Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μαλακίας το Ανάγνωσμα...

Μαλακίας το Ανάγνωσμα:

Ο Γέροντας Παΐσιος διηγήθηκε σε πνευματικό του τέκνο το ακόλουθο θαυμαστό γεγονός , το οποίο συνέβη στον ίδιο...

Κάποτε, ότα ήμουν στον Τίμιο Σταυρό, αρρώστησα βαριά. Ήταν χειμώνας βαρύς, είχε πέσει τόσο χιόνι που κανένα δέντρο δεν έμοιαζε για δέντρο. Όλα ήταν πνιγμένα στο λευκά, τα μονοπάτια είχαν χαθεί, τα πουλιά είχαν λουφάξει, τα σύννεφα και η ομίχλη σκέπαζαν τον Άθωνα.Δεν είχαν καμμία επικοινωνία με το μοναστήρι του Σταυρονικήτα , μού ήταν αδύνατο να ζήσω περισσότερο από λίγες μέρες, γιατί η αρρώστια με είχε παραλύσει τελείως.Περίμενα τον Κύριο να μού την ψυχή και να την οδηγήσει στο έλεος της ευσπλαγχνίας Του. Ούτε ένα τσάι δεν μπορούσα να φτιάξω, ούτε τη σόμπα να ανάψω, ούτε νερό να πιώ είχα.Η ζωή μου ήταν αφημένη στο έλεος τού Θεού. Έλεγα «Ιδού Κύριε, εις το έλεος Σου ελπίζω μη με εγκαταλέίψεις!»

Ύστερα από λίγη προσευχή που με πολύ κόπο ψέλλισα, είδα να εμφανίζονται στο κελλί μου μέσα άγγελοι και άγιοι, απεσταλμένοι τού Θεού. Ταχύ με προκατάλαβε η Χάρη τού Θεού. Ευχαριστούσα και δοξολογούσα τον Σωτήρα μου.Δάκρυσα. Ένας από τους αγγέλους φρόντιζε για τη σόμπα, άλλος ετοίμαζε φαγητό ζεστό,φέρνανε και ευωδιαστά ψωμιά.Βρέθηκα στον Παράδεισο. Τι άλλο ήθελα.

Οι άγιοι άρχισαν να με στηρίζουν με λόγους παρηγορίας και με παρακλήσεις. Και μόνο η θέα τους με ξεκούραζε, με ενίσχυε και μού έδινε ελπίδα.Καθίσανε μαζί μου ώσπου έγινα καλά και μπορούσα να οικονομήσω τον εαυτό μου. Μετά φύγανε. Μία βδομάδα καθίσανε.
Όταν μετά από καιρό σηκώθηκα βγήκα από το κελί και κοίταξα γύρω τη φύση με διαφορετικό βλέμμα. Όλα έλαμπαν μέσα στο άκτιστο φώς της χάρης τού Αγίου Πνεύματος.

Δεν ήμουν άξιος αλλά η άπειρη αγαθότητα τού Θεού και η αγάπη Του εκδηλώθηκαν με αυτό τον τρόπο.
Πάντως ένοιωθα τόση χάρη να με πληρώνει εσωτερικά που έλεγα «Φτάνει Θεέ μου, δεν αντέχω άλλο. Θα σκάσω. Ή πάρε με κοντά Σου ή λιγόστεψε τη χάρη που μού έδωσες. Αν τόση χάρη μού δίνεις τώρα, φαντάζομαι στον Παράδεισο τι θα γίνεται.»

ΠΗΓΗ:
misha.pblogs.gr
http://xairete.blogspot.com/2011/02/blog-post_6967.html



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011


Ο θαυμαστός κόσμος του Γκούφυ (Goofy) της παραγωγής Walt Disney: (ή, πώς… κατασκευάζονται οι «άγιοι»…)


Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011


Λόγια μεγάλων ανδρών (όπως Παΐσιος, π.χ.)



Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011


Πάλι για τον ξεμωραμένο καλόγερο Παΐσιο (προστάτη πυροβολημένων, και «χριστιανο» φασιστών – προβοκατόρων κρυπτοαιρετικών) ο λόγος…



Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011


Αν λέτε για τον γέροντα Παΐσιο, έχω να σας πω ότι δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο γέροντα!



Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011


Ο «άγιος» (από πίσω) καλογερο-Παΐσιος, βοήθεια τους!..




