννοούμενο φιλάδελφο, βλέπετε) αλλά τα βάζει με εμένα που το μυαλουδάκι του μπορεί να με φαντάζεται σαν «οργανωσιακό». Έτσι, λέει στη συνέχεια: «...ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ, ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ!». Καταλάβατε «πληγή» που έχει στην μαύρη ψυχή του ο μαύρος ντυμένος αυτός άνθρωπος; Μα τα περί της «κακής ηδονής» στην φυσική δημιουργία παιδιών τα είπε ο Παΐσιος, και όχι κάποιος από τις ορθόδοξες αδελφότητες. Έτσι δεν είναι; Τα είπε και ο π. Φούντας που τον σπούδασαν οι αδελφότητες ("ο Σταυρός") και είπε αυτά που είπε όταν δεν είχε καμιά σχέση πια με αδελφότητες αλλά με το αδελφάτο των δεσποτάδων που τον αντάμειψε με την δεσποτοποίηση του.
Και ενώ ο σχολιαστής μας αυτός είναι καλόγερος (;) τα έχει βρει φαίνεται με την αμαρτία, με τον αιρετικό Νικολαϊτισμό όπως και ο διαβόητος Ζακύνθου (του πορνοπεριοδικού Πεντχαουζ) και γι αυτό λέει ό,τι λέει για τις οργανώσεις, ...όπως ότι γι αυτές «ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ!».
Τα λέει εδώ, τα αναμασά και στο φόρουμ! Όταν επιστρέψει, και τον παρακαλώ να μη γράφει με κεφαλαία γράμματα (αρκεί το ότι αυτά που λέει είναι με... περικεφαλαία), να μας εξηγήσει τι είναι αυτό που οι θεολόγοι των οργανώσεων θεωρούν αμαρτία, ενώ ο ίδιος σαν θεολόγος (;) το θεωρεί καλό και άγιο.
Αναμένομε!..

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Από γονείς «ούφο», γεννήθηκε η Παναγία;
http://kalogeropaisios.blogspot.com/2008/08/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: