Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008

Ε-Ε-ΕΡΧΕΤΑΙ, ΣΕ ΝΑΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!..

Όπως μας πληροφορεί το γραφείο Τύπου του πατριαρχείου Ιεροσολύμων (18/2/2008), εκεί στο ναό της Ανάστασης, μέσα σε ένα σκευοφυλάκιο κρύβουν μια εικόνα που περιέχει λέει και τίμιο ξύλο, και η εικόνα αυτή θα βγει από εκεί το Μάιο, και θα έλθει (θα την φέρουν, εννοείται) στον Πειραιά, και θα τοποθετηθεί για προσκύνηση σε ναό για δυο ολόκληρες εβδομάδες, διότι.. «εσείς το ζητήσατε»!
Όχι «εσείς» και «εμείς», ακριβώς, αλλά ο μητροπολίτης Πειραιά!
Πώς το σχολιάζετε αυτό, σε συσχετισμό με το ότι πριν από λίγο έγιναν γιορτές και πανηγύρια και στην Ξάνθη για την υποδοχή ενός αντιγράφου (!!!) μιας εικόνας που το πρωτότυπό της βρίσκεται λέει στα Ιεροσόλυμα;
Αυτή η εικόνα που θα έρθει τώρα, δεν είναι προς λατρεία του Θεού, εκεί στα Ιεροσόλυμα, είναι μόνο για τα πανηγύρια! Εκεί, φυλάσσεται σε ένα σεντούκι, σε ένα «σκευοφυλάκιο»! Σκεύος είναι; Και το τίμιο ξύλο, αυθεντικό είναι, ή αντίγραφο; Θα το υποδεχτούμε (πακέτο με την εικόνα) με τιμές αρχηγού κράτους, όπως και το «άγιο» φως;


http://p-michalopoulos.blogspot.com/2008/07/blog-post_2556.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xairomai pou vlepw palia 8amata na
anadhmosieuontai!
Pws deixnei o metrhths?
Sto Path eixe ftasei ta upsh!
8a vroun to neo istologio oloi oi episkeptes?

P. MICHALOPOULOS είπε...

1. Σε ευχαριστώ για την καλή σου την καρδιά. Και εγώ χαίρομαι! Δεν ξέρω δε, αν χαίρετε και κανένας άλλος έκτος από μένα και από σένα, ώστε να γίνουμε τρεις! :-)

2. Δεν ξέρω πού είναι ο μετρητής εδώ. Θα μπορούσες να με βοηθήσεις;

3. Στο παθφαιντερ, της Φαιστός, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, κ.λπ.), είχαμε έναν επισκέπτη το λεπτό, αλλά είχαμε και μια ιστορία 10 μηνών, με 3,000 αναρτήσεις θεμάτων και με 7.000 σχόλια!
Η επιτυχία όμως αυτή, είχε όμως και τα αρνητικά της:
α) Ένα ολόκληρο πατριαρχείο (της Αφρικής) θύμωσε πολύ, και ένας αρχιεπίσκοπός του (ο Γιοχάνεσμπουργκ) με μέηλ απειλούσε εμμέσως πλην σαφώς, το σπίτι μου την οικογένεια μου και την ίδια μου τη ζωή!..
β) Ένας δεσπότης (ο Νέας Ιωνίας) με απείλησε με αγωγή, εδώ και μερικούς μήνες, διότι άπλα και μόνο περιέγραψα μια εκπομπή (του Καρατζαφέρη) που αναφερόταν στο πρόσωπο του!
γ) Μου απέκλεισαν το πρώτο μου μπλογκ (τα «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ», που είχε 60.000 επισκέπτες κάθε μήνα) χωρίς εξήγηση και χωρίς προειδοποίηση (ο κ. Λαμπράκης, για να προστατεύει τον Ιερώνυμο;) μου απέκλεισαν, και, το δεύτερό μου μπλογκ (τα «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑΣΤΟΠ» που έστησα μετά μέσα σε 10 μέρες με επίλεκτα θέματα (ο κ. Λαμπράκης πάλι, για να προστατευτούν οι μασόνοι και οι ομοφυλόφιλοι;) και μάλιστα πριν από τον δεύτερο αυτόν αποκλεισμό ελάμβανα και περίεργα εσωτερικά μηνύματα (της διαχείρισης;), χωρίς ίχνη, μηνύματα με το στερεότυπο: «θα πεθάνεις»!..

4. Το νέο Ιστολόγιό μου, αυτό το ελεύθερο πλέον (το «ΧΑΙΡΕΤΕ»), είναι ήδη γνωστό στους εκατοντάδες παραλήπτες (εκκλησιαστικούς, δημοσιογράφους, κλπ) των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου. Από εκεί και πέρα, δεν έχω καμιά αγωνία αν θα έχει πολλούς ή λίγους επισκέπτες, διότι ο μόνος σκοπός μου είναι να εκφραστώ, να κάνω το καθήκον μου, να δώσω δηλαδή την μαρτυρία, την ομολογία της πίστης!..