ΣΧΕΤΙΚΟ 
ΜΕ... 
ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ !!!..

5 ΚΕΡΑΣΙΑ + 1 ΜΗΛΟ = 1 «ΠΑΤΑΤΑ»;;;

ΤΑ 5 ΚΕΡΑΣΙΑ (ΑΚΡΙΒΩΣ 5) ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ («ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ») ΜΗΛΟ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ»:

Γράφει ο Πρεσβύτερος Διονύσιος Τάτσης: 
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Μια μέρα ό Γέροντας Παΐσιος ησύχαζε στο κελί των Αγίων Αρχαγγέλων, στη σκήτη των Ιβήρων. Ήταν Αύγουστος μήνας και είχαν περάσει οί οχτώ πρώτες μέρες του. Ό Γέροντας τηρούσε αυστηρή νηστεία. Δεν είχε φάει μέχρι τότε τίποτα και οί σωματικές του δυνάμεις είχαν ελαττωθεί...
...Ή νηστεία τον είχε εξαντλήσει. Μετά από τριακόσια περίπου μέτρα, όταν πια ήταν μέσα στο δάσος, άρχισε να ζαλίζεται. Κάθισε στη ρίζα κάποιας καστανιάς κι έκανε τρεις φορές τον σταυρό του. Πολύ λίγο φως έβλεπε. Άλλο άπ' τη ζαλάδα άλλο άπ' τη σκιά των δέντρων, ό Γέροντας βρισκόταν στο ημίφως. Ψιθύριζε, όμως, την ευχή, ακολουθώντας τον αργό ρυθμό της αναπνοής του.
Μετά από λίγη ώρα, όταν κάπως συνήλθε, είδε μπροστά του έναν νεαρό, πού είχε λαμπρό πρόσωπο και φορούσε λευκά ρούχα. Στο χέρι του κρατούσε ένα μικρό καλαθάκι, το οποίο ήταν περίτεχνα φτιαγμένο. 'Ο νεαρός πήγε πολύ κοντά του, του πρόσφερε το καλαθάκι και τον προέτρεψε να φάει άπ' το περιεχόμενο του.
Ό Γέροντας άκουσε το νεαρό, τον ευχαρίστησε και άπλωσε το χέρι του στους καρπούς, πού είχε το καλαθάκι. Πήρε πέντε κεράσια και άρχισε να τα τρώει. Θέλησε να ευχαριστήσει και για δεύτερη φορά τον νεαρό, άλλα δεν τον έβλεπε. Άρχισε να παραξενεύεται για το τι είχε συμβεί. Ξανάκανε το σταυρό του, άπλωσε εκ νέου το χέρι του στο καλάθι και δοκίμασε ένα μήλο. Αμέσως, όμως του ήρθε λογισμός: «Αύγουστος μήνας κι εγώ τρώω κεράσια και μήλα;». Κοίταξε όλους τους καρπούς του καλαθιού και διαπίστωσε ότι οί περισσότεροι δεν ήταν της εποχής. «"Άγγελος Κυρίου ήταν», μονολόγησε ό Γέροντας.
Κάθισε λίγη ώρα ακόμα γιατί ήθελε να κατανοήσει την εμφάνιση του Αγγέλου και να ευχαριστήσει τον Κύριο. Έφαγε το μήλο και μετά κρατώντας το καλαθάκι, συνέχισε τον ανήφορο. Περπατούσε κάπως ξεκούραστα. Αργά το απόγευμα, έφτασε στο κελί του και πήγε κατ' ευθείαν στο εκκλησάκι. Σταυροκοπήθηκε και γονάτισε. Ήθελε να ευχαριστήσει τον Κύριο, αλλά και να του παραπονεθεί:
«Κύριε, σ' ευχαριστώ για τα φρούτα πού μου έστειλες με τον "Άγγελο σου. Όμως, εγώ χάλασα τη νηστεία! Δεν μπόρεσα να νηστέψω μέχρι της Παναγίας. Συγχώρεσέ με!».
"Στο χέρι του κρατούσε ένα μικρό καλαθάκι, το οποίο ήταν περίτεχνα φτιαγμένο."


Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008


Να γιατί και οι χουντικοί πρέπει να έχουν τον «άγιο» τους!!!

http://gaios.files.wordpress.com/2007/04/21a.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: