Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: «Ο Επίσκοπος Αβύδου επισκέφθηκε τον Πειραιά»!

http://img167.imageshack.us/img167/1783/avidoukirilos1f5f0a4xh5.jpg

Αντιγράφω από εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων, τα ακόλουθα:
«Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Πειραιά και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Ρεσβάνη, τον Αντιδήμαρχο και Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Βασίλη Βουράκη και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Βρόντο.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά μετέφεραν την εκπεφρασμένη βούληση του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Φασούλα για την ηθική και υλική συμπαράσταση προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη στήριξη του έργου που επιτελεί.

Αντηλλάγησαν προσκλήσεις για επίσκεψη του Δημάρχου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στον Πειραιά και τέλος συμφωνήθηκε να αναληφθεί κοινή δράση σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.».





Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2008 2:53 πμ

ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:

Σε κάθε επίσκεψη που λέτε φίλοι μου, σε κάθε επίσκεψή του ανά τον κόσμο, τον Ορθόδοξο, του Οικουμενικού Πατριάρχη, εκτός από τις «καθιερωμένες» τιμές, υπάρχουν και κάποιες άλλες «τιμές». Αυτές που καλούνται να πληρώσουν οι πιστοί για τρεις κυρίως λόγους:
Για να καλυφθούν τα έξοδα της πολυδάπανης επίσκεψης, για να κερδίσουν κάποια χρήματα ορισμένοι «αετονύχηδες» (συνήθως κληρικοί), που διοργανώνουν τις σχετικές εκδηλώσεις, και για να φύγει και με κάποιο «χαρτζιλίκι» για το Φανάρι ο... εμπερίστατος Πατριάρχης μας.
Και τι δεν σοφίζονται οι διοργανωτές!
Προ ετών, όταν ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον Καναδά, η «ταρίφα» για όσους ήθελαν να συνταξιδεύσουν με τον Πατριάρχη στο ίδιο αεροπλάνο ορίσθηκε σε 10.000 καναδικά δολάρια! Αρκετοί μεγαλοεπιχειρηματίες του Τορόντο πλήρωσαν το πόσο αυτό, για να ζήσουν τη... μοναδική αυτή και αξιοζήλευτη ευκαιρία!
Στην πρόσφατη όμως επίσκεψη του Παναγιότατου στη Φλόριντα των Η.Π.Α. οι τιμές του Πατριαρχικού χρηματιστηρίου εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Κατά το πρόγραμμα της Οργανωτικής Επιτροπής της Κοινότητας Αγ. Νικολάου στην πόλη Tarpon Springs δεν προβλεπόταν ελεύθερη επικοινωνία των πιστών με τον Πατριάρχη. Η επικοινωνία μαζί του απαιτούσε την καταβολή από τους ενδιαφερόμενους των εξής χρηματικών ποσών: Με $ 75.000 οι «Ορθόδοξοι ομογενείς» θα μπορούσαν να αγοράσουν «πιστοποιητικό χριστιανικής αρετής» να λάβουν τον τίτλο του «Λευκόχρυσου Ευεργέτη», να δουν το όνομά τους γραμμένο στο πρόγραμμα, να συνομιλήσουν με τον Πατριάρχη, να φωτογραφηθούν μαζί του, να συμμετάσχουν σε γεύμα και δείπνο προς τιμή του, και να λάβουν και 30 αναμνηστικά νομίσματα που εικονίζουν... τον Πατριάρχη! (Τι σύμπτωση! Τριάντα ήταν και τα αργύρια της προδοσίας του Ιούδα!)
...Γράφτηκε ακόμα στις παροικιακές εφημερίδες το εξής απίστευτο, εξωφρενικό, άκρως σκανδαλώδες και αντιχριστιανικό: «Όσοι γονείς θέλουν να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά τους να φιλήσουν το χέρι του Πατριάρχη, πρέπει να πληρώσουν $ 200 ο καθένας, επειδή αυτή θα είναι μια μοναδική εμπειρία της ζωής τους να φιλήσουν το χέρι του Παναγιότατου»!!!
«Άφετε τα παιδία έρχεσθε προς με», αρκεί να δείξουν την απόδειξη πληρωμής των γονέων τους!...

Πού είσθε, Άγιοι Απόστολοι και Πατέρες!
Πού είσθε Μάρτυρες και Ομολογητές της Πίστης!
Πού είσαι, Κύριε Ιησού Χριστέ, να έλθεις και να υψώσεις και πάλι το φραγγέλιο, κατά των χριστεμπόρων, που μετέτρεψαν, όχι τον Ιουδαϊκό ναό, αλλά την Εκκλησία, που απέκτησες με το αίμα σου, σε «οίκο εμπορίου» και σε «σπήλαιο ληστών»!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ena polu kalo ar8ro htan k auto ap
ta(XAIRETISMATA)tou Dr.Pan.Fougia
Eleu8erotupia 09/07/2008

"H sfhna tou Fanariou"
To evgala "copy" gt htan idiaitera endeiaferon!
Opws polla ar8ra peri tou idiou
8ematos exei k to eclesianet.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν το θυμάμαι. Αν είναι εύκολο, θα ήθελα ένα αντίγραφο.
Ευχαριστώ! :-)