Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Άνθιμος: Σκάνδαλα, και εξομολόγηση.

1. «Ο παπάς δε ρωτάει το ονοματεπώνυμο σου όταν θες να εξομολογηθείς. Άρα η εξομολόγηση είναι ανώνυμη στην ορθόδοξη εκκλησία.» (Nikatsu)

2. «Δεν του είσαι καθόλου άγνωστος! Αν σε δει για πρώτη φορά, θα σε ρωτήσει σε ποιον πνευματικό πήγαινες πριν. Αν είχες άλλον, θα σε παραπέμψει πάλι σε αυτόν. Έτσι, ΚΑΙ σε ξεφορτώνεται διότι η εξομολόγηση είναι δωρεάν και του τρως το χρόνο, αλλά ΚΑΙ διατηρείται το «φακέλωμα».
Πώς άλλωστε «δούλευε» και ο εφημέριος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, για χρόνια εξομολόγος εκεί, που αποδείχτηκε ότι ήταν πράκτορας των Άγγλων;
Πρόσφατα μάλιστα, όπως έγραψε η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, πήγε κάποιο γεροντάκι από την Αθήνα να εξομολογηθεί σε έναν παπά της επαρχίας (μακριά, για ασφάλεια, όπως νόμιζε), να εξομολογηθεί ότι πριν από πολλά χρόνια είχε διαπράξει ένα έγκλημα. Δεν ξέρω αν είπε όνομα και επίθετο στον παπά, αλλά δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί πολύ, και τον συλλάβανε οι αστυνομικοί έχοντας τον τυλιγμένο σε ένα χαρτί (με την «ομολογία» του), με γραμμένα δηλαδή όλα όσα λεπτομερώς εξομολογήθηκε πριν από λίγο στον παπα!!!..» (FORUMEPISKEPTHS)

3. «Φίλε μου, αυτό το δημοσίευμα από το ΕΘΝΟΣ που αναφέρεις, ακόμη και εγώ που δεν πιστεύω ότι η χριστιανική εξομολόγηση πρέπει να γίνεται έτσι, (μερικοί με λένε αιρετικό για αυτό (χα))δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι είναι δυνατόν να είναι αληθινό γεγονός!!!!!» (z_digital)

4. «Το δημοσίευσε μετά, ΚΑΙ η δωρεάν εφημερίδα «Μέτρο» με τον τίτλο: «Μαρτύρησε» ο παπάς;
Μετά, θορυβήθηκε ο Χριστόδουλος (ήταν φέτος την άνοιξη, αν θυμάμαι καλά) και άρχισε να κάνει δηλώσεις ότι διασφαλίζεται τάχα το απόρρητο της εξομολόγησης και ότι δεν αληθεύει το γεγονός. Βάλανε μετά και τον γέροντα (που τον είχανε "μέσα" στο μεταξύ) να το διαψεύσει, και εκείνος (τι να έκανε ο κακομοίρης;) είπε ότι... δεν τον μαρτύρησε ο παπάς!..

Καταλάβατε;

Αλλά και έναν υπαινιγμό (σχετικά με την εξομολόγηση) υπαινιγμό που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά έκανε και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, πρόπερσι με τα σκάνδαλα όταν έβγαιναν στη φόρα οι ροζ (ομοφυλοφιλικού περιεχομένου) κασέτες με τηλεφωνικές συνομιλίες του μητροπολίτη Αττικής (τότε) του Παντελεήμονα Μπεζενίτη.
Είπε τότε ο Άνθιμος: «Τι δημοσιοποιείτε μυστικά Ιεραρχών; Δημοσιοποιούμε εμείς μυστικά δικά σας που τα ξέρουμε από την εξομολόγηση;»

Σαν απειλή δεν ακούγεται αυτό;

Και είναι το ίδιο να δημοσιοποιεί ο ομοφυλόφιλος "φίλος" του δεσπότη τις συνομιλίες που είχε μαζί του, το ίδιο είναι να κάνει και ο εξομολόγος την ίδια «δουλειά»;
Αλλά δεν φακελώνουν μόνο εμάς. Φακελώνονται και μεταξύ τους (οι δεσποτάδες κυρίως) και εκβιάζουν ο ένας τον άλλον. Όταν δε ξέσπασαν τα σκάνδαλα πριν τρία χρόνια, έσπευδαν να παραδίδουν τέτοιους φακέλους (των άλλων) σε δημοσιογράφους για να τους πουλήσουν εκδούλευση και για να τους εξευμενίσουν ώστε να μην αναφερθούν σε αυτούς αλλά στους υπόλοιπους!!!..» (FORUMEPISKEPTHS)


(PATHFINDERFORUMS. Θρησκεία & Πεποιθήσεις. Χριστιανισμός. Εξομολόγηση.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: