Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Ο Νώε, η Κιβωτός, και ο φίλος μου ο κ. Δημήτριος Μαντές.

5 Ιδών δε Κύριος ο Θεός, ότι επληθύνθησαν αι κακίαι των ανθρώπων επί της γης και πας τις διανοείται εν τη καρδία αυτού επιμελώς επί τα πονηρά πάσας τας ημέρας,
6 και ενεθυμήθη ο Θεός ότι εποίησε τον άνθρωπον επί της γης, και διενοήθη.
7 και είπεν ο Θεός: απαλείψω τον άνθρωπον, ον εποίησα από προσώπου της γης, από ανθρώπου έως κτήνους και από ερπετών έως πετεινών του ουρανού, ότι μεταμελήθην ότι εποίησα αυτούς.
8 Νώε δε εύρε χάριν εναντίον Κυρίου του Θεού.
(Γένεσις 6: 5 έως 8)
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Ο ιερωμένος, η δεξίωση και η πράσινη (χαρτοπαιχτική) τσόχα.


ο Forum EPISKEPTHS (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) έγραψε.

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2007 10:22 μμ:

http://theintvduals.files.wordpress.com/2007/10/fat.jpg
Ένας νεαρός, θέλοντας να υπερηφανευτεί για τη μεγάλη πίστη που είχε στο θέλημα του Θεού, είπε μια μέρα: "Θα ανοίξω τη γραφή μου τυχαία και ότι μου πουν τα εδάφια αυτό και θα πράξω".
Ανοίγει λοιπόν τυχαία την Γραφή του σε μια σελίδα του βιβλίου της Γένεσης, και διαβάζει τα παρακάτω:
"Και είπε ο Κύριος. Δεν είναι καλό να είναι ο άνθρωπος μόνος... Για αυτό θα αφήσει τον πατέρα και τη μητέρα του και θα ενωθεί με τη γυναίκα του..."
Ενδιαφέρον αυτό, σκέφτεται ο νέος. Για να δούμε τι άλλο έχει να μας πει;
Ανοίγοντας πάλι τυχαία τη Γραφή του βρίσκει το σημείο που ο Νώε κατασκεύαζε τη κιβωτό του και διαβάζει:
"Το μήκος αυτής θα είναι τριακόσιοι πήχεις, και το πλάτος της πενήντα πήχεις, και το ύψος της τριάντα..."!

ο Δημήτριος Μαντές έγραψε.
Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2007 11:16 μμ:
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/ww/news/2007/11/19/gratitude.jpg
Eχω μια σοβαρή απορία: Σε σκάφος με 300 πήχεις μήκος, 50 πλάτος και 30 ύψος, πώς χόρεσαν ο Νώε με τη γυναίκα του, τα τρία παιδιά του με τις νύφες του, τα τρόφιμά τους για 40 μερόνυχτα.. κι αυτά πάει στην ευχή. Εκατομύρια ζώα με τα εκατομύρια ταίρια τους (αρσενικά και θηλυκά) και με τα εκατομύρια τόνους τροφής που κατανάλωναν σε μία μόνο μέρα (πολύ περισσότερο σε 40 μερόνυχτα). Μήπως μπορείτε να μου λύσετε αυτή την απορία; Δεν θα δεχτώ απαντήσεις τύπου: "Θάμα πιδάκι μ΄θάμα" ούτε τα περί θείας οικονομίας. Ευχαριστώ πολύ.

ο Forum EPISKEPTHS (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) έγραψε.
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007 0:31 πμ:
Αγαπητέ κ. Δημήτριε Μαντά, καλωσορίσατε και πάλι στο φτωχικό μας!
Ξεκίνησα που λέτε, τη σταδιοδρομία μου (σπουδαστής ακόμα) από τα ναυπηγεία του Νιάρχου στο Σκαραμαγκά. Ένας ναυπηγός λοιπόν τότε, σε μια σχετική με την Κιβωτό συζήτηση, απορούσε και έλεγε ότι «Πράγματι οι αναλογίες αυτές είναι παραδεκτές σύμφωνα με τους κανόνες της ναυπηγικής. Πού έμαθε ναυπηγική ο Νώε;».
Αυτά για τις διαστάσεις.
Για την διατροφή τους τώρα:
Δεν ήταν μόνο 40 μέρες ο αποκλεισμός τους στην κιβωτό. Τόσο καιρό έκανε η βροχή. Μέχρι να βγουν από εκεί (θυμόσαστε το κοράκι και το περιστέρι) πέρασε περισσότερος καιρός. Δεν θυμάμαι πόσος, και αν αναφέρεται στη Γραφή, και πρέπει να ανοίξω τη Βίβλο για να φρεσκάρω τις γνώσεις μου.
Στο μεταξύ, υποβάλω και εγώ μια ένσταση: πώς συμπεραίνετε ότι ήταν εκατομμύρια τα ζώα; Και κάτι άλλο: αμφισβητείτε το ότι θα μπορούσαν να ψαρεύουν κιόλας ο Νώε και οι άλλοι; Και γιατί δεν δέχεστε το θαύμα, όταν δέχεστε (;) ότι μπορεί να βρέχει 40 μέρες, και 40 νύχτες;

http://www.logos.it/images/logos_html/logos/big/turtle.gif

ο Δημήτριος Μαντές έγραψε, μεταξύ άλλων.
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007 9:41 πμ:
Οι ναυπηγικές οδηγίες δόθηκαν απευθείας από το Θεό στο Νώε. Ακόμα και το είδος του ξύλου. Τα ζώα "κατά το είδος αυτών" ήταν εκατομμύρια, όσα και σήμερα. Σε καμία περίπτωση λιγότερα, πλην ίσως αυτά που ζούσαν στο νερό Φάλαινες, καρχαρίες, κορκόδειλοι, είδη ψαριών).Και πάλι όμως, ο αριθμός των στεριανών είναι τόσο μεγάλος που δεν χωρούσαν με τίποτα. Πολύ περισσότερο τα τρόφιμα και τα εφόδιά τους.

Άποψή μου: Ο Θεός μαζί με τις οδηγίες κατασκευής του σκάφους, έδωσε και οδηγίες φύλαξης των ειδών όλων των ζώων, πτηνών και ψαριών σε ένα μεγάλο ψυγείο. Σε μορφή σπέρμάτων και ωαρίων. Τεχνολογία η κιβωτός, τεχνολογία και στη γενετική.
Έτσι είχαν όλο το χώρο δικό τους, καθένας την κρεβατοκάμαρή του και την ησυχία του. Όσο για ψάρεμα, ούτε κουβέντα. Έχετε ψαρέψει με κακοκαιρία ποτέ; Χαιρετώ!


ο Forum EPISKEPTHS (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) έγραψε.

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007 1:15 μμ:
Χρειάστηκε άραγε να πλημμυρίσει όλη η γη; Κατοικείτο όλη γη; Μάλλον μιλάμε για εποχή που μόνο η κοινωνία του Νώε αποτελούσε την ανθρωπότητα όλη. Έτσι δεν χρειάστηκε να βρει καγκουρό ο Νώε, ή ελέφαντες, ή πολικές αρκούδες. Τι λέτε;
(Από το εξαφανισμένο ιστολόγιο μου "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ")

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΜΥΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ,ΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ.Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΩΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ (ΚΑΚΗ) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ.Ο ΔΕ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑΣ ΦΡΙΚΤΟΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ "ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ".ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ; ΑΠΛΑ"ΕΥΛΟΓΕΙ" ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ,ΩΣ"ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ".Ο ΛΩΤ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΡΑΤΣΑ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΓΙΑΧΒΕ,ΕΝΩ "ΕΓΚΛΗΜΑ"ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΗΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΩΤ ΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΜΕΝΑ ΣΟΔΟΜΑ-ΓΟΜΟΡΑ,ΠΟΛΕΙΣ ΜΙΝΩΙΤΩΝ,ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΑΠΟΙΚΩΝ,ΜΕ ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ"ΑΜΑΡΤΗΜΑ" ΤΟΥΣ...Η ΣΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΕΘΝΗ ΑΓΑΡ ΜΕ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ, ΤΟΝ ΙΣΜΑΗΛ.ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ,ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ,ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ,ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ "ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΥΣ"ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ.Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΕΙΝΑΙ(καθόλου τυχαίος συμβολισμός)Ο ΑΠΛΗΣΤΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ,Ο ΚΑΪΝ.ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ,ΑΙΜΟΜΙΚΤΙΚΟ,ΠΑΡΑΝΟΪΚΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ,ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ, ΑΝΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ...ΤΙ ΜΠΟΧΑ!!!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε! Ευχαριστούμε και για τον κόπο που κάνατε για να μας σχολιάσετε!

Δεν συμφωνούμε μαζί σας (είστε σε όλα λάθος), αλλά και δεν διαλεγόμαστε περισσότερο μαζί σας (σχετικά με τα λάθη σας) διότι είστε ανώνυμος!

Χαίρετε